Η κρίση χτυπάει και τον τομέα των γαλακτοκομικών, των οποίων η κατανάλωση παρουσιάζει πτωτικές τάσεις τα τελευταία δύο χρόνια, παρόλο που τα είδη αυτά αποτελούν το βασικό στοιχείο της διατροφής των Ελλήνων. Σύμφωνα με μελέτη της Icap Group η εγχώρια αγορά, σημείωσε εμφανή πτώση τη διετία 2010-2011.
Αναλυτικότερα, το 2010, παρατηρήθηκε μείωση -1,4% στην κατανάλωση του φρέσκου γάλακτος και -4% στο γάλα εβαπορε, ενώ μείωση 2,8% παρατηρήθηκε στην κατανάλωση του γιαουρτιού. Αντίθετα, το γάλα υψηλής παστερίωσης παρουσίασε αύξηση +2,4%
Το 2011, το φαινόμενο συνεχίστηκε με μείωση -1,2% στο φρέσκο γάλα, -4,5% στο εβαπορέ, -4% στην κατανάλωση γιαουρτιού και +2% αύξηση στο γάλα μακράς διαρκείας.
Τα νούμερα αυτά αποτυπώνονται ακόμα πρισσότερο και στα μεγέθη των επιχειρήσεων, αν αναλογιστεί κανείς ότι τουλάχιστον 16 παραγωγικές εταιρίες σε όλη την Ελλάδα, παρέμειναν στάσιμες τα τελευταία τρία χρόνια, με αρκετά ζημιογόνα αποτελέσματα.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο «Σύνδεσμος…
Αν δεν σταματήσει η κατάχρηση αντιβιοτικών στην κοινότητα τότε είναι πολύ πιθανό να έρθει μια νέα φονική πανδημία, ενώ…
Σε διπλωματικό συναγερμό βρίσκονται ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία, μετά την επικίνδυνη κλιμάκωση του…
Το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος συνεχίζει τη γενοκτονική του πολιτική σε βάρος του παλαιστινιακού λαού που μέχρι…
Ποια ποινή θα πρέπει να επιβληθεί στον Ντομινίκ Πελικό, τον άνδρα ο οποίος επί περίπου 10…
Είναι γεγονός: Οι νεαροί Millennials (άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1995) και η γενιά…
This website uses cookies.