Categories: ΘΕΣΕΙΣ

ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ | Εμμανουήλ Αντ. Κλεινάκης: Ο ευσυνείδητος γιατρός και άνθρωπος

Μεταξύ των αγαπητών μας προσώπων, με τα χαρίσματα και την προσφοράν του καθενός, που έφυγαν από τον πρόσκαιρον αυτόν κόσμον, στον περασμένον χρόνον, είναι και ο αλησμόνητος συμμαθητής μου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων Μανώλης Κλεινάκης, γιός του επιβλητικού αξιωματικού Αντωνίου, – ευγενέστατου οικείου και άριστου παιδαγωγού – οικογενειάρχη.

Ήμαστε κοντογείτονες, και τακτικά επήγαινα στο σπίτι του και διαβάζαμε και επαίζαμε. Και η ευγενική σύζυγός του, κ. Έλλη, μας αγκάλιαζε με τρυφερή αγάπη και μας κερνούσε γλυκά και παρόμοια που έφτιαχναν τα άξια και ευλογημένα χέρια της. Πολλές φορές έπαιζε και τραγουδούσε μαζί μας. Ευρύχωρο και φιλόξενο το σπίτι της, αρχοντικό, με μεγάλη, γεμάτη λουλούδια και δέντρα αυλή, ένα κόσμημα της πόλης μας.

Δυστυχώς δε έμεινε για πολύ ο Μανώλης στα Χανιά. Πηγαίνει στην Αθήνα, όπου θα παραμείνει μέχρι της τελευτής του, 28 Φεβρουαρίου 2015 . Θα κάνει λαμπρές σπουδές και ειδικά ως πλαστικός χειρουργός, όπου θα διαπρέψει χρηματίσας και Πρόεδρος τη Ελληνικής Εταιρείας Ευρεσιτεχνίας. Εργάστηκε χωρίς να υπολογίσει ποτέ το χρήμα παρά την φήμη του ως διακεκριμένος και από τους πρώτους πλαστικούς χειρουργούς των Αθηνών.

Πολλά τα ψυχικά του προσόντα, όπως εκείνων των επιστημονικών, που αφειδώλευτα σκορπούσε στους συνανθρώπους του, πάσχοντας και μη. Και, πάντα πρότυπη η ευλογημένη οικογένειά του με την εκλεκτή και ευγενική σύζυγό του Ευαγγελία και τα καλά παιδιά τους Ελένη και Μαρίνα.

Μια ευαίσθητη και χαρισματική ψυχή ο Μανώλης μας, που δυστυχώς δεν τον χάρηκαν τα Χανιά μας, που τόσο τον χρειαζόντουσαν. Δεν πειράζει όμως γιατί «απού ‘φελά, παντού ‘φελά».

Παρ’ όλο που τα τέλη, και όπως όλη η ζωή του, ήταν «Χριστιανά, ανεπαίσχυντα, Ειρηνικά» δεν ήταν όμως «ανώδυνα», κάτι όμως όχι αναπόφευκτο στους περισσότερους. Όμως, στάθηκε γενναίος και όρθιος στην πίστη και στην καρτερία δείχνοντάς μας τον τέλειον άνθρωπον και στα καλοπεράσματά του και στις όποιες δοκιμασίες του. Ευγενέστατος στα καλοκαίρια της ζωής του και αξιοπρεπέστατος στους χειμώνες και στις καταιγίδες της.

Αγαπητέ μου και αλησμόνητε Μανώλη: Πάντα σ’ έχω στην καρδιά μου με την εικόνα σου των παιδικών μας χρόνων και καλοτυχίζω τον εαυτόν μου γιατί συμπορευθήκαμε στα πρώτα μας μαθητικά μας χρόνια, αφήνοντάς μου τις καλλίτερες αναμνήσεις, κάτι για το οποίο σ’ ευχαριστώ. Ο δίκαιος Θεός θα σ’ αμείψει για την όμορφη καρδιά σου και για ότι προσέφερες στους συνανθρώπους σου. Η αγαθή μνήμη σου ας είναι αιώνια.

Αρχιμαδρίτης
Ιγνάτιος Θ. Χατζηνικολάου
Θεολόγος – τ. Λυκειάρχης

"google ad"

Συλλογές Άρθρων

Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Recent Posts

Θλιβερό ευρωπαϊκό «ρεκόρ» στην έλλειψη στέγης καταγράφει η Μ. Βρετανία – Άρθρο σοκ της DW

Το πρόβλημα στέγης, που είναι πλέον έντονο και στη χώρα μας, αποκτά εφιαλτικές διαστάσεις σε…

1 hour ago

«Καμία δικαιολογία πλέον»: Για πρώτη φορά Ευρωπαίοι ηγέτες καταδικάζουν το Ισραήλ και ζητούν την εφαρμογή της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου

Αρκετές χώρες και παγκόσμιοι οργανισμοί καταδίκασαν την ισραηλινή επιδρομή σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα, το βράδυ…

1 hour ago

Ένα πράγμα είναι ασυγχώρητο: Η αναισθησία και η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ τους

Από το fb του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλικάκου Αυτές οι δυο φωτογραφίες με έχουν στοιχειώσει. Δεξιά,…

2 hours ago

Επική στιγμή: Αστραπή σε συναυλία των Metallica αφήνει το πλήθος άναυδο στη βροχή

Συνήθως η βροχή δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί σε μια συναυλία. Στη…

4 hours ago

Εμπρησμός από πρόθεση η φωτιά στο εργοστάσιο παρασκευής γευμάτων στη Λαμία

Επιβεβαιώθηκε η αρχική πεποίθηση των Αρχών ότι η φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο παρασκευής γευμάτων στην ΒΙ.ΠΕ.…

4 hours ago

Παναθηναϊκός: Ανεπανάληπτη υποδοχή για τον “επτάστερο” στο ΟΑΚΑ

Από το Βερολίνο στην Αθήνα και από το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” στο ΟΑΚΑ. Αυτή τη…

4 hours ago

This website uses cookies.