Ντράγκι προς Σαμαρά: Σημαντική πρόοδος αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας αλλά θα πρέπει να γίνουν περισσότερα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά τη συνάντηση του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να ζήτησε από τον Μάριο Ντράγκι τη μετάθεση για το 2020 των πληρωμών ελληνικών ομολόγων έχει στην κατοχή της ΕΚΤ και λήγουν το 2013-201.Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν πως ενδέχεται να ζητηθεί η παρακράτηση ομολόγων που λήγουν και το 2016. Στη διετία 2015-2016 λήγουν ομόλογα αξίας περίπου 9,5 δισ. ευρώ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΚΤ, στη συνάντηση συμφωνήθηκε πως«η Ελλάδα έχει ήδη λάβει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, ωστόσο διατηρούνται σημαντικές προκλήσεις».

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «διαβεβαίωσε την ΕΚΤ ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση του είναι αποφασισμένοι να επαναφέρουν το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής σε σωστή τροχιά συνεχίζοντας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε η Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα της και να βάλει σε γερά θεμέλια την οικονομία και τα δημόσια οικονομικά της».

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς μετά την συνάντηση, την οποία χαρακτήρισε «παραγωγική», ανέφερε πως στις συνομιλίες του με τον Μάριο Ντράγκι επέμεινε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να φανούμε συνεπείς στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει».

«Ο κ. Ντράγκι αναγνώρισε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη χώρα μας. Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα για μια πιο στενή και παραγωγική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα»δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Του  εξέφρασα τη στήριξη μας για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει για να δώσει σταθερότητα στη νομισματική ένωση, να δώσει διέξοδο στην κρίση χρέους και να σταματήσουν επιτέλους οι επιθέσεις των κερδοσκόπων».

Σημειώνεται πως ο Αντώνης Σαμαράς συνοδευόταν από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τους συμβούλους του Χρ.Λαζαρίδη και Γ.Μουρμούρα.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε στο Twitter η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, Άννα…

43 mins ago

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται πιο ισχυρή. Είναι η τάση ανθρώπων…

45 mins ago

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

3 hours ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

4 hours ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

4 hours ago

Χανιά: Σουηδός τουρίστας έκλεψε από κατάστημα με τουριστικά – Πιάστηκε λόγω θράσους

Ένα περιστατικό κλοπής με πρωταγωνιστή έναν Σουηδό τουρίστα σημειώθηκε χθες στην παλιά πόλη των Χανίων.…

4 hours ago

This website uses cookies.