Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν οι περιπολίες του ΝΑΤΟ στο ανατολικό Αιγαίο

Ξεκίνησαν από το πρωί οι περιπολίες της ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ κατά μήκος των τουρκικών παραλίων για τον έλεγχο και την διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι διακινητές προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα.

Η ναυαρχίδα της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης Μεσογείου (SNMG2), γερμανική φρεγάτα «Fgs-Βonn», στην οποία επιβαίνει ο τακτικός διοικητής της υποναύαρχος Γεργκ Κλάιν, πήρε χθες το βράδυ διπλωματική άδεια από την Άγκυρα να εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, την ώρα που στις Βρυξέλλες ήταν ακόμη σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας. Την ίδια ημέρα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ είχε συνομιλίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό και τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Η «Fgs-Βonn» περιπολεί από νωρίς σήμερα βορειοανατολικά της Λέσβου στα ύδατα της Τουρκίας, στηριζόμενη κυρίως στα στοιχεία που έδωσε το ΓΕΕΘΑ, το ΓΕΝ και το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή σχετικά με τις κινήσεις των διακινητών προσφύγων και μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά, στον υποναύαρχο Γ. Κλάιν και στο διευθυντή του Επιτελείου του νατοϊκού Στρατηγείου (Maritime Command) στο Νόρθγουντ της Μεγάλης Βρετανίας – στο οποίο υπάγεται η SNMG2- Ιταλό υποναύαρχο Τζόρτζιο Λάτσιο, κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους στην Αθήνα. Όπως έγινε γνωστό για τα άλλα πλοία της αρμάδας του ΝΑΤΟ, η τουρκική φρεγάτα «TCG-Barbaros» (F-244) βρίσκεται μεταξύ Κω και Αστυπάλαιας, η ελληνική φρεγάτα «Σαλαμίς» κάτω από τον Άγιο Ευστράτιο και το βρετανικό δεξαμενόπλοιο «Mount1 Bay» στο κεντρικό Αιγαίο μεταξύ Άνδρου και Χίου, αναμένοντας τις διαταγές του τακτικού διοικητή.

Σημειώνεται ότι στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ πρόκειται να ενταχθούν ορισμένα ακόμη βρετανικά πλοία, μια γαλλική φρεγάτα, καθώς και να επιστρέψουν το καναδικό και το ιταλικό πλοίο που βρίσκονται στην Ιταλία.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Θλιβερό ευρωπαϊκό «ρεκόρ» στην έλλειψη στέγης καταγράφει η Μ. Βρετανία – Άρθρο σοκ της DW

Το πρόβλημα στέγης, που είναι πλέον έντονο και στη χώρα μας, αποκτά εφιαλτικές διαστάσεις σε…

9 hours ago

«Καμία δικαιολογία πλέον»: Για πρώτη φορά Ευρωπαίοι ηγέτες καταδικάζουν το Ισραήλ και ζητούν την εφαρμογή της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου

Αρκετές χώρες και παγκόσμιοι οργανισμοί καταδίκασαν την ισραηλινή επιδρομή σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα, το βράδυ…

9 hours ago

Ένα πράγμα είναι ασυγχώρητο: Η αναισθησία και η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ τους

Από το fb του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλικάκου Αυτές οι δυο φωτογραφίες με έχουν στοιχειώσει. Δεξιά,…

10 hours ago

Επική στιγμή: Αστραπή σε συναυλία των Metallica αφήνει το πλήθος άναυδο στη βροχή

Συνήθως η βροχή δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί σε μια συναυλία. Στη…

11 hours ago

Εμπρησμός από πρόθεση η φωτιά στο εργοστάσιο παρασκευής γευμάτων στη Λαμία

Επιβεβαιώθηκε η αρχική πεποίθηση των Αρχών ότι η φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο παρασκευής γευμάτων στην ΒΙ.ΠΕ.…

12 hours ago

Παναθηναϊκός: Ανεπανάληπτη υποδοχή για τον “επτάστερο” στο ΟΑΚΑ

Από το Βερολίνο στην Αθήνα και από το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” στο ΟΑΚΑ. Αυτή τη…

12 hours ago

This website uses cookies.