Στο ζήτημα των διαδηλώσεων αναφέρθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ζητώντας να υπάρξει «πολιτικό μορατόριουμ».
Προς αυτή την κατεύθυνση εξήγησε, μιλώντας στην εκπομπή «πρωινοί τύποι» του ΑΝΤ1, η κυβέρνηση θα έπρεπε να αποφεύγει να φέρνει προς ψήφιση νομοσχέδια που προκαλούν κοινωνικές αντιδράσεις και από την πλευρά της αντιπολίτευσης και των συλλογικοτήτων να συμφωνηθεί ότι πρέπει να αποφεύγονται μεγάλες συγκεντρώσεις.
«Ο ιός διασπείρεται σε οποιαδήποτε συγκέντρωση ανθρώπων. Θα ήταν σκόπιμο σε αυτή τη φάση να υπάρχει ένα μορατόριουμ και από την πλευρά της κυβέρνησης να μην κατεβάζει νομοσχέδια τα οποία δημιουργούν προβλήματα εφόσον αυτό το πράγματα είναι δυνατόν, και από την πλευρά της αντιπολίτευσης για το ίδιο πράγμα. Οποιαδήποτε συγκέντρωση ανθρώπων μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα, να υπάρξει υπερμετάδοση του ιού και να έχουμε μεγάλη αύξηση. Η κυβέρνηση πρέπει να κυβερνά, αλλά αν είναι δυνατόν να μην προκαλούμε σε αυτή τη φάση, θα ήταν πολύ καλό», είπε ο κ. Βατόπουλος.
«Όταν εννοώ μορατόριουμ, εννοώ μορατόριουμ των πάντων. Και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και των συλλογικοτήτων και των πάντων. Η χώρα αντιμετωπίζει μείζον πρόβλημα πρόβλημα δημόσιας υγείας και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό και όλα τα άλλα ας πάνε αργότερα. Έχουμε χρόνο να τσακωθούμε αργότερα», πρόσθεσε.
«Ο ιός αυτός έχει και το εξής χαρακτηριστικό. Επειδή δεν έχει πολύ μεγάλη θνητότητα ή νοσηρότητα, δηλαδή όποιος κολλάει να αρρωσταίνει βαριά, πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει τη σοβαρότητα η οποία είναι πληθυσμιακή. Δηλαδή από τους 100 θα μολυνθούν, 1-2 θα αρρωστήσουν βαριά, συνεπώς οι άλλοι 98 δεν αισθάνονται ότι κινδυνεύουν άρα δεν παίρνουν και πολύ σοβαρά το πρόβλημα. Είναι μια ύπουλη κατάσταση. Ο καθένας από εμάς αισθάνεται ότι κατά 98% την έχει γλιτώσει. Και αυτό λειτουργεί αντίστροφα. Σου λέει ας κάνουμε και το πάρτι μας, ας κάνουμε και τα Κούλουμα, ας κάνουμε και το καρναβάλι. Αυτή είναι η επιτυχία του ιού. Αυτό το ύπουλο», σημείωσε ακόμα.
Όπως ανέφερε, «η βρετανική μετάλλαξη μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα. Το δεύτερο ή τρίτο κύμα των επιδημιών αυτών είναι πολύ πιο ισχυρό από το πρώτο κρούσματα παραδοσιακά, το έχουμε δει διαχρονικά στις επιδημίες γρίπης. Η διαφορά εδώ είναι ότι αν και περισσότερα τα κρούσματα είναι πιο ήπια και σε νεότερες ηλικίες, ενώ οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, προφανώς και λόγω των εμβολιασμών, αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα σε σχέση με το πρώτο κύμα.»
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, με δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης, τοποθετήθηκε σχετικά με…
Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης Τάσος Δούσης, με αφορμή την προβολή της ταινίας «Υπάρχω», που…
Πολυνίκης αναδείχθηκε η Κρήτη στα Travelers’ Choice™ Awards 2025 της Tripadvisor, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας στον χώρο…
Καθοδική πορεία κατεγράφη για τις εξαγωγές της Κρήτης κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2024, σύμφωνα με…
Λίγα μόλις 24ωρα μετά τον 66χρονο Βρετανό που οδηγούσε επικίνδυνα κάνοντας "οχτάρια" επί του ΒΟΑΚ, στον…
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 60χρονης που εντοπίστηκε σε κωματώδη κατάσταση στο σπίτι της στο…
This website uses cookies.