ΕΛΛΑΔΑ

Οι Έλληνες πρώτοι στην Ευρώπη σε ώρες εργασίας, λιγότερες απολαβές και με εξαήμερο από 1η Ιουλίου – Έκπληκτη ως και η γερμανική Handelsblatt

Οι πιο δουλευταράδες της Ευρώπης με τις πιο μικρές αμοιβές αποδεικνύονται  οι Έλληνες σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat… παρά ταύτα η Κυβέρνηση τους φοράει καπέλο και την εξαήμερη εργασία !!!

Ειδικότερα  με την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας από την 1η Ιουλίου στην βιομηχανία και το λιανικό εμπόριο έρχεται και η εφαρμογή της διάταξης του νόμου Γεωργιάδη για την εξαήμερη εργασία, σε χιλιάδες εργαζόμενους.

Όλα αυτά συμβαίνουν στη χώρα μας την ωρα που στην Ευρώπη συζητάνε την τετραήμερη εργασία με τις ίδιες απολαβές!!!

Μάλιστα στο θέμα αυτό έκανε ειδική αναφορά η γερμανική εφημερίδα, Handelsblatt.

«Σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν εργάζονται οι άνθρωποι τόσο όσο στην Ελλάδα. Και τώρα θα εργάζονται ακόμη περισσότερο. Καθώς οι ειδικευμένοι εργαζόμενοι σπανίζουν ολοένα και περισσότερο, η συντηρητική κυβέρνηση θεσπίζει από την 1η Ιουλίου την εξαήμερη εργασία», προσθέτοντας πως «στην Ελλάδα υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού, παρ’ ότι η χώρα έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ μετά την Ισπανία».

Επισημαίνει  ακόμη οτι «η έλλειψη ειδικευμένων εργαζόμενων στην Ελλάδα είναι μία από τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της κρίσης δημοσίου χρέους της δεκαετίας του 2010. Κατά τη διάρκεια της ύφεσης το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε στο 28%. Περίπου 600.000 κυρίως νέοι και μορφωμένοι Έλληνες εγκατέλειψαν τη χώρα, θεωρώντας πως δεν υπάρχει κανένα επαγγελματικό μέλλον στην πατρίδα τους – με αποτέλεσμα η Ελλάδα να χάσει έτσι τα καλύτερα μυαλά. Από την εποχή της κρίσης έχει μείνει και το στερεότυπο των “τεμπέληδων Ελλήνων” που καλλιεργήθηκε ιδίως από τα γερμανικά ταμπλόιντ μέσα – και το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Οι πολλές ώρες εργασίας ωστόσο «δεν φέρνουν πολλά έσοδα στους εργαζομένους. Ο μέσος μεικτός μισθός στην Ελλάδα πέρυσι ήταν 1.251 ευρώ. Το 31% των απασχολούμενων έβγαζε ακόμη και λιγότερα από 800 ευρώ μεικτά. Το χαμηλό μέσο εισόδημα αποτελεί μία ακόμη επίπτωση της κρίσης».

θυμίζουμε πάντως ότι στη διαταξη προβλέπεται η προσαύξηση του ημερομισθίου κατά 40%, ενώ είναι ένα μέτρο που αφορά συγκεκριμένους κλάδους επιχειρήσεων οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα σύμβασης εξαήμερης απασχόλησης και όχι υπό το καθεστώς «σύμβασης πενθήμερης απασχόλησης με προσθήκη της 6ης ημέρας».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σοβαρό τροχαίο στον Αποκόρωνα – Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου. Το περιστατικό…

14 mins ago

Εξαήμερη εργασία: Τι θα συμβεί αν αρνηθεί ο εργαζόμενος

Σε εφαρμογή έχει τεθεί πλέον και με την... βούλα η εξαήμερη εργασία. Η εξαήμερη εργασία θεσπίστηκε με…

16 mins ago

Κρήτη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση – Τί βρήκαν οι αστυνομικοί σε 3 νομούς

Ολοκληρώθηκε η ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο που,  έφερε στο φως πάνω από 1.500…

17 mins ago

Χ.Μαμουλάκης: Υπάρχει μακροπρόθεσμος σχεδιασμός από τη ΝΔ για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας στις στέγες;

Την αναγκαιότητα ύπαρξης μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας στις στέγες αναδεικνύει ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών…

20 mins ago

Ελιές: «Φάρμακο» για τους πάσχοντες από διαβήτη

Οι ελιές μπορεί να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και να μας προστατεύσουν από τον διαβήτη, χάρη…

22 mins ago

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Ξέσπασε για την αγένεια στα social media – «Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αηδία»

Για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται στις μέρες μας κάποιοι χρήστες στα social media μίλησε ο Γρηγόρης…

25 mins ago

This website uses cookies.