Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Οι εκβιασμοί και οι απειλές της Γερμανίας έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα

Αντιστρόφως ανάλογες αντιδράσεις φαίνεται ότι προκαλούν οι ωμοί εκβιασμοί και οι απειλές της Γερμανίας. Σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας αλλά και στο twitter οι πολίτες εκφράζουν την οργή τους σχολιάζοντας τις σχετικές ειδήσεις απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση μην υποχωρήσει στις ωμές παρεμβάσεις της Γερμανίας στα εσωτερικά της χώρας.

Ακόμα και σε ειδησεογραφικά πρακτορεία που βρίσκονται πιο κοντά στον δεξιό χώρο όπως το iefimerida.gr πολίτες ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει σκληρή στάση ενώ άλλοι θέτουν το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Και στο news247.gr το κλίμα είναι ανάλογο με την πιο δημοφιλή απάντηση να θέτει το ζήτημα ως εξής:

“Αν είναι να πεινάσω με ευρώ η με δραχμή προτιμώ το δεύτερο με ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά.”

Κάλεσμα σε συστράτευση με τον λαό στους δρόμους ζητά πολίτης στο φιλοκυβερνητικό koutipandoras.gr:

“τώρα ξεκίνησε το ματς, τώρα η κυβέρνηση χρειάζεται τη “βοήθεια του κοινού” συστράτευση και όλοι στους δρόμους όταν μας ζητηθεί, και άγριο χέσιμο στα παπαγαλάκια της Μέρκελ!!!”

Παρόμοιο το κλίμα και στο twitter με την οργή για τη συμπεριφορά της Γερμανίας να εκφράζεται μέσω μηνυμάτων όπως αυτά:

 

Την ίδια στιγμή, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την κυβέρνηση. Το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσουν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για να χαράξουν την στρατηγική του κόμματος

Εν τω μεταξύ, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη της μετεκλογική ανακοίνωση, τονίζει ότι θα στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης και θα συνεχίσει στο δρόμο της ανάπτυξης των κοινωνικών κινημάτων και της αλληλεγγύης, ενώ προσθέτει ότι το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσουν τα όργανά του κόμματος, ώστε να χαράξουν τη στρατηγική για το επόμενο διάστημα και τους βασικούς άξονες παρέμβασής του.

Για την εκλογική νίκη, η ΠΓ εκφράζει τις ευχαριστίες της στους ψηφοφόρους του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια ιστορική νίκη ολόκληρου του ελληνικού λαού, που αλλάζει σελίδα στην ιστορία του τόπου, βάζει τέλος στην πολιτική τής εσωτερικής υποτίμησης και της λιτότητας και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς την Ευρώπη στην κατεύθυνση της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής.

Η αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για όλη την Ευρώπη, αναφέρει η ΠΓ, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια η Ελλάδα μετατρέπεται σε θετικό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Σημειώνει, επίσης, ότι η νέα κυβέρνηση, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα ανάληψης των καθηκόντων της, ανέλαβε μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών σε διεθνές επίπεδο, που αναδεικνύουν την ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος του δημόσιου χρέους, καθώς και την αναγκαιότητα ευρύτερων συμμαχιών για την επίλυσή του. Η ελληνική φωνή, σύμφωνα με την ΠΓ, ακούγεται μετά από χρόνια στην Ευρώπη, προβάλλοντας τον ρεαλισμό, την αξιοπιστία και την αναγκαιότητα μιας εναλλακτικής στρατηγικής για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, καθώς και της εξόδου από την κρίση στη βάση της εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών.

Σε αυτήν την προσπάθεια της κυβέρνησης, κρίσιμη είναι η ενεργή παρουσία και παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, υπογραμμίζει η ΠΓ, επισημαίνοντας ότι σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που ήθελαν την κοινωνία να παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής της σε αυτές και ότι η κοινωνία πρέπει να είναι παρούσα, να ελέγχει και να συνδιαμορφώνει την ασκούμενη πολιτική.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

«Η διαφορετικότητα μέσα από τα μάτια των παιδιών και της οικογένειας»: Ημερίδα στον δήμο Αποκορώνου

Ημερίδα με θέμα «Η διαφορετικότητα μέσα από τα μάτια των παιδιών και της οικογένειας» διοργανώνει…

8 mins ago

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης και η UNICEF

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κρήτης και της UNICEF, υπεγράφη σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2024…

17 mins ago

Μεγάλο ενδιαφέρον για τον τουρισμό της Κρήτης από χώρες του Αραβικού κόλπου

Εξαιρετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη του τουρισμού από τις χώρες του Αραβικού κόλπου, ανέδειξε η…

22 mins ago

«Παγώνουν» για ένα χρόνο τα επιτόκια για τις ρυθμισμένες δόσεις στην Εφορία

Τροπολογία η οποία προβλέπει το «πάγωμα» για ένα χρόνο των επιτοκίων για τις πάγιες ρυθμίσεις…

29 mins ago

Εγγραφές-επανεγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Χανίων

Ξεκινούν από σήμερα Πέμπτη οι εγγραφές και επανεγγραφές στους Παιδικούς - Βρεφικούς Σταθμούς του Δήμου…

43 mins ago

Πάτρα: Βεβήλωσαν το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα με ναζιστικά σύμβολα

Με ναζιστικά-φασιστικά σύμβολα βεβήλωσαν άγνωστοι το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα, το μνημείο του Πολυτεχνείου καθώς και το μνημείο των…

47 mins ago

This website uses cookies.