Με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Μόντι για την συμβολή της διοργάνωσης της Ολυμπιάδας της Αθήνας στην οικονομική και κοινωνική κρίση που ακολούθησε στην Ελλάδα, η συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωννίδου, δήλωσε:
«Χρειάστηκε η αντίδραση της κυβέρνησης της Ιταλίας για να μας υπενθυμίσει πόσο καταστροφική στάθηκε για την ελληνική οικονομία η επιλογή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ο οικολογικός χώρος ήταν από τους ελάχιστους που είχε εναντιωθεί σ’ αυτό το υπερφίαλο σχέδιο για λόγους ορθής χρήσης των πόρων και επενδύσεων της Ελλάδας, μιας ισόρροπης χωρικά και τομεακά οικονομίας αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος της Αττικής. Οι οικολόγοι και οι λίγοι άλλοι που τότε εναντιώθηκαν έφτασαν να κατηγορούνται ως εθνικά επιζήμιοι από τους «πολλούς» που στήριζαν ένα σχέδιο, το οποίο τελικά και την οικονομία υπονόμευσε αλλά και καλλιέργησε στους πολίτες το μύθο της ισχυρής Ελλάδας με τα δανεικά. Καθώς η σημερινή κρίση απαιτεί τον ιστορικό απολογισμό των τελευταίων δεκαετιών σε πολλούς τομείς, εκκρεμεί ένας συνολικός απολογισμός για την οικονομία και το περιβάλλον από τους Ολυμπιακούς Αγώνες εκ μέρους των κυβερνητικών, και όχι μόνο, κομμάτων αλλά και των επιχειρηματικών κύκλων και των ΜΜΕ που πρωτοστάτησαν για την ανάληψη τους.»
"google ad"
Αγώνας της Κρήτης Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.