H πρώτη Σταρ Ελλάς μετά τον πόλεμο ήταν η 17χρονη Κρητικιά, Νταίζη Μαυράκη!
Στο βιβλίο του Γιώργου Πρεβελάκη με τίτλο «Οι όμορφες», αναφέρεται ως η ενσάρκωση του ελληνικού ονείρου, που θα δόξαζε την μικρή Ελλάδα ανά την υφήλιο. Τα πρώτα ελληνικά καλλιστεία πραγματοποιήθηκαν το 1952 στο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».
Είχε προηγηθεί προκήρυξη στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ για την ανάδειξη της Σταρ Ελλάς, με την οποία καλούσαν όσες ήθελαν να συμμετέχουν, να στείλουν φωτογραφίες.
Όμορφα κορίτσια από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εφημερίδας και έστειλαν φωτογραφίες.
Ο θείος της 17χρονης Νταίζης έστειλε φωτογραφία της και αμέσως την κάλεσαν να περάσει από την επιτροπή.
Η Μαυράκη είχε γεννηθεί στο Ηράκλειο και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Χανιά. Όταν ξέσπασε ο πόλεμος, ταξίδεψε στην Αθήνα και εγκαταστάθηκε με την οικογένεια της στη Δεξαμενή. στο Κολωνάκι.
Είχε όμορφο πρόσωπο και γλυκό χαμόγελο. Όταν ο θείος της έστειλε τη φωτογραφία της στην εφημερίδα ήταν μαθήτρια στο Β’ Γυμνάσιο Θηλέων της Αθήνας.
Η κριτική επιτροπή επέλεξε συνολικά 11 κοπέλες. Φαβορί ήταν η Μαυράκη η οποία πήρε το ψευδώνυμο «Ακρωτήρι» , η Βιργινία Πετιμεζάκη, η Ρεγγίνα Μπέρτου και η Χαρούλα Γεωργατζά.
Ο διαγωνισμός είχε τεράστια αίγλη. Παρουσιαστές ήταν η Μέλινα Μερκούρη και ο Μίμης Φωτόπουλος. Παρόντες, ο Παπάγος, ο Σοφοκλής Βενιζέλος και άλλοι πολιτικοί. Το τραγούδι για την περίσταση έγραψε ο Μίμης Τραϊφόρος.
Εκεί, βρισκόταν και ο νεαρός βουλευτής Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που γνώρισε την όμορφη Αθηναία Μαρίκα Γιαννούκου, κόρη εύπορης οικογένειας. Ο Μητσοτάκης είχε κάθε λόγο να βρίσκεται στη πασαρέλα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια. Άλλωστε, η Νταίζη Μαυράκη, που κέρδισε πανηγυρικά τον διαγωνισμό, με το ψευδώνυμο Ακρωτήρι ήταν ξαδέλφη του.
Πρόεδρος της επιτροπής ήταν η Μαρίκα Κοτοπούλη και την επίβλεψη της βραδιάς έκανε η σύζυγος του Αμερικανού πρέσβη.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο στρατηγός Παπάγος μετά της συζύγου του, ο υπουργός Σοφοκλής Βενιζέλος και μέλη της αθηναϊκής κοινωνίας.
Σταρ Ελλάς στέφθηκε η Νταίζη Μαυράκη, Μις Ελλάς η Βιργινία Πετιμεζάκη και ακολούθησε η Χαρούλα Γεωργατζά.
Τη στιγμή της στέψης ακουγόταν το τραγούδι του Μίμη Τραϊφόρου «Όμορφη μου Ελληνίδα».
Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι τα καλλιστεία έγιναν μόλις τέσσερις μέρες από την εκτέλεση μετά από στημένη δίκη του Νίκου Μπελογιάννη μαζί με τους συντρόφους του που κρίθηκαν ένοχοι για κατασκοπεία…
Η Μαυράκη ταξίδεψε στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας, όπου εξελέγη 3η Μις Υφήλιος (β’ αναπληρωματική) χάνοντας την πρωτιά για μια ψήφο από τη Φιλανδέζα Αrmi Kuusela.
Μετά το τέλος των καλλιστείων υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη Universal αλλά δεν άντεχε να βρίσκεται μακριά από την οικογένεια της και επέστρεψε στην Ελλάδα….
Στον ελληνικό κινηματογράφο συμμετείχε στη δραματική ταινία του 1954 με τίτλο «Νυχτερινή περιπέτεια» .
Στη συνέχεια μετακόμισε στη Βιέννη, όπου σπούδασε σκηνοθεσία και ενδυματολογία.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας. Παντρεύτηκε τον ιδιοκτήτηκλωστοϋφαντουργίας, Βελλή αλλά ο γάμος τους δεν κράτησε.
Ακολούθησε δεύτερος γάμος με τον γιατρό Αντώνη Κομνηνό, ο οποίος μετράει μισό αιώνα. Απέκτησε δύο παιδιά και μέχρι σήμερα ζει στο Κολωνάκι….