Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Νεκροί στα αζήτητα στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Χανίων

Και νέες καταγγελίες έφθασαν στην εφημερίδα μας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ψυγεία του νεκροτομείου Χανίων έχουν γεμίσει από μετανάστες που έχουν πεθάνει και ουδείς βρίσκεται να τους παραλάβει.

Σε παλαιότερα ρεπορτάζ της εφημερίδας μας και της δημοσιογράφου Νέλλης Ψαρρού είχε επισημανθεί ότι αυτό το φαινόμενο είναι αρκετά συνηθισμένο, με ανθρώπους που ουδείς γνωρίζει την ταυτότητά τους με αποτέλεσμα να στοιβάζονται για μήνες μέσα στα ψυγεία.

Το γραφείο πρόνοιας που κάνει προσπάθειες να βρει ποιοι είναι ή από πού προέρχονται, ποια η χώρα καταγωγής τους ώστε να ειδοποιηθεί η σχετική πρεσβεία και να προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται, συχνά δεν καταφέρνει τίποτα. Κι οπότε, αυτοί οι άνθρωποι μένουν στα αζήτητα, εντείνοντας το δράμα προφανώς και των οικογενειών τους που είναι πιθανό να αγνοούν την τύχη τους.

Από την άλλη, το νοσοκομείο δεν αναλαμβάνει το κόστος μίας ταφής αυτών των ανθρώπων οι οποίοι αφού δεν υπάρχουν (καταγεγραμμένοι) ως ζωντανοί δεν υπάρχουν και ως νεκροί! Κι οπότε, οι σύγχρονοι κολασμένοι ούτε στο θάνατο βρίσκουν ηρεμία. Μένουν στα αζήτητα!

Το πρόβλημα έχει και ένα άλλο σημείο αφού με τα ψυγεία γεμάτα, δεν υπάρχει χώρος για επιπλέον νεκρούς που μένουν έξω από τα ψυγεία και βρωμίζουν. Τώρα, με το καλοκαίρι να έχει μπει, η κατάσταση που δημιουργείται – όπως μας κατήγγειλαν – είναι εφιαλτική.

Το βέβαιο είναι ότι, όσο πιο ευάλωτος κοινωνικά και οικονομικά είναι ένας άνθρωπος, τόσο περισσότερο έρμαιο γίνεται η ζωή του αλλά και ο θάνατός του στην απάνθρωπη μεταχείριση θεσμών και ανθρώπων.

Να υπενθυμίσουμε ότι, όπως είχε αποτυπωθεί και στο ρεπορτάζ της Νέλλης Ψαρρού, στο νεκροτομείο λειτουργούν και κερδοσκοπικά κυκλώματα με συγκεκριμένες «ταρίφες» γύρω απ’ τους νεκρούς. Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν και για το συγκεκριμένο θέμα, διαβάστε την έρευνα της δημοσιογράφου εδώ.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Το 2ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού & Εμπειριών του Δήμου Χανίων από 10 έως 12 Μάϊου στην καρδιά του Ενετικού Λιμανιού

Ο Δήμος Χανίων, έπειτα από την απόλυτα επιτυχημένη περσινή διεξαγωγή, διοργανώνει και φέτος για 2η…

40 mins ago

“Την 9η Μαΐου τιμάμε την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών αγωνιζόμενοι για Δικαιοσύνη”

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα σε ανακοίνωσή του αναφέρει…

48 mins ago

Ιερέας στην Κρήτη χτυπάει τις καμπάνες της Ανάστασης… χορεύοντας | Βίντεο

Το μήνυμα της Ανάστασης είναι το πλέον αισιόδοξο μήνυμα της Χριστιανοσύνης και καθώς φαίνεται, ένα ιερέας…

50 mins ago

Σταύρος Αρναουτάκης: Η Ευρώπη οφείλει «να χτίζει γέφυρες» που θα ενώνουν τους λαούς

Μηνύματα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης για τις αυριανές επετείους λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και…

53 mins ago

Φιλοξενία από την Περιφέρεια Κρήτης τουριστικών πρακτόρων από Νότιο Αφρική

Στα πλαίσια του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής έτους 2024 η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης υλοποίησε…

54 mins ago

Έρχονται άνεμοι και βροχές: H πρόγνωση του καιρού για την Κρήτη

Αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι κατά τόπους θα πυκνώσουν και από το βράδυ…

56 mins ago

This website uses cookies.