ΤΟΠΙΚΑ

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομειο Χανίων αντίθετοι στη συνεχιζόμενη αναστολή των συναδέλφων τους

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν.Χανίων εκφράζει την έντονη αντίθεση του στη συνεχιζόμενη αναστολή των συναδέλφων τους, οι οποίοι, όπως αναφέρεται στο κειμενο,  “προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας με την έναρξη της πανδημίας, πολλοί δε από αυτούς σε ΜΕΘ και κλινικές COVID”.

Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Η κυβέρνηση με εκδικητικό τρόπο τους παρόπλισε βγάζοντας τους σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ δημιουργώντας δυσαναπλήρωτο κενό, ενώ θα μπορούσαν με συστηματικό έλεγχο (Rapid- PCR) να συνεχίσουν να εργάζονται με ασφάλεια τόσο για τους συναδέλφους τους όσο και για τους ασθενείς.

Στο διάστημα αυτό δεν υπήρξε ανταπόκριση στις προσκλήσεις για Συμβάσεις τρίμηνης εργασίας, ενώ οι συμβασιούχοι που έβαλαν πλάτη προσφέροντας τις υπηρεσίες τους από την αρχή της πανδημίας στις κλινικές COVID παραμένουν με Σύμβαση , δεν έχουν λάβει την υποσχόμενη αυξημένη μοριοδότηση από τον Υπουργό Υγείας και δεν έχει προχωρήσει ο Διαγωνισμός για την κάλυψη των αναγκών- Υπόσχεση χρόνων.

Από την αρχή της πανδημίας το Νοσοκομείο δέχτηκε και δέχεται μια πρωτόγνωρη πίεση με μεγάλα κενά που όχι μόνο δεν αναπληρώθηκαν αλλά δημιουργούνται νέα είτε από συνταξιοδοτήσεις είτε από Νόσηση των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι έδωσαν και δίνουν ένα ΑΝΙΣΟ αγώνα.

Η Κυβέρνηση αντί να ενισχύσει με προσωπικό το Νοσοκομείο και προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες αναγκάζει τους εργαζόμενους που νοσούν να επιστρέφουν στην εργασία τους στις 5 ημέρες νόσησης από COVID-19, πολλοί από αυτούς όντας θετικοί ακόμη.

Ακούγοντας τις νέες εξαγγελίες για άρση των μέτρων από 1η Μαΐου, που αφήνει την εντύπωση για λήξη της πανδημίας αναρωτιόμαστε ….θα επιστρέψουν οι συνάδελφοι στις θέσεις τους;

Αφού ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος , οι αναστολείς θα πρέπει ΆΜΕΣΑ να επιστρέψουν στις θέσεις για τις οποίες προσλήφθηκαν στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο γλίτωσε από τον θάνατο «παρά τρίχα»

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, είναι σε σταθερή κατάσταση, αλλά «δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον…

1 min ago

Τιμούν τους πεσόντες της Χρυσαυγής στη Μάχη της Κρήτης

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Κοινότητα Χρυσαυγής και τους Τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους διοργανώνουν την Κυριακή…

9 mins ago

Eκδήλωση τιμής και μνήμης στο Μνημείο Λαζόπουλου, στα Κουλουκουθιανά

Ο Δήμος Πλατανιά διοργανώνει την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 και ώρα 11:00π.μ στο Μνημείο Λαζόπουλου, στα Κουλουκουθιανά…

10 mins ago

Εκδηλώση για τη Μάχη της Κρήτης στον Πάνω Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Πλατανιά τον Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Σύλλογο και την Ενορία…

11 mins ago

“LOST”: Εκθεση φωτογραφίας και φωτογραφικών βιβλίων

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Χανίων,  διοργανώνει το 2o…

15 mins ago

Εκδηλώσεις στα Σφακιά για τη Μάχη της Κρήτης

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Δήμος Σφακίων προσκαλούν στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 83ης Επετείου της Μάχης…

18 mins ago

This website uses cookies.