ΤΟΠΙΚΑ

Οι βραβευμένες ακτές στον Δήμο Αποκορώνου – Με 2 περισσότερες από πέρυσι και 15 συνολικά υποδέχεται φέτος τη τουριστική σεζόν

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών για το 2024. Με 625 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας παρατηρείται σταθερή ανοδική τάση με αύξηση των βραβευμένων ακτών κάθε χρόνο, με τις βραβεύσεις να ξεπερνούν και πάλι τις 600, και στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα να κατέχει το 15% των βραβευμένων διεθνώς ακτών. Πρώτος νομός στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 104 σημαίες και η Περιφέρεια της Κρήτης διατηρεί την πρώτη θέση με 146 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.252 ακτές, 733 μαρίνες και 141 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Στον Δήμο Αποκορώνου οι βραβευμένες με “Γαλάζια Σημαία” ακτές είναι κατά δυο (2) περισσότερες από το 2023 και συγκεκριμένα οι :

Αλμυρίδα
Γεωργιούπολη/Corissia Hotels
Γεωργιούπολη/Corissia Princess
Γεωργιούπολη/Fereniki Beach Hotels & Resorts
Καβρός/Anemos
Καβρός/Eliros Mare
Καβρός/Georgioupolis Resort
Καβρός/La Mer Resort
Καβρός/Mythos Palace
Καβρός/Pepper sea club hotel
Καλύβες Ξυδά
Κυανή
Μαϊστράλι
Περαστικός/Mare Monte
Περαστικός/Pilot Beach

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αποκορώνου,Χαράλαμπος Κουκιανάκης, αναδεικνύεται και επιβραβεύεται για άλλη μια χρονιά η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια, ώστε να διαθέτουν οι ακτές μας τις απαιτούμενες υποδομές, να είναι καθαρές και να προσφέρουν ασφάλεια, προσδίδοντας ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη διατήρηση του τουριστικού προϊόντος. Η μεθοδική δουλειά και η προσήλωση στη στήριξη του τουριστικού τομέα έχουν καταστήσει τον Αποκόρωνα “τόπο πρώτου προορισμού” και είναι ξεκάθαρο πως η τουριστική δραστηριότητα στο Δήμο μας βρίσκεται σε συνεχή άνοδο. Δήμος, επιχειρηματίες και κάτοικοι είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες, να απολαύσουμε τις καθαρές ακτές και να προσφέρουμε απλόχερα την φιλοξενία που μας χαρακτηρίζει.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ουκρανία: Τα κύρια σημεία του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν σήμερα στην Ελβετία στην «Σύνοδο Κουρφής/Διεθνή Διάσκεψη για την Ουκρανία» ότι ο «διάλογος…

2 hours ago

Παράπονα για τα beach bar: Περίοικοι έχασαν τον ύπνο τους από την ένταση της μουσικής – Τι λέει ο νόμος

Με θετικά μηνύματα ξεκίνησε η τουριστική σεζόν με χιλιάδες τουρίστες να κατακλύζουν τις πόλεις και…

2 hours ago

Κουρταλιώτικο φαράγγι: Αναστάτωση με νεαρό που λίγο έλειψε να πνιγεί

Σε κίνδυνο βρέθηκε την Κυριακή νεαρός που βούτηξε στα νερά στο Κουρταλιώτικο φαράγγι και λίγο…

2 hours ago

Στην Κρήτη ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως των Αρμενίων κ.κ. Σαχάκ Μασαλιάν

Μεγάλη τιμή και χαρά και κυρίως ευλογία  για την παροικία των Αρμενίων στην Κρήτη θα…

2 hours ago

Βασίλης Μπισμπίκης: “Φτιάχνουμε με τη Δέσποινα σπίτι στην Κρήτη για να μείνουμε εκεί”

O Bασίλης Μπισμπίκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» και για άλλη μια φορά…

3 hours ago

“Ξεχείλισε η αγανάκτηση”: H “ΛΑΣΥ Χανίων” για τα προβλήματα των κατοίκων της παλιάς πόλης

Στα προβλήματα των κατοίκων της παλιάς πόλης Χανίων αναφέρεται σε ανακοίνωση της η "Λαϊκή Συσπείρωση" κοινότητας Χανίων, με αφορμή…

3 hours ago

This website uses cookies.