ΤΟΠΙΚΑ

Νότος του Ρεθύμνου: Παρθένες παραλίες με θέα το Λιβυκό Πέλαγος, ανθρώπινη ζεστασιά και καλές τιμές | Φωτός

Φωτογραφίες: Γιάννης Αγγελάκης

Ατμοσφαιρικές παραλίες, γραφικά ψαροχώρια, πανέμορφα φαράγγια και φυσικά ο αγέρωχος Ψηλορείτης συνθέτουν μια από τις πιο ιδιαίτερες περιοχές της Κρήτης, που την προτιμούν οι φυσιολάτρες αλλά και όσοι αγαπούν τα χιλιόμετρα.

Ο Νότος του Ρεθύμνου άργησε να ακολουθήσει την τουριστική ανάπτυξη του Βορρά και το έκανε πιο οργανωμένα, από τη δεκαετία του ’90, έτσι δεν θα βρείτε πολλές μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, όμως στα πιο τουριστικά μέρη όπως είναι η Αγία Γαλήνη, ο Πλακιάς, ακόμα και το Ροδάκινο, θα βρείτε πλήθος καταλυμάτων, εστιατορίων και καφέ.

Καταλύματα πάντως και εστιατόρια υπάρχουν και σε πολλά χωριά καθ’ όδόν προς τις παραλίες, όπως στον Κεραμέ, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πολύ “τίμιες” τιμές, ενώ η ζεστασιά των ανθρώπων θυμίζει άλλες εποχές.

Αξιοπρεπή δωμάτια υπάρχουν ακόμα και στις πιο απομονωμένες παραλίες, γεγονός που δίνει μια ευελιξία στον ταξιδιώτη να ορίσει μια διαφορετική βάση κάθε φορά για τις εξορμήσεις του αν δεν θέλει να μείνει στο Ρέθυμνο και να κάνει μονοήμερες εκδρομές.

Η ενέργεια σε παραλίες όπως της Τριόπετρας και οι Λίγκρες προσφέρουν τη δυνατότητα να συνδυάσετε εναλλακτικές διακοπές με σεμινάρια γιόγκα και τάι τσι.

Η Πρέβελη με το ιστορικό μοναστήρι, το φοινικόδασος, τη λίμνη και το ποτάμι που χύνεται στη λευκή αμμουδιά για να ενωθεί με τη θάλασσα είναι ένα μοναδικό τοπίο, αν και τουριστικά επιβαρημένο.

Πανέμορφες παραμένουν και παρθένες (στην πλειοψηφία τους) τουριστικά οι παραλίες του Άγιου Παύλου.

Εξίσου μοναδική όμως είναι η εμπειρία του μπάνιου και στις πολλές, πολύ πιο απομονωμένες ξανθές ή γκριζωπές παραλίες με τα κρύα ανοιχτά νερά του Λιβυκού Πελάγους που θα βρείτε κατά μήκος του νότου του Ρεθύμνου.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Τέμπη: Αίτηση για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου Τριαντόπουλου και Αγοραστού από τον Νίκο Πλακιά

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι. Ο…

24 mins ago

Χάρβαρντ: Πασίγνωστο φάρμακο για το αδυνάτισμα ενδέχεται να προκαλεί τύφλωση

Φάρμακα για την απώλεια βάρους, όπως η σεμαγλουτίδη (Ozempic, Wegovy), ενδέχεται να προκαλέσουν τύφλωση, σύμφωνα…

26 mins ago

Γαλλία: Ανακούφιση αλλά και αβεβαιότητα – Ξεκινούν τα «παζάρια» για τον σχηματισμό (απίθανης) πλειοψηφίας – Ο Μελανσόν και ο «γρίφος» του πρωθυπουργού

Από την έκπληξη, στην ώρα της διαπραγμάτευσης: η γαλλική πολιτική τάξη ξεκινά σήμερα συνομιλίες για…

27 mins ago

Στέφανος Κασσελάκης στο Mega μετά τη νίκη της Αριστεράς στη Γαλλία: «Να ανοίξουμε τη συζήτηση της σύγκλισης – Θα απευθυνθώ στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να συνεργαστούμε»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης παραχωρεί συνέντευξη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και στους…

31 mins ago

Δήμος Βιάννου: Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της εκδήλωσης φαινομένων λειψυδρίας, κήρυξε το Δήμο Βιάννου η Γενική…

36 mins ago

Συνωστισμένοι στα Σφακιά οι 283 μετανάστες από τη Γαύδο – Απουσία μέριμνας για βασικές ανάγκες

Εκατοντάδες μετανάστες που εντοπίστηκαν την Κυριακή το απόγευμα στα ανοιχτά της Γαύδου παραμένουν συνωστισμένοι στον…

40 mins ago

This website uses cookies.