ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν λεωφορεία από τον Αποκόρωνα για συμμετοχή σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης

Η «Πρωτοβουλία Αποκόρωνα ενάντια στους πυλώνες και Ανεμογεννήτριες» καλεί τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή σε παράσταση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ. στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο.

Αφορμή για τη συγκέντρωση αποτελεί η συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος, όπου θα συζητηθεί η γραμμή μεταφοράς υπερυψηλής τάσης Χανιά – Δαμάστα, ένα έργο που αντιμετωπίζεται με έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής.

“Δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή του τόπου μας” δηλώνουν χαρακτηριστικά μέλη της πρωτοβουλίας, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις πιθανές επιπτώσεις του έργου στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Για την διευκόλυνση της μεταφοράς των συμμετεχόντων, έχει οργανωθεί δωρεάν μεταφορά με πούλμαν από τις Βρύσες, με αναχώρηση στις 8:00 π.μ. της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 15 Οκτωβρίου στο τηλέφωνο 6997 109322.

Η πρωτοβουλία καλεί όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής να συμμετάσχουν ώστε να ακουστεί η φωνή της κοινότητας και να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα κατά της εγκατάστασης πυλώνων υψηλής τάσης και ανεμογεννητριών στην περιοχή.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 96 μεταναστών νότια της Γαύδου – 12 αγνοούμενοι

Σε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης προχώρησαν τα ξημερώματα οι Αρχές, μετά τη βύθιση ενός σκάφους που…

1 hour ago

Στο Ρέθυμνο θα γίνει το δεύτερο αποτεφρωτήριο της χώρας

Στην περιοχή των Τριών Μοναστηριών στο Ρέθυμνο, εντός της έκτασης των 7 στρεμμάτων του Οίκου…

1 hour ago

“Free Palestine” από αγεωγράφητο στο Νιου Τζέρσι: Έσκισε ελληνικές σημαίες νομίζοντας ότι ήταν του Ισραήλ | Βίντεο

Ένα σουρεαλιστικο σκηνικό εκτυλίχθηκε σε εστιατόριο του Νιού Τζέρσι των ΗΠΑ, με πρωταγωνίστρια μια εξαγριωμένη γυναίκα…

1 hour ago

ΟΗΕ: Εκατομμύρια άνθρωποι στη νότια Αφρική αντιμέτωποι με λιμό λόγω της πρωτοφανούς ξηρασίας

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη νότια Αφρική βρίσκονται αντιμέτωποι με τη χειρότερη επισιτιστική κρίση εδώ…

1 hour ago

Φαράγγι Σαμαριάς: Ανοιχτό ξανά από σήμερα (16/10) για όλο το μήκος της διαδρομής

Μετά το χθεσινό (15/10) κλείσιμο λόγω της κακοκαιρίας, ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς ανοίγει ξανά από σήμερα, Τετάρτη…

2 hours ago

ΔιαΝΕΟσις: Μεγάλη πρόοδος σε θέματα δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ – Τι πιστεύουν οι Έλληνες για γάμο ομοφύλων και ταυτότητα φύλου

Στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, της πανευρωπαϊκής οργάνωσης ILGA Europe που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων,…

2 hours ago

This website uses cookies.