ΚΟΣΜΟΣ

Νόαμ Τσόμσκι: Στο νοσοκομείο μετά από βαρύ εγκεφαλικό – Δεν μπορεί να μιλήσει

Με εγκεφαλικό επεισόδιο νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη Βραζιλία ο Νόαμ Τσόμσκι όπως επιβεβαίωσε η σύζυγός του.

Ο 95χρονος, όπως αναφέρει ο Independent, διάσημος γλωσσολόγος έχει να εμφανιστεί δημόσια από τον περασμένο Ιούνιο, με πολλούς να έχουν σχολιάσει την απουσία του από την ευρύτερη συζήτηση γύρω από τον πόλεμο στη Γάζα.

Ο Τσόμσκι, ο οποίος έχει εκφράσει έντονα την υποστήριξή του στον παλαιστινιακό αγώνα απουσίαζε από δημόσιες συζητήσεις και διαδηλώσεις σχετικά με το θέμα τον τελευταίο χρόνο.

Η Βαλέρια Τσόμσκι δήλωσε στο Associated Press ότι ο καθηγητής του ΜΙΤ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο στην πατρίδα της, τη Βραζιλία, αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο τον περασμένο Ιούνιο. Το ζευγάρι ταξίδεψε με ένα αεροσκάφος ασθενοφόρου με δύο νοσοκόμες μόλις έγινε αρκετά καλά για να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κυρία Τσόμσκι επιβεβαίωσε δημοσιεύματα της βραζιλιάνικης εφημερίδας Folha de S Paulo, ότι ο σύζυγός της δυσκολεύεται να μιλήσει και ότι έχει προσβληθεί η δεξιά πλευρά του σώματός του. Είπε ότι ένας νευρολόγος, ένας λογοθεραπευτής και ένας πνευμονολόγος επισκέπτονται τον ακαδημαϊκό σε καθημερινή βάση.

Ο διάσημος διανοούμενος εξακολουθεί να παρακολουθεί τις ειδήσεις και η σύζυγός του επιβεβαίωσε ότι σηκώνει το αριστερό του χέρι σε μια χειρονομία θρήνου και οργής όταν βλέπει εικόνες από τον πόλεμο στη Γάζα.

Η σύζυγος του Τσόμσκι, η οποία παντρεύτηκε τον καθηγητή το 2014, δήλωσε επίσης στη Folha de S Paulo ότι σκέφτεται να μετακομίσει σε ένα διαμέρισμα κοντά στην παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο, αφού διάβασε ότι η διαβίωση σε ένα ηλιόλουστο μέρος μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο.

topontiki.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Παθολόγος από την Πολωνία γίνεται δωρητής οργάνων στο Ηράκλειο

Γιατρός-παθολόγος Πολωνικής καταγωγής ,ο οποίος στην διάρκεια των διακοπών του στην Ελλάδα ,έπαθε εγκεφαλικό, δίνει…

11 hours ago

5, 6 και 7 Ιουλίου Matala Beach Festival με Μαρίνα Σάττι, Toni Sfinos, Rous, Παυλίνα Βουλγαράκη, Gemma και ελεύθερη είσοδο

Το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού επιστρέφει και φέτος δυναμικά στα μαγευτικά Μάταλα! Κατά το…

11 hours ago

Έρχεται το συνδυασμένο εμβόλιο COVID-γρίπης

Το συνδυασμένο εμβόλιο της Moderna προστατεύει τόσο από τον κορονοϊό όσο και από τους ιούς της γρίπης – και μάλιστα με μεγαλύτερη…

11 hours ago

Πόσους υποψήφιους προέδρους αντέχει ένα κόμμα;

Του Όμηρου Ταχμαζίδη * ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ συμπεριλάβαμε μια διάταξη σύμφωνα με την…

14 hours ago

Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης για τουρίστα που τραυματίστηκε στο φαράγγι της Ρόκας

Επιχείρηση διάσωσης 40χρονου Πολωνού τουρίστα, που τραυματίστηκε στο φαράγγι της Ρόκας, στήθηκε νωρίς το απόγευμα…

15 hours ago

Συνεδρίαση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Περιφέρεια Κρήτης με έμφαση στα Χανιά

Λόγω της ιδιαίτερα ξηρής χρονιάς και της πανευρωπαϊκής ανησυχίας για λειψυδρία, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης…

15 hours ago

This website uses cookies.