ΤΟΠΙΚΑ

Οινοποιοί εισάγουν κρασί και το βαπτίζουν Κρητικό: Πρόταση να αποταχθούν

Μια από τις πλέον κρίσιμες γενικές συνελεύσεις του δικτύου οινοποιών Κρήτης θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα ,μετά από τις αποκαλύψεις της Ένωσης Ηρακλείου για την αθρόα εισαγωγή κρασιού από το εξωτερικό.

Εισαγωγές κάνουν δύο μεγάλα ιδιωτικά οινοποιεία της Κρήτης που έχουν επιδοτηθεί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την απόσταξη κρίσης με απώτερο σκοπό την στήριξη και των τοπικών οινοποιείων και των παραγωγών της Κρήτης.

Σόλοικο και μάλλον καθόλου ηθικό θα έλεγα, να γίνονται εισαγωγές κρασιού με χρήματα που δόθηκαν από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την στήριξη των κρητικών παραγωγών, ενώ αντιδρά και η Ένωση Ηρακλείου . Από την άλλη απολύτως σύννομο και αποδεκτό απαντάνε οι ιδιώτες οινοποιοί που κάνουν τις εισαγωγές.

Θέμα διαγραφής από το δίκτυο βάζει η Ένωση Ηρακλείου και ζητάει τροποποίηση του καταστατικού για να μην μπορούν τα μέλη του δικτύου να μπορούν να εισάγουν κρασιά από το εξωτερικό και να καταλήγουν στον καταναλωτή ως …κρητικά πράγμα που είναι παραπλανητικό και κανείς δεν θέλει.

Άραγε έχει βρει κανένας μας… κάποιο κρασί στο ράφι να γράφει “προϊόν Ευρωπαϊκής Ένωσης”;

Άραγε οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους για μα μην έχουμε ”βαφτίσια” στο κρασί όπως γίνεται δυστυχώς κατά κόρον σε πολλά αγροτικά προϊόντα; Ποιος την πληρώνει με αυτές τις πρακτικές ; Μα πρώτος φυσικά ο αγρότης που πασχίζει όλο το χρόνο να παράξει εξαιρετικά κρητικά προϊόντα και έρχεται ο άλλος με μια φθηνή εισαγωγή να ρίχνει τις τιμές στα τάρταρα και ο κόπος του αγρότη να μένει δυστυχώς απλήρωτος.
Κοντός ψαλμός αλληλούια αφού αύριο θα ξεδιαλύνει η ήρα από το στάρι και κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του μιας και μεγάλη μερίδα οινοποιών φαίνεται να συμφωνούν με την ΕΑΣΗ.

Είναι κρίμα πάντως αυτή η τεράστια προσπάθεια που έγινε την τελευταία δεκαετία για την ανάδειξη του Kρητικού αμπελώνα και του κρητικού κρασιού να τιναχθεί στον αέρα από τις κινήσεις οινοποιών που μόνο σκοπό έχουν το -εκτος ηθικής- κέρδος και τίποτα άλλο.

cretalive.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εργαζόμενοι: Ωράρια «κολλημένα» στα ‘80s – Γιατί δε μειώνεται ο χρόνος εργασίας;

Γιατί οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, δεν έχουν δει καμία ουσιαστική μείωση του χρόνου εργασίας από τη δεκαετία…

42 mins ago

Κρήτη: Τι λέει ο δικηγόρος του γαμπρού για την ακύρωση του γάμου του επειδή τον έπιασαν με κοκαΐνη

Πολλές εκατοντάδες ήταν οι προσκεκλημένοι που πήγαν το απόγευμα του Σαββάτου στην εκκλησία όπου θα…

47 mins ago

Ενδοοικογενειακή βία: Περισσότερες από 15.000 γυναίκες αλλά και πάνω από 5.000 άνδρες έπεσαν θύματα το πρώτο 10μηνο του 2024

Ιδιαίτερη αύξηση στα περιστατικά για αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας μέσα στο πρώτο δεκάμηνο του 2024 σε σχέση με…

50 mins ago

ΣΥΡΙΖΑ: 21.465 ψήφισαν μέχρι τις 12:00 – Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία στα Χανιά – Τα μηνύματα των 4 υποψήφιων προέδρων από την κάλπη

Η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής στα Χανιά.…

55 mins ago

Δ. Κουτσούμπας από Ρέθυμνο: “Σε έναν κόσμο που φλέγεται, οι λαοί πρέπει να είναι οι νικητές!”

Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, εκπροσώπων σωματείων και μαζικών φορέων πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή στο «Σπίτι…

1 hour ago

Ομαδικές αγωγές κατά της Booking από Ελληνες ξενοδόχους

Στη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη Booking.com και εν γένει από τις πλατφόρμες κρατήσεων που είναι ευρύτερα γνωστές…

1 hour ago

This website uses cookies.