Στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή In Business, με τη Μαρία Σμιλίδου, μίλησε η καθηγήτρια Διατροφής του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων ΠΑ.Δ.Α., Νατάσσα Κανέλλου, αναφερόμενη στην διαδικασία παραγωγής εργαστηριακών ψαριών και θαλασσινών.
«Δεν είναι απομίμηση ψαριού, υποκατάστατο, είναι ψάρι-ψάρι. Αυτό είναι η σημαντική διαφορά από τα άλλα, τα υποκατάστατα», τόνισε η κυρία Κανέλλου σχετικά με τις νέες τεχνολογίες παραγωγής εργαστηριακών ψαριών και θαλασσινών.
Όσον αφορά τη μορφολογία του ψαριού, η ίδια είπε: «Πραγματικά είναι ίδιο με το ψάρι που θα τρώγαμε. Οργανοληπτικά το άρωμα και η γεύση είναι ίδια ακριβώς. Η αίσθηση και η υφή είναι διαφορετική».
Σχετικά με τον τόπο παραγωγής, η καθηγήτρια του ΠΑ.Δ.Α. σχολίασε: «Δεν έχουμε στην Ελλάδα δραστηριότητα με καλλιεργούμενο ψάρι. Δεν υπάρχουν εργαστήρια ή εταιρείες. Όμως στην Ευρώπη και παγκοσμίως και εργαστηριακές ομάδες ασχολούνται με αυτό και εταιρείες πια λανσάρουν προϊόντα. Στη Σιγκαπούρη και πρόσφατα στην Αμερική επιτρέπεται πια να καλλιεργηθεί και να πωληθεί προς κατανάλωση στο ευρύ κοινό το καλλιεργούμενο ψάρι»
Τέλος, για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα: «Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι το αποτύπωμα στο περιβάλλον είναι πολύ μικρότερο από τη συμβατική καλλιέργεια, αλιεία κτλ».
Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση σε αντίθεση με την τάση βελτίωσης τον περασμένο μήνα, παρά τη…
Απειλές κατά της Ρωσίας εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά του Ρώσου ομόλογού του, Βλαντιμίρ Πούτιν, αν δεν σταματήσει άμεσα ο πόλεμος…
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) για…
«Την ανάγκη αξιοποίησης της συμμετοχής του Δημοσίου και αύξηση της παρέμβασης της πολιτείας και στους…
Στις 7-8 Φεβρουαρίου αναμένεται να συμπληρωθεί το 18μηνο της προφυλάκισης γιατρών που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται…
Τα ηχητικά ντοκουμέντα του 112 που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και προκαλούν την κοινή γνώμη, όχι…
This website uses cookies.