Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης για την επέτειο υπογραφής της συνθήκης της Ρώμης

Η 55η επέτειος υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης , αποτελεί γεγονός ιστορικής σημασίας, του οποίου οι ρυθμίσεις αν και κατά βάση αφορούσαν θέματα οικονομικής συνεργασίας, οδήγησαν τελικά στην προώθηση της ιδέας της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Πενήντα πέντε χρόνια μετά, ενώ η Ε.Ε. βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κρίσιμο δίλημμα σχετικά με την στρατηγική της κατεύθυνση, η λογική της αποδυνάμωσης της θεσμικής Ευρώπης, η ενίσχυση ακραίων εθνικιστικών και ριζοσπαστικών κινήσεων, συνιστούν ένα μείγμα αδιεξόδων που υπονομεύει την αναγκαιότητα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Εν μέσω αυτών των συγκυριών,το Ευρωπαϊκό Φεντεραλιστικό Κίνημα,  με πολιτική  αυτονομία , παρεμβαίνει στην προώθηση του αιτήματος για μια ισχυρότερη & πιο δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση , για ένα κοινοτικό σύμφωνο ανάπτυξης & βιώσιμης οικονομικής διακυβέρνησης, για την ύπαρξη πολιτικής βούλησης που θα οδηγήσει στην βαθύτερη ολοκλήρωση, στην εξασφάλιση δημοκρατικής συγκατάθεσης των Πολιτών της , στην διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων, στην επαναφορά μέσα απο πιο ώριμες συνθήκες του αιτήματος για ένα Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

Σήμερα, που εν μέσω μιας πρωτοφανούς κρίσης, το μήνυμα της Συνθήκης της Ρώμης είναι επίκαιρο, απαιτείται να δοθεί ώθηση στο ενοποιητικό εγχείρημα, με σεβασμό στον κοινοτισμό.

Γιατί, η Ευρώπη, πρέπει να ξαναβρεί τον πολιτικό οραματισμό της , την ώρα που οι δυνάμεις του αντιευρωπαϊσμού, στην αριστερά και στην δεξιά, επιδιώκουν την επιστροφή σε μια Ευρώπη των εθνικών αντιθέσεων και αντιπαραθέσεων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΝΕΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Family Pride, απάντηση στη διαδήλωση Pride LGBTQ και στα Χανιά την Κυριακή

Εκδήλωση απάντηση στο Pride της LGBTQ κοινότητας θα πραγματοποιηθεί και στα Χανιά. Υπενθυμίζουμε ότι για…

38 seconds ago

Φ. Παρασύρης: «Επιτέλους να σταματήσει το σίριαλ με τον διαγωνισμό των φωτοβολταϊκών στην Κρήτη και την Πελοπόννησο»

Ανακοίνωση Φραγκίσκου Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ενέργειας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής O ΔΕΔΔΗΕ, συνεχίζοντας την…

14 hours ago

Νίκι Χιλτζ: Το πρώτο τρανς – non Binary πρόσωπο που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το Νίκι Χιλτζ είναι το πρώτο τρανς -non binary πρόσωπο που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην…

14 hours ago

ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης: Ανάγκη να επανέλθει η λογική – Προσοχή στα εξοντωτικά πρόστιμα!

Κάλεσμα για επαναφορά στη λογική απευθύνει h Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Τμήματος Δυτικής Κρήτης,…

14 hours ago

Δημ. Ανθούσης για συγχωνεύσεις σχολείων: Tα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πλατανιά κ. Δημήτρης Ανθούσης αναφέρεται στον σχεδιασμό για καταργήσεις…

14 hours ago

“Νικήσαμε!”: Αθώωση του ΣΕΠΕ Χανίων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων

Ανακοίνωση Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων: Νικήσαμε! Προχωράμε μπροστά με δύναμη και αισιοδοξία! Συνάδελφοι…

14 hours ago

This website uses cookies.