ΚΟΣΜΟΣ

ΝΥΤ: Το Πεντάγωνο ξεκίνησε έρευνα για τη διαρροή της σχεδιαζόμενης ουκρανικής επίθεσης

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τη διαρροή απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων που δημοσιεύθηκαν στο Twitter και το Telegram αυτή την εβδομάδα και αφορούν απόρρητα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων ενόψει μιας σχεδιαζόμενης ουκρανικής επίθεσης. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν δήλωσαν στους New York Times την Πέμπτη.

«Είμαστε ενήμεροι για τις αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το υπουργείο εξετάζει το θέμα», ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ.

Η διαρροή συνέβη πριν από λίγες ημέρες. Μια σειρά από έγγραφα που αποκάλυπταν πληροφορίες σχετικά με χρονοδιαγράμματα προμήθειας όπλων, αριθμούς στρατευμάτων και ταγμάτων διέρρευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εφημερίδα σημειώνει ότι τα έγγραφα δεν παρέχουν συγκεκριμένα σχέδια μάχης, όπως το πώς, πότε και πού η Ουκρανία σκοπεύει να εξαπολύσει επίθεση, ενώ η αξιολόγηση της στρατιωτικής κατάστασης στην περιοχή έχει ημερομηνία 1 Μαρτίου.

Οι απόρρητες πληροφορίες δίνουν μια ιδέα για τις ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες, τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση. Έτσι, αναφέρεται ότι 6 από τις 12 μάχιμες ομάδες που εκπαιδεύονται στις ΗΠΑ και σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ έπρεπε να έχουν προετοιμαστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, ενώ οι άλλες 3 ταξιαρχίες μέχρι τις 30 Απριλίου. Σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές, η δύναμη των ομάδων αυτών ανέρχεται σε 4-5 χιλιάδες στρατιώτες.

Τα έγγραφα αναφέρουν επίσης δαπάνες για τα πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης HIMARS που προμηθεύονται οι ΗΠΑ. Το Πεντάγωνο δεν έχει δημοσιοποιήσει πληροφορίες σχετικά με το πόσο γρήγορα τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποιούν τα πυρομαχικά HIMARS, αλλά τα έγγραφα το αναφέρουν.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει προσπαθήσει να αφαιρέσει τα διαβαθμισμένα έγγραφα από τη δημοσιότητα, αλλά μέχρι το βράδυ της Πέμπτης δεν το είχε καταφέρει.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στη Βουλή από την Ελληνική Λύση η υπολειτουργία της Πνευμονολογικής Κλινικής Χανίων λόγω υποστελέχωσης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και την Υπουργό Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης…

18 mins ago

Χανιά: Τα προσωρινά αποτελέσματα εγγραφών για τους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Από τη Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χανίων ανακοινώνονται τα προσωρινά αποτελέσματα εγγραφών - επανεγγραφών…

19 mins ago

Ο Τασούλας ανακοίνωσε τον αποκλεισμό Αυγενάκη από τη Βουλή

Τον αποκλεισμό του Λευτέρη Αυγενάκη από τις επερχόμενες συνεδριάσεις της Βουλής ανακοίνωσε ο Κώστας Τασούλας μετά το περιστατικό…

36 mins ago

Αντιδράσεις και στη Γερμανία για το σήμα των Γκρίζων Λύκων του Τούρκου Ντεμιράλ

Αντιδράσεις στη Γερμανία έχει προκαλέσει ο πανηγυρισμός του 26χρονου Τούρκου ποδοσφαιριστή Μερίχ Ντεμιράλ στον χθεσινό αγώνα του Euro με…

39 mins ago

Αυγενάκης: Παραμένω βουλευτής και θα υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης

Ως “απόλυτα σεβαστή” χαρακτήρισε την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη διαγραφή του…

40 mins ago

Από 13 Ιουλίου έως 10 Νοεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο με όχημα 150 αυθεντικές αργυροτυπίες, που φέρουν την υπογραφή της…

44 mins ago

This website uses cookies.