Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Νότης Μαριάς: Νίπτει τας χείρας της ως νέος Πόντιος Πιλάτος η Κομισιόν για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις

Νίπτει τας χείρας της παριστάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο η Κομισιόν για το ζήτημα των Πολεμικών Επανορθώσεων που οφείλει να καταβάλλει η Γερμανία στην Πατρίδα μας καταγγέλλει με σημερινές του δηλώσεις ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Αυτό προκύπτει από Γραπτή Απάντηση που απέστειλε η Κομισιόν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή την εξέταση σχετικής Αναφοράς των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ) για τις Πολεμικές Επανορθώσεις, το κατοχικό δάνειο, τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων κ.λπ. που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα.

Η Κομισιόν επισημαίνει στην παραπάνω Απάντησή της ότι το ζήτημα των Πολεμικών Επανορθώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα δεν άπτεται της εφαρμογής του δικαίου της ΕΕ και ως εκ τούτου καθώς η Αναφορά δεν εμπίπτει δήθεν εντός του πεδίου αρμοδιοτήτων της ΕΕ η Κομισιόν δεν μπορεί να λάβει θέση επί του θέματος αυτού.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από εισήγηση του Νότη Μαριά είχε κριθεί παραδεκτή η παραπάνω Αναφορά της ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ και η Επιτροπή Αναφορών είχε αποστείλει σχετική επιστολή για το εν λόγω θέμα στην Κομισιόν, στην Ελληνική κυβέρνηση και τη γερμανική κυβέρνηση.

Πλην όμως όπως κατήγγειλε ήδη ο Νότης Μαριάς (http://notismarias.gr/2016/05/14400/ ) η Ελληνική πλευρά με την εκκωφαντική της σιωπή δεν εδέησε καν να στείλει απάντηση για το κεφαλαιώδες αυτό θέμα στην Επιτροπή Αναφορών.

Η αδιαφορία και πολιτική ανευθυνότητα της Ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό είναι προφανές ότι ενθάρρυνε την Κομισιόν η οποία κυριολεκτικά πετάει τη μπάλα στην εξέδρα αρνούμενη πλέον να πάρει θέση για το ζήτημα των Πολεμικών Επανορθώσεων που οφείλει να καταβάλλει η Γερμανία στην Πατρίδα μας.

Παρά τις δυσμενείς αυτές εξελίξεις, κατέληξε ο Νότης Μαριάς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα τόσο στο πλαίσιο της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής όσο και αλλού.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Επιστολή της Εκκλησίας της Κρήτης προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να μην αναμειγνύεται

Η Ημιαυτόνομη Εκκλησία της Κρήτης διά της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της, έστειλε επιστολή, τη Μεγάλη…

4 hours ago

Κρήτη, Αιγαίο και Ήπειρος στην κορυφή των τουριστικών προορισμών το 2023

Με την Κρήτη και το Β. Αιγαίο να κατακτούν την κορυφή των τουριστικών προορισμών το…

4 hours ago

AstraZeneca: Τι λένε οι ειδικοί για την απόσυρση του εμβολίου καθώς τα ερωτήματα πληθαίνουν

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca, με τους ειδικούς να καλούνται να…

4 hours ago

Έντι Ράμα: Κοσμοσυρροή στο Κλειστό Γαλατσίου για την ομιλία του

Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας άρχισαν να συγκεντρώνονται λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής…

4 hours ago

Blue Horizon: Συγκινεί ο αδερφός του Αντώνη Καργιώτη – «Τον βλέπω ξανά και ξανά να πέφτει στη θάλασσα»

Οκτώ μήνες μετά το τραγικό περιστατικό στο Βlue Horizon, όπου ο Αντώνης Καργιώτης έχασε τη ζωή…

4 hours ago

Eurovision 2024: Το Nemo εκτός από τον “κώδικα” έσπασε και το τρόπαιο – “Το τρόπαιο που έσπασα φτιάχνεται, αλλά και η Eurovision χρειάζεται λίγο ‘φτιάξιμο’“

Μπορεί η βραδιά του Μεγάλου Τελικού της Eurovision 2024 να κινήθηκε χωρίς μεγάλα απρόοπτα, όμως το Nemo που κατέκτησε την…

4 hours ago

This website uses cookies.