Ξεκίνησε διαγωνισμός χρήσης κράνους στα Χανιά

Οι μοτοσικλετιστές αντιπροσωπεύουν το 30% των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα. Επί του παρόντος, τα ποσοστά χρήσης κράνους στην Ελλάδα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα παρά τη νομοθεσία που απαιτεί τη χρήση τόσο για τους αναβάτες όσο και για τους επιβάτες. Είναι αποδεδειγμένο ότι η χρήση του κράνους είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για τη μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων και τραυματισμών μεταξύ των μοτοσικλετιστών, αλλά και η πιο οικονομική παρέμβαση. Φορώντας ένα κράνος μειώνεται ο κίνδυνος και η σοβαρότητα των τραυματισμών κατά 72% καθώς επίσης και η πιθανότητα θανάτου κατά 39%. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Make Roads Safe Hellas και του Πολυτεχνείου Κρήτης σε Χανιά και Ηράκλειο, 1 στους 2 δεν φοράει κράνος ή δεν το έχει δεμένο.

Η Make Roads Safe Hellas, με την υποστήριξη της FIA Foundation, αποφάσισε να ξεκινήσει δύο χρόνια εκστρατεία προώθησης χρήσης κράνους στην Κρήτη. Μέσα στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής, πραγματοποιείται στα Χανιά κατά το μήνα Ιούνιο, διαγωνισμός χρήσης κράνους όπου οι μοτοσικλετιστές που φορούν σωστά το κράνος θα αναγνωρίζονται  και θα ζητείται από αυτούς η δωρεάν συμμετοχή τους σε κλήρωση, με δώρο τέσσερα κράνη, προσφορά της NOLAN και ένα εισιτήριο VIP για την παρακολούθηση αγώνα MOTOGP, προσφορά της FIM.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά: Η λειψυδρία στο προσκήνιο

Το θέμα της λειψυδρίας και των παρεμβάσεων που απαιτούνται σε επίπεδο υποδομών για την παροχή…

2 mins ago

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Νέας Υόρκης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Νέας Υόρκης (NYYS) έρχεται στα Χανιά, την Πέμπτη 4 Ιουλίου,για…

5 mins ago

Παρέμβαση στο ξενοδοχείο Creta Beach στην Αμμουδάρα, για τη λιποθυμία ναυαγοσώστριας

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν δυνάμεις της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου στο ξενοδοχείο Creta Beach στην Αμμουδάρα, μετά…

8 mins ago

«Βία και Παρενόχληση στο Χώρο της Εργασίας»: Ημερίδα από την ΕΓΕ στο Ηράκλειο

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ) στις 29 Ιουνίου ημέρα Σάββατο και ώρα 18.30 στο  KNOSSOS…

16 mins ago

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Σήμερα η ανακοίνωση των βαθμολογιών

Σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, μετά τις 13:00, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων…

25 mins ago

Διακοπές ρεύματος σήμερα και αύριο στα Χανιά

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στα Χανιά θα πραγματοποιήσει η ΔΕΗ εξαιτίας έργων συντήρησης και επέκτασης του…

35 mins ago

This website uses cookies.