Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Ντουτέρτε για Τραμπ: Θα έχουμε μια καλή σχέση

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε δήλωσε σήμερα πως δέχθηκε τα συγχαρητήρια του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τον βίαιο πόλεμο που διεξάγει στη χώρα του κατά των ναρκωτικών.

Ο φιλιππινέζος πρόεδρος τηλεφώνησε χθες Παρασκευή στον Τραμπ για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον Ντουτέρτε, ο εκλεγμένος αμερικανός πρόεδρος του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στην αμφιλεγόμενη πολιτική καταστολής του εγκλήματος που εφαρμόζει στις Φιλιππίνες.

Αφότου ο φιλιππινέζος πρόεδρος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιούνιο, η αμφιλεγόμενη πολιτική καταστολής την οποία διεξάγει στη χώρα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 4.800 ανθρώπους — καταγράφονται δηλαδή περίπου 30 νεκροί την ημέρα.

«Ήταν εντελώς ευαισθητοποιημένος στα προβλήματά μας με τα ναρκωτικά. Και μου ευχήθηκε… για την εκστρατεία μου… να την διεξαγάγουμε ως ένα κυρίαρχο έθνος, με τον σωστό τρόπο», ανέφερε ο Ντουτέρτε.

Η θέση αυτή του Τραμπ αντιβαίνει σ’ εκείνη του Δημοκρατικού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είχε εκφράσει τις ανησυχίες του όσον αφορά τη βιαιότητα αυτής της μάχης κατά των ναρκωτικών.

Ο Ντουτέρτε δήλωσε επίσης σήμερα πως αισθάνεται ότι θα έχει «μια καλή σχέση» με τον Τραμπ.

Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Ντουτέρτε τον δείχνει στο τηλέφωνο με τον Τραμπ, στον οποίο λέει πως θα είναι «ένας καλός πρόεδρος για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Το γραφείο του εκλεγμένου αμερικανού προέδρου εξέδωσε μια σύντομη ανακοίνωση στο τέλος αυτής της συνομιλίας, στην οποία αναφέρει πως ο Ντουτέρτε συνεχάρη τον Τραμπ και πως συμφώνησαν να δουλέψουν σε στενή συνεργασία.

 

topontiki.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στο Ρέθυμνο το Σαββατοκύριακο το 16ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο

Με κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου «Φαρμακείο: Βασικός πυλώνας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» ξεκινάει τις εργασίες…

7 mins ago

Δύο στους τρεις συμφωνούν σε μεγάλη νίκη της Πανσπουδαστικής αλλά η ΔΑΠ ΝΔΦΚ λέει πως νίκησε

Ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια της επικράτειας, ωστόσο για ακόμα μια χρονιά, ωστόσο, υπάρχει διαφωνία ως…

11 mins ago

ΕΟΠΥΥ: Ποιοι ασθενείς εξαιρούνται από την επιβάρυνση 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Διευκρινίσεις σχετικά με τις κατηγορίες ασθενών που δεν θα επιβαρύνονται με 1 και 3 ευρώ…

18 mins ago

H Κνωσός όπως ήταν το 1962 | Βίντεο

Ένα βουβό έγχρωμο φιλμ από το αρχείο του Γ. Χατζηδάκη ανέβηκε στο διαδίκτυο. Βρισκόμαστε στον αρχαιολογικό χώρο…

27 mins ago

Κρήτη: Δύο θάνατοι με άγνωστα αίτια μέσα σε ένα 24ωρο

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα 24ωρο, σε Χανιά και Ρέθυμνο, τα…

27 mins ago

Κρήτη: Έκλεψαν τέσσερα ηλεκτρικά πατίνια μέσα σε δύο μέρες, δεν πήγαν όμως μακριά

Συνελήφθησαν, χθες, Τετάρτη (21.05.2024) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων τέσσερις αλλοδαποί κατηγορούμενοι για κλοπή.…

30 mins ago

This website uses cookies.