Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Χουντής: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το “ΝΑΙ” σε νέες αδασμολόγητες εισαγωγές τυνησιακού ελαιολάδου – Υπερψηφίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ενώ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε ζητήσει με επιστολή του την καταψήφιση της πρότασης στο ευρωκοινοβούλιο από τους ευρωβουλευτές, η ίδια η κυβέρνηση την υπερψήφισε στο Συμβούλιο Υπουργών.

Υπερψηφίστηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (με τη μορφή του επείγοντος), η πρόταση της Κομισιόν για επιπλέον αδασμολόγητη ετήσια ποσόστωση 35.000 τόνων τυνησιακού ελαιολάδου για 2 έτη (φτάνοντας στις 92.000 τόνους ετησίως), ως κίνηση αλληλεγγύης προς την Τυνησία για το πλήγμα που δέχτηκε από τρομοκρατικά χτυπήματα το 2015.

Σε σχετικό δελτίο τύπου ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Ν. Χουντής σημειώνει:

Η πρόταση έφτασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά την ομόφωνη έγκρισή της από το Συμβούλιο Υπουργών (Coreper-Μόνιμοι εκπρόσωποι των κρατών-μελών στην ΕΕ).

Σημειώνεται ότι, ο ίδιος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με επιστολή του προς τους ευρωβουλευτές, στις 30.11.2015,τους καλούσε, και σωστά, να καταψηφίσουν την εν λόγω πρόταση, κάτι που όντως συνέβη.

Τόνιζε συγκεκριμένα μεταξύ άλλων: «Στην παρούσα φάση, βρίσκονται σε εξέλιξη στο Συμβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι συζητήσεις σχετικά με την παραχώρηση πρόσθετης αδασμολόγητης ποσόστωσης 35.000 τόνων ελαιολάδου Τυνησίας, και μάλιστα χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες για τις ροές των εισαγωγών αυτών, που απειλούν τον κλάδο και το εισόδημα των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών…

Επειδή στην Ελληνική Βουλή και στην ελληνική κοινωνία η συγκεκριμένη πρόταση φαίνεται να συναντά μεγάλες αντιδράσεις θα εκτιμούσα ιδιαίτερα, στις συζητήσεις αυτές, να λάβετε υπόψη την αναγκαιότητα προστασίας των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών και να την απορρίψετε».

Προκαλείται τελικά η απορία: Η ίδια η κυβέρνηση, δια των υπουργών της και της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της στις Βρυξέλλες, πώς υπερασπίστηκε ουσιαστικά τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς;Οφείλει ναδώσει εξηγήσεις στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς, όπως και στο σύνολο του αγροτικού κόσμου, που, ούτως ή άλλως, πλήττεται βάναυσα από τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα θεσμών και κυβέρνησης.

Με αφορμή τα ανωτέρω, οευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής δήλωσε σχετικά:
«Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τον μνημονιακό κατήφορο του «Ναι σε όλα», δέχθηκε και τον νέο Κανονισμό που πλήττει τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου και ιδιαίτερα τα συμφέροντα των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών.

Η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου, που σημαίνει ότι υπήρχε και η σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, την εκθέτει ανεπανόρθωτα για υποκρισία και πολιτική απάτη: Από τη μία καλεί τους Έλληνες ευρωβουλευτές να καταψηφίσουν και την ίδια στιγμή, η ίδια σπεύδει να υπερψηφίσει, αποδεικνύοντας ότι είναι άφωνη, ανίκανη και αδύναμη να υπερασπιστεί στοιχειωδώς τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Γιορτή Περιβάλλοντος στο Στρατόπεδο Μαρκοπούλου γεμάτο… αμάξια!

Γιορτή Περιβάλλοντος σήμερα Σάββατο στο πρώην Στρατόπεδο Μαρκόπουλου, όμως μαζί με το μοίρασμα 10.000 φυτών…

10 hours ago

«Ποδηλατούμε με Ασφάλεια» στο Μεγάλο ΣΥΝ.ΚΑ στα Λιβάδια!

Μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη δράση και διασκέδαση έχει ετοιμάσει η αλυσίδα super market ΣΥΝ.ΚΑ! Το Σάββατο, 8…

10 hours ago

Γιατί εξετάζεται η απαγόρευση των κηδειών τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες

Ζήτημα έχει προκύψει με την τέλεση των κηδειών τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, έπειτα από επιστολή παραπόνων του…

10 hours ago

Ευρωεκλογές: Ηλεκτρονικός «σύμβουλος» μετά από απαντήσεις που δίνεις σου δείχνει ποιο κόμμα ταιριάζει με τις ιδέες σου

Μια επικαιροποιημένη έκδοση συμβουλών ψηφοφορίας έχουν στη διάθεσή τους οι αναποφάσιστοι των επικείμενων ευρωεκλογών, αλλά και…

10 hours ago

Κ. Μητσοτάκης στο Ηράκλειο: Ο Ιούνιος θα είναι και πάλι μήνας εκλογικής νίκης για τη ΝΔ

Από το Ηράκλειο ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Κρήτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε χαιρετισμό…

10 hours ago

Στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφτηκε σήμερα, Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, ο πρώην Υπουργός…

10 hours ago

This website uses cookies.