Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Νότης Μαριάς: Όλα στο φως για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα 4/4/42013 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική συγκάλυψης σε σχέση με τις γερμανικές αποζημιώσεις.Ο Νότης Μαριάς ενημέρωσε στη Βουλή ότι σε συνέχεια σχετικής γραπτής ερώτησης του και αίτησης κατάθεσης εγγράφων που υπέβαλε στη Βουλή στις 12/3/2013 και με την οποία ζητούσε από τους Υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών την από 8/3/2013 αντίγραφο της Έκθεσης της Ομάδας Εργασίας του ΓΛΚ για τις γερμανικές αποζημιώσεις, έλαβε στις 2/4/2013 σχετική αρνητική απάντηση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα το έργο της Επιτροπής έχει χαρακτηριστεί απόρρητο και συνίσταται σε έργο «Συλλογής, κωδικοποίησης, καταγραφής, ταξινόμησης και προστασίας του μεγάλου παλαιού και ιστορικού αρχειακού υλικού, το οποίο για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε, ουσιαστικά και οργανωμένα, εντός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Όπως ειδικότερα ενημερώνει ο αναπληρωτής υπουργός, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του σχετικού αρχειακού υλικού».

Ο Νότης Μαριάς κάλεσε την Κυβέρνηση να ενημερώσει πλήρως τον ίδιο και την Ελληνική Βουλή για το περιεχόμενο της Έκθεσης της παραπάνω Ομάδας Εργασίας του ΓΛΚ  για τις γερμανικές αποζημιώσεις και να διαβεβαιώσει δημόσια τον ελληνικό λαό ότι στα έγγραφα που συνέλεξε η παραπάνω Ομάδα Εργασίας του ΓΛΚ δεν υπάρχουν έγγραφα που να παρακωλύουν την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων δηλαδή των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου από τη Γερμανία. Επίσης κάλεσε την Κυβέρνηση να επαναλάβει δημόσια την κλασική πλέον δήλωση της ελληνικής πλευράς ότι η χώρα μας διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμα διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Politico: Η φον ντερ Λάιεν «έθαψε» έκθεση κόλαφο για την ελευθεροτυπία στην Ιταλία ενώ επιζητεί την ψήφο της Μελόνι

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προσπάθησε να επιβραδύνει μια επίσημη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικρίνει την…

2 mins ago

«Καρφιά» Πολάκη κατά Τσίπρα: Όχι άλλα Ινστιτούτα – Δεν χρειαζόμαστε «φλόγα αναμμένη» δίπλα στα εικονίσματα

«Καρφιά» κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει με ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης με φόντο τη Διάσκεψη που διοργανώνεται…

4 mins ago

Τα συγκλονιστικά λόγια του Θανάση Παπακωνσταντίνου στην τελευταία του συναυλία: «Κρατήστε τα τραγούδια και ’μένα ξεχάστε με!»

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έδωσε τη τελευταία του συναυλία εχθές (17/06) στο Θέατρο Βράχων και έστειλε…

2 hours ago

Εκδηλώσεις με πλούσιο πρόγραμμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Δύο εκδηλώσεις έρχονται αυτή την εβδομάδα στo Πνευματικό Κέντρο Χανιών, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή…

4 hours ago

Το έργο “Ο Πατούχας” έρχεται στα Χανιά

Παρουσίαση από τον Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων, του έργου του Ιωάννη Κονδυλάκη «Ο Πατούχας», την…

4 hours ago

Παράκτια αιολικά πάρκα: Η Σητεία στις περιοχές από τις οποίες θα ξεκινήσει το πρόγραμμα

Μέσα στο 2026 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ανεμολογικές και ωκεανογραφικές μελέτες, προκειμένου μέσω των μετρήσεων…

4 hours ago

This website uses cookies.