ΤΟΠΙΚΑ

Οι γονείς των Χανίων στηρίζουν την απεργία των εκπαιδευτικών

Ενώσεις γονέων των Χανίων εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την αμέριστη στήριξή τους στην απεργία των εκπαιδευτικών που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη. Οι γονείς καταγγέλλουν την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, την έλλειψη προσωπικού, τα προβλήματα στις υποδομές των σχολείων και την αυξημένη επιβάρυνση των οικογενειών.

Οι γονείς τονίζουν ότι η απεργία των εκπαιδευτικών είναι ένας αγώνας για την ποιότητα της εκπαίδευσης και το μέλλον των παιδιών. Καλλούν όλους τους γονείς να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και να σταθούν αλληλέγγυοι στους εκπαιδευτικούς. Με την κοινή αυτή δράση, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, ζητώντας την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση.

Πιο αναλυτικά, σε σχετικό κείμενο αναφέρουν:

ΟΤΑΝ….

  • Συγχωνεύονται σχολικά τμήματα και τα παιδιά μας στοιβάζονται σε μικροσκοπικές αίθουσες.
  • Μετακινούνται υποχρεωτικά μαθητές μακριά από το σχολείο τους για να χωρέσουν όπως όπως στον πολύ στενό σχεδιασμό του υπουργείου και της κυβέρνησης που τους αντιμετωπίζει ως κόστος.
  • Τα απαρχαιωμένα και ασυντήρητα σχολικά κτίρια κρέμονται σαν απειλή πάνω από τα κεφάλια τα δικά σας και των παιδιών μας.
  • Ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων μετράμε εκατοντάδες εκπαιδευτικά κενά στα Χανιά και χιλιάδες σε όλη τη χώρα.
  • Τα παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ή/και ανάγκες βρίσκονται επιστημονικά αστήριχτα μέσα στις σχολικές αίθουσες.
  • Το «δημόσιο» σχολείο είναι πολύ φτωχό στο περιεχόμενο αλλά πολύ ακριβό για εμάς και τα παιδιά μας και κάθε χρόνο καλούμαστε να βάλουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
  • Έχουμε μπροστά μας τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τριπλές εξετάσεις πανελλαδικού τύπου, τη στιγμή που ήδη οι γονείς πληρώνουμε κάθε χρόνο 2,3 δις ευρώ στην παραπαιδεία.
  • Για κάθε στραβό στην Παιδεία εξαπολύεται το αφήγημα της ατομικής ευθύνης σε εμάς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και όλα αντιμετωπίζονται με όρους καταστολής και όχι πρόληψης.
  • Ο μήνας κυριολεκτικά δε βγαίνει και το κύμα ακρίβειας σαρώνει το πενιχρό εισόδημά μας, καθιστώντας μας αδύναμους να στηρίξουμε τα παιδιά μας σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που για όλα πληρώνουμε.
  • Όταν με κάθε ευκαιρία ποινικοποιούνται οι εκπαιδευτικοί αγώνες.

ΤΟΤΕ….

Η θέση μας είναι στο πλευρό σας!

Η απεργία σας στις 23 του Οκτώβρη, τα δίκαια αιτήματα και οι διεκδικήσεις σας, ο αγώνας σας με επίκεντρο την κοινή μας αγωνία για τη μόρφωση και το μέλλον όλων των μαθητών και των μαθητριών, είναι και δικός μας αγώνας!

Ένας περήφανος αγώνας για τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα για όλους μας, που ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα τον δίνουμε χέρι-χέρι, γιατί μετά από τόσες μάχες γνωρίζουμε πια καλά πως όταν ενώνουμε δυνάμεις συμβαίνουν υπέροχα πράγματα!

Οι Ενώσεις Γονέων στον νομό Χανίων στηρίζουμε την απεργία των δασκάλων μας και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και όσους τη στηρίζουν, που τσακίζει τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας. Καλούμε τους γονείς και τους συλλόγους γονέων την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στις 11.30π.μ., να εξαντλήσουμε κάθε τρόπο για να είμαστε στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς με τα παιδιά και τους δασκάλους μας.

Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων δήμου Χανίων

Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων δήμου Κισάμου

Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων δήμου Αποκόρωνα

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Έρχεται ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε φορολογούμενο

Στη δημιουργία ψηφιακού φορολογικού φακέλου για κάθε Έλληνα φορολογούμενο προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων όπως αποκαλύπτει το στρατηγικό σχέδιο…

2 hours ago

Κάτοικοι Λενταριανών κινητοποιούνται ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Οι κάτοικοι των Λενταριανών έχουν συστήσει επιτροπή αγώνα με στόχο την απομάκρυνση των κεραιών κινητής…

2 hours ago

Τον πρόδωσε η καρδιά του μέσα στο σπίτι του

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 53χρονος χθες Κυριακή, στο σπίτι του, στο Ηράκλειο. Ο…

2 hours ago

Εξαφάνιση 42χρονου: η εν διαστάσει σύζυγος η τελευταία επαφή του

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια ενός 42χρονου στο Ηράκλειο, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν τα…

2 hours ago

Εκδήλωση με θέμα «Υπερτουρισμός: ευκαιρία ή απειλή για τον τουρισμό;»

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: "Η Νέα Αριστερά Χανίων, θέλοντας να συμβάλει στη δημιουργία ενός πραγματικού…

2 hours ago

Gen Z, η ευαίσθητη και αγχωμένη γενιά

Η Αναστασία Βενετή μας αναλύει τα ευρήματα από την έρευνα του Eteron που αφορά τον…

2 hours ago

This website uses cookies.