ΕΛΛΑΔΑ

Νομικός σύμβουλος Κασσελάκη: Μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για ακύρωση των αποφάσεων της ΚΕ και της ΠΓ

Τους λόγους που καθίσταται άκυρο το ψήφισμα για την πρόταση της άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, εξήγησε με τηλεοπτική του συνέντευξη ο νομικός του σύμβουλος, Χαράλαμπος Πελέκης.

«Για το θέμα της πρότασης άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, είχαμε μία μυστική ψηφοφορία, η οποία κατέληξε να είναι φανερή. Αυτό το γεγονός, από μόνο του, καθιστά άκυρο το συγκεκριμένο ψήφισμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πελέκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Όπως τόνισε, «όταν μια ψηφοφορία είναι μυστική, υπάρχει λόγος που αποφασίζεται κάτι τέτοιο. Είναι για να διασφαλιστεί η μυστικότητα του κάθε ψηφοφόρου. Όταν αυτό παραβιάζεται, δημιουργεί ακυρότητες στην ίδια την ψηφοφορία».

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, και το ψήφισμα της Πέμπτης (12/9) στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο κηρύχθηκε «έκπτωτος» ο Στέφανος Κασσελάκης είναι επίσης άκυρο. «Δεν προβλέπεται, βάσει καταστατικού, τέτοια εξουσία σε αυτό το όργανο του κόμματος. Να σηκώνουν το χέρι τα μέλη και να ψηφίζουν», ανέφερε.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «ο κ. Κασσελάκης δεν αμφισβητεί τίποτα. Του εισηγήθηκα τις δυνατότητες που του δίνει ο νόμος και το καταστατικό να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να ακυρώσει τόσο την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής όσο και την απόφαση που εξεδόθη άρον, άρον από την Πολιτική Γραμματεία».

Νομικός εκπρόσωπος Κασσελάκη: Πρέπει να παραμείνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με τον λόγο που ο Στέφανος Κασσελάκης αναζήτησε τις νομικές του συμβουλές, διευκρίνισε ότι «εγώ πήγα σε αυτόν», καθώς «μας συνδέει μια μακρόχρονη σχέση γνωριμίας και φιλίας». Έτσι, «στο όνομα αυτής της γνωριμίας, θεώρησα καθήκον μου να πάω κοντά του και να συζητήσω τα όσα έχουν γίνει», πρόσθεσε.

Για το εάν ο Στέφανος Κασσελάκης θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, απάντησε ότι «προς το παρόν» δεν θα το κάνει. «Όμως, εάν τα πράγματα ξεφύγουν και νιώσει ότι μπαίνει σε κίνδυνο η ακεραιότητα του κόμματος και οι κανόνες δημοκρατικής λειτουργίας, έχει το ένστικτο να διαφυλάξει τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ» και «θα πράξει τα δέοντα», υπογράμμισε ο Χαράλαμπος Πελέκης.

Στην ερώτηση για το εάν ο ίδιος κρατά μια επιφύλαξη ως προς το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά ο κ. Κασσελάκης, απάντησε: «Αυτό είναι απόφαση του προέδρου. Εγώ απλά εισηγούμαι».

«Πρέπει να παραμείνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το συνέδριο. Οι συντάκτες του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν προβλέψει ότι σε περίπτωση που αρθεί η εμπιστοσύνη για τον πρόεδρο ότι ταυτόχρονα καθίσταται έκπτωτος ή αντικαθίσταται. Η πρόθεση των συντακτών του καταστατικού είναι ότι παραμένει ο πρόεδρος μέχρι το συνέδριο. Δεν υπάρχει κανένα άρθρο που να ορίζει αν ο πρόεδρος παύεται ή όχι. Δεν τίθεται καν θέμα ερμηνείας», τόνισε -μεταξύ άλλων- στις δηλώσεις του ο νομικός σύμβουλος του Στέφανου Κασσελάκη.

ieidiseis.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πρόγραμμα «Gigabit Voucher» που δίνει 200 ευρώ για γρήγορο Internet σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ξεκινάει η επιδότηση για ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσω της νέας πλατφόρμας του Gigabit Voucher, που μοιράζει εκπτωτικά κουπόνια 200 ευρώ. Το Πρόγραμμα…

4 mins ago

Στις εγκαταστάσεις της έδρας του Ο.Α.Κ. στα Χανιά, ο C.E.O. της Ολλανδικής HVA για τη διαχείριση του νερού της Κρήτης

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της έδρας του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στην Αγυιά Χανίων, πραγματοποίησε την Τρίτη 17/09/2024, ο Διευθύνων σύμβουλος της Ολλανδικής εταιρείας…

14 mins ago

Ξεπεράσει τις 10.000 αναφορές ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Σωτήριος Ιωαννίδης

Ο Καθηγητής Σωτήριος Ιωαννίδης της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης έχει ξεπεράσει τις 10.000 αναφορές άλλων ερευνητών…

26 mins ago

Νίκος Παπαθανάσης: Υπογραφή Συμφωνίας Χρηματοδότησης για τη σύσταση Ταμείου Χαρτοφυλακίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Υπεγράφη…

30 mins ago

Το Πείραμα στο Twitter: Πώς ο Elon Musk μετατράπηκε από απόλυτο υποστηρικτή της ελευθερίας του λόγου σε τύραννο

Η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk το 2022 αντιμετωπίστηκε με ένα μείγμα ενθουσιασμού…

32 mins ago

“Στοπ” από το ΣτΕ σε αναδρομικούς ελέγχους της εφορίας πέραν της πενταετίας

Φρένο βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας, στην πρακτική ελεγκτών της εφορίας να προχωρούν σε αναδρομικούς…

2 hours ago

This website uses cookies.