Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Οι από πάνω εναντίον των από κάτω

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Έπεσαν οι μάσκες του Σαμαρά και της Ν.Δ Η πρόθεση δημοψηφίσματος από τον Παπανδρέου του χάλασε την σούπα που ετοίμαζε να σερβίρει στον λαό με όλα τα υλικά της υποκρισίας και του λαϊκισμού.

Στην δίψα του για την κατάκτηση της εξουσίας εκέντησε μια προπαγάνδα πλαστής αντίστασης στο μνημόνιο. Η δικτατορική επιβολή της Ευρωπαϊκής ελίτ στις Ελληνικές αρχές για εθνική συναίνεση, τον ανάγκασε να εισέλθει στο μαντρί των αντιλαϊκών πολιτικών του μνημονίου, που πολλές από αυτές ψήφισε το κόμμα της Ν.Δ τo “ΔΗΣΥ” της Ντόρας,  και ο “ΛΑΟΣ” του Καρατζαφέρη. Η βίαιη αφαίρεση εισοδημάτων, σε τόσο βραχύ διάστημα, από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, οδηγεί σε μαρασμό την οικονομία και κλείσιμο χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Η οικονομική κρίση στον Δυτικό κόσμο Αμερική και Ευρώπη, εξαιτίας της απληστίας των τραπεζών οδήγησε την ολιγαρχία να φορτώσει όλα τα βάρη στα πλατεία λαϊκά στρώματα και να διαλύσει τις μεσαίες τάξεις. Είναι ένας πόλεμος των από πάνω εναντίον των από κάτω. Τα κοινωνικά κινήματα πρέπει να είναι σε εγρήγορση για διαρκή αγώνα, ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας ,και των περικοπών του κράτους πρόνοιας. Το κίνημα των “αγανακτισμένων” στην Ευρώπη και το “occupy wall street” στις Η.Π.Α αφήνει ελπίδες στον ορίζοντα.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Συνέλευση για το Μαρκοπούλου από τον σύλλογο «Γειτονιά του ΑηΓιάννη»

Σε ανοιχτή συνέλευση για το πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου καλεί αύριο Δευτέρα 1 Ιουλίου στις 8…

1 hour ago

Με μεγάλη προσέλευση οι κρίσιμες εκλογές στη Γαλλία

Στις κάλπες προσέρχονται από σήμερα το πρωί οι Γάλλοι ψηφοφόροι για τις πρόωρες εκλογές της…

2 hours ago

Προθεσμία έως τις 15 Ιουλίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων καλούνται υποχρεωτικά για πρώτη φορά φέτος να δηλώσουν ηλεκτρονικά τον καθαρισμό του…

2 hours ago

Το θαύμα των κρεμαστών κήπων… πολυαιθυλενίου της Βαβυλώνας  στα Χανιά!!

Του Μανόλη Καπετανάκη* Τι έλειπε από τη Μαριορή, όπως είπε κάποτε και ο Κωλέττης; Μα…

2 hours ago

Β. Κεχαγιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος πρέπει να προχωρήσει μπροστά ως η αξιόπιστη πολιτική δύναμη

«Στα όργανα του κόμματος θα συζητηθούν όλα τα θέματα που θα θέσει η ηγεσία αλλά…

2 hours ago

Ισραηλινά τανκς προωθούνται βαθύτερα βόρεια και νότια της Γάζας

ι σφοδρές μάχες συνεχίζονται μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών στη βόρεια και νότια Γάζα, την ώρα…

2 hours ago

This website uses cookies.