ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινά το 3ο Θερινό Σχολείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Ξεκινά σήμερα Κυριακή 30 Ιουλίου 2024 το  3ο Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου/ Cinema Summer Camp του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων το οποίο θα διαρκέσει έως και τις 8 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.

Για 8 μέρες 26 έφηβοι/ες  (μαθητές Β΄και Γ΄ Γυμνασίου, Α΄και Β΄και Γ΄Λυκείου) από όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται στο ΜΑΙΧ σε μια διεθνή συνάντηση γνωριμίας με την κινηματογραφική παιδεία με έμφαση στο Ντοκιμαντέρ, τον Πολιτισμό, την Παράδοση και τις Γαστρονομικές συνήθειες της Κρήτης.

Στόχος του «Θερινού  Σχολείου Κινηματογράφου» / «CinemaSummerCamp» είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες, μέσα από μια σειρά θεωρητικές αλλά κυρίως βιωματικές δράσεις, α) την Τέχνη και την Τεχνική του Ντοκιμαντέρ γ) τις βασικές αρχές οπτικοακουστικής και κινηματογραφικής παιδείας β) τον Πολιτισμό, την Παράδοση και τις Γαστρονομικές συνήθειες της Κρήτης.

Εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις, προβολές, επισκέψεις, μουσικές βραδιές, γαστρονομικές αναζητήσεις και μια σειρά άλλες εκδηλώσεις συγκροτούν ένα 8ημερο πρόγραμμα, προσφέροντας τη δυνατότητα στην ομάδα να βιώσει μοναδικές εμπειρίες.

Επιπλέον, εκτός από τα στοιχεία της Γνώσης και της Μάθησης στο πρόγραμμα εμπεριέχεται και το στοιχείο της Δημιουργίας καθώς η ομάδα –κάθε φορά- δημιουργεί το δικό της ντοκιμαντέρ. Η διοργάνωση αποτελεί την κεντρική καλοκαιρινή δράση του CFF και συνδυάζει την εκπαίδευση στην δημιουργία του ντοκιμαντέρ και την ευρύτερη οπτικοακουστική παιδεία με την γνωριμία στην Κρητική Διατροφή, τον Αγροτουρισμό , την Ανάκυκλωση, την Κυκλική Οικονομία και την ήπια ανάπτυξη της Κρήτης.

Το «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «CinemaSummerCamp»  αποτελεί μια καινοτόμο διοργάνωση η οποία συνδυάζει νέες τεχνολογίες, τέχνη και πολιτισμό, διατροφή και πολιτισμό της Κρήτης, αγροτουρισμό, ανακύκλωση, κυκλική οικονομία και πραγματεύεται παράλληλα την ήπια ανάπτυξη. Κυρίως αποτελεί μια δομημένη εμπειρία δημιουργικών διακοπών για έφηβους αλλά και για ενήλικες.  Ένας δυναμικός τρόπος να προσεγγίσουν οι νέοι την Κρήτη και μέσα από ένα τέτοιο δυνατό βίωμα να γίνουν πρεσβευτές της στο διηνεκές.

Μπορείτε να δείτε τα πάντα από την διοργάνωση στα:

https://summercamp.chaniafilmfestival.com/cinema-summer-camp-2024/

https://www.facebook.com/chaniafilmfestival

https://www.instagram.com/chaniafilmfestival/

https://www.facebook.com/events/1578099226014047

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

H Άννα Ντουντουνάκη είναι με το βλέμμα στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων

Άννα Ντουντουνάκη συμμετέχει φέτος για τρίτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα…

29 mins ago

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χανίων: “Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή αποδεικνύει τα πολιτικά διαπιστευτήριά της στην κυβέρνηση της ΝΔ”

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 28-6-2024 ο Μπάμπης Λουτσέτης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης…

33 mins ago

Σφοδρή επίθεση Μαρίας Καρυστιανού στον Άδωνι Γεωργιάδη: Ολοφάνερος ο φόβος που προκαλεί η αλήθεια στον ένοχο

Με μια εξαιρετικά αιχμηρή ανάρτηση στο Facebook σχολίασε η Μαρία Καρυστιανού τη σύγκρουση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με την πρόεδρο της Πλεύσης…

37 mins ago

Η ατάκα του Σαμαρά και τα χειροκροτήματα που πάγωσαν την Ντόρα και απάντησε με τα περί πικρίας

Χολή και απύθμενο μίσος. Αυτά ναι, είναι συναισθήματα δυνατά και ανθεκτικά. Γι’ αυτό και η αντιπάθεια…

51 mins ago

Δραματική αύξηση της βρεφικής θνησιμότητας στα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα – Τι δείχνει μελέτη

Δραματική αύξηση της βρεφικής θνησιμότητας καταγράφηκε στην Ελλάδα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, διακόπτοντας μία χαμηλή πορεία…

1 hour ago

H Επανάσταση του Δασκαλογιάννη μέσα από το ποίημα του Μπάρμπα – Μπατζέλιο

Του Μιχάλη Κατσανεβάκη * ……………… Εγώ Αναγνώστης του Παππά, του Σήφη του Σκορδίλη, αυτά που…

2 hours ago

This website uses cookies.