Το θέμα της εγκατάστασης του αντλιοστασίου στον Σταυρό πρέπει να λυθεί σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία . Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για ένα τόσο σημαντικό έργο. Θεωρούμε ότι μπορεί, όπως ζητούν οι κάτοικοι, να βρεθεί άλλος χώρος για την χωροθέτηση του αντλιοστασίου λυµάτων σε λιγότερο επισφαλή περιοχή µε βάση µια σωστή Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Είναι δεδομένο για εμάς ότι το πάρκο πρέπει να παραμείνει δημόσιο χωρίς καμία παρέμβαση ιδιώτη. Τα ΣΔΙΤ επί της ουσίας σημαίνουν παραχώρηση δημοσίων υποδομών και χώρων στους επενδυτές με επιβάρυνση του Δημοσίου. Το ότι πρέπει να διορθωθούν οι κακοτεχνίες ( πχ προσβασιμότητα, ζητήματα ασφαλείας για τα παιδιά, λιγότερο τσιμέντο, παιδική χαρά της προκοπής ) δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το «χαρίσουμε» σε ιδιώτη.
Στηρίζουμε τις θέσεις της Πρωτοβουλίας Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου και της συνέλευσης κατοίκων του Αγ. Ιωάννη για χώρο πρασίνου εξ’ ολοκλήρου. Για το θέμα του parking στο χώρο θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή παίζει με την νοημοσύνη των πολιτών καθώς είναι άλλο ζήτημα οι θέσεις στάθμευσης για τους χρήστες του πάρκου και άλλο ζήτημα να χρησιμοποιηθεί σαν περιφερειακός χώρος στάθμευσης στα πλαίσια αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού ζητήματος. Με τις επιδιώξεις της Δημοτικής αρχής θα έχουμε δυο αποτελέσματα, την μείωση του πρασίνου και την αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου στην ευρύτερη περιοχή. Γι’ αυτό το λόγο θα μας βρει απέναντι της
Εναντιωνόμαστε σε οποιαδήποτε σκέψη για θέατρο στους Αγίους Αποστόλους καθώς θα αλλοιώσει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και θα επιβαρύνει κυκλοφοριακά μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή. Θα έπρεπε οι τοπικοί άρχοντες να ασχοληθούν με την βελτίωση της πεζοπορικής διαδρομής από Κλαδισό , την καθαριότητα της έκτασης, την συντήρηση των υποδομών (πχ παιδική χαρά) και του φυσικού περιβάλλοντος. Ο Δήμος Χανίων αποτελεί μια τεράστια έκταση και θα μπορούσαν να αναζητηθούν χώροι στις άλλες Δημοτικές Ενότητες (π.χ . Ελ. Βενιζέλου, Σούδας, Ακρωτηρίου ) . Το παραλιακό μέτωπο των Χανίων χρησιμοποιείται από την Δημοτική Αρχή για έργα βιτρίνας για είναι πιο ελκτικό στον τουρισμό και όχι για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
Για το ζήτημα της καύσης των σκουπιδιών στην οποία είμαστε αντίθετοι, και της διαχείρισης των απορριμμάτων γενικότερα θεωρούμε ότι η λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων θα πρέπει να βασίζεται στα κάτωθι κριτήρια :
– μείωση, πρόληψη απορριμμάτων
– διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση/κομποστοποίηση/επαναχρησιμοποίηση
– όχι στην επιχειρηματική αξιοποίηση/ιδιωτικοποίηση, ναι στην δημόσια λειτουργία
– προστασία περιβάλλοντος και υγείας πολιτών
– όχι το κόστος κατασκευής των έργων στους πολίτες, χρηματοδότηση από το κράτος, να τα πάρει από τις βιομηχανίες που μας γέμισαν με μη-διαχωρίσιμο σκουπίδι
– ανθρώπινες και ενιαίες συνθήκες εργασίας εργαζομένων σε αποκομιδή και διαχείριση σκουπιδιών.
Για τις εξορύξεις έχουμε πραγματοποιήσει σειρά παρεμβάσεων και το έχουμε αναδείξει και μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Είναι κατά την γνώμη μας ένα από τα σημαντικότερα, αν όχι το σημαντικότερο ζήτημα στην Κρήτη και αποτελεί στρατηγική επιλογή του Ελληνικού κεφαλαίου γι’ αυτό και υπάρχει πολιτική σύμπνοια από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για το θέμα αυτό. Από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε ενάντια στις εξορύξεις καθώς και περιβαλλοντικά επικίνδυνες είναι και κανένα όφελος για τους κατοίκους του νησιού δεν έχουν και μας μπλέκουν σε επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια για τα κέρδη των πολυεθνικών.
Το δικό μας το ΟΧΙ στις εξορύξεις, οφείλει να είναι ΝΑΙ σε μια άλλη κοινωνική πορεία της χώρας με απο-εμπορευματοποίηση της ενέργειας, άρνηση της ληστρικής εκμετάλλευσης του περιβάλλοντος και υπεράσπισης των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας με μάχη κατά της καπιταλιστικής αγοράς και των νόμων της. Με αυτή την έννοια το δικό μας ΟΧΙ σε ένα νέο γύρο εξόρυξης ορυκτών καυσίμων δεν είναι μια τεχνοκρατική συνηγορία σε άλλες μορφές ενέργειες, όσο και αν είναι «καθαρότερες», αλλά ένα ΝΑΙ σε ένα πλαίσιο χρήσης ενέργειας έξω από τη λογική της αγοράς (μαύρης και πράσινης) και του καπιταλισμού, με όρους περιβαλλοντικής προστασίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας και φυσικά δημοκρατίας για τους πολλούς.
Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με φαραωνικού τύπου τουριστικές εγκαταστάσεις πόσο μάλλον όταν αυτές πρόκειται να χωροθετηθούν σε προστατευόμενες περιοχές ή περιοχές φυσικού κάλλους όπως τα Φαλάσαρνα ο Μπάλος, το Ελαφονήσι κτλ. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να προστατεύονται με απαγόρευση οποιασδήποτε δόμησης οι περιοχές αυτές. Γενικότερα υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα ( ειδικά με τους μνημονιακούς νόμους ) με τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό ο οποίος υπαγορεύεται πλέον από του επενδυτές. Αντίστοιχου τύπου επενδύσεις ετοιμάζονται στην ευρύτερη περιοχή δυτικά των Χανίων ( 830 κατοικίες από τον ομιλο Leptos, 5 –αστερο ξενοδοχείο 1280 κλινών από τον όμιλο Sani Ikos κτλ).
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΚΡΗΤΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΖΑΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΒΑΓΙΩΝΑΚΗ ΜΕΡΟΠΗ
Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΙΑΓΚΑΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Τριάντα δύο επιζώντες υπάρχουν μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν, σύμφωνα με τις καζάκικες αρχές και συγκεκριμένα…
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε μουσική πατινάδα με παραδοσιακά κάλαντα…
Αγαπητοί αναγνώστες, Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και μας εμπνέετε να συνεχίσουμε τον δικό μας…
Η ψυχρή αέρια μάζα που έφτασε στην Κρήτη, σε συνδυασμό με διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα,…
Επιβατικό αεροσκάφος με 110 ανθρώπους συνετρίβη, την Τετάρτη (25/12), κοντά στην πόλη Ακτάου του Καζακστάν και στον…
Έπεσε περαιτέρω στο 61% το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis. Θυμίζουμε ότι…
This website uses cookies.