Η κρίση χτυπάει και τον τομέα των γαλακτοκομικών, των οποίων η κατανάλωση παρουσιάζει πτωτικές τάσεις τα τελευταία δύο χρόνια, παρόλο που τα είδη αυτά αποτελούν το βασικό στοιχείο της διατροφής των Ελλήνων. Σύμφωνα με μελέτη της Icap Group η εγχώρια αγορά, σημείωσε εμφανή πτώση τη διετία 2010-2011.
Αναλυτικότερα, το 2010, παρατηρήθηκε μείωση -1,4% στην κατανάλωση του φρέσκου γάλακτος και -4% στο γάλα εβαπορε, ενώ μείωση 2,8% παρατηρήθηκε στην κατανάλωση του γιαουρτιού. Αντίθετα, το γάλα υψηλής παστερίωσης παρουσίασε αύξηση +2,4%
Το 2011, το φαινόμενο συνεχίστηκε με μείωση -1,2% στο φρέσκο γάλα, -4,5% στο εβαπορέ, -4% στην κατανάλωση γιαουρτιού και +2% αύξηση στο γάλα μακράς διαρκείας.
Τα νούμερα αυτά αποτυπώνονται ακόμα πρισσότερο και στα μεγέθη των επιχειρήσεων, αν αναλογιστεί κανείς ότι τουλάχιστον 16 παραγωγικές εταιρίες σε όλη την Ελλάδα, παρέμειναν στάσιμες τα τελευταία τρία χρόνια, με αρκετά ζημιογόνα αποτελέσματα.
Ανείπωτος είναι ο θρήνος για τον πρόωρο χαμό του 22χρονου Παναγιώτη Καρατζή, ο οποίος έχασε…
Την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου δικάζεται μετά από αναβολή η υπόθεση του τροχαίου που είχε…
Τρεις ημεδαποί, ηλικίας 47, 44 και 38 ετών, συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου…
Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Κισσάμου εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας την αντίθεσή της στις ενέργειες που,…
Οι πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται στο Λος Άντζελες για τέταρτη προς πέμπτη συνεχόμενη ημέρα κι έχουν αφήσει…
Στις μεταναστευτικές ροές της Κρήτης στρέφονται τα βλέμματα των αρμοδίων, με πλοίο της Frontex να αναλαμβάνει δράση…
This website uses cookies.