Γράφει η Χριστίνα Κοραή
Είμαι σε πασχαλινή διάθεση. Και με έννοια του Γολγοθά αλλά και με την προσδοκία της Ανάστασης. Όλοι μας, άλλος σε μεγαλύτερο βαθμό άλλος σε μικρότερο, έζησε τη δική του σταύρωση αυτά τα δύο χρόνια της κρίσης.
Σκυμμένα κεφάλια. Σκοτεινά μάτια. Μαύρες σκέψεις. Αγωνία για το αύριο. Φόβος. Οργή. Αγανάκτηση. Απογοήτευση. Αυτά είναι τα συναισθήματα που διατρέχουν τους ταπεινωμένους Έλληνες. Η εθνική κατάθλιψη έχει αφήσει τα αποτυπώματά της παντού. Στα μαγαζιά με τα λουκέτα και τις βρώμικες βιτρίνες. Στους κεντρικούς δρόμους που ερημώνουν μετά τις 8-9 το βράδυ. Στα στέκια των νέων όπου τώρα μετράς δύο – τρεις παρέες που βαριούνται γρήγορα και φεύγουν. Στα εστιατόρια που ανοίγουν δύο-τρία βράδια την εβδομάδα κι αυτά με το ζόρι γιατί δεν έχουν κόσμο. Στα άδεια μαγαζιά. Στα καφέ με τα υπαίθρια τραπεζάκια, που και αυτά είναι συνήθως άδεια. Στις ουρές του ΟΑΕΔ..
Ο Amol Rajan, συντάκτης του Independent ταξίδεψε στην Ελλάδα της κρίσης και επιστρέφοντας έγραψε ένα καταπληκτικό άρθρο. Περιέγραψε τη σύγχρονη τραγωδία που αντίκρισε “σε κάθε γωνία του δρόμου”. “Οι Ευρωπαίοι χρωστάνε μια συγνώμη στον Ελληνικό λαό που πληρώνει το τίμημα του πιο ηλίθιου οικονομικού πειράματος στη σύγχρονη ιστορία”, τόνισε.
Επειδή ακριβώς η Ελλάδα υφίσταται σήμερα τις συνέπειες του “πιο ηλίθιου οικονομικού πειράματος”, όπως το αποκαλεί ο Amol Rajan, θέλω να πιστεύω ότι αργά ή γρηγορότερα απ’ όσο νομίζουμε, θα έρθει και η Ανάσταση. Όταν η τέταρτη οικονομία της Ε.Ε, η Ισπανία, κινδυνεύει να προσφύγει στο Μηχανισμό Στήριξης, γιατί οι αγορές έχουν γίνει απαγορευτικές, ε, δεν μπορεί θα ξυπνήσει και η Μέρκελ. Και θα συνειδητοποιήσει ότι η άγρια λιτότητα σκοτώνει και τους λαούς και την οικονομία και θα πρέπει να βρει άλλες λύσεις. Πραγματικής σωτηρίας. Αλλιώς θα της μείνουν και τα δημοσιονομικά της Σύμφωνα, και το ευρώ της στο χέρι. Και να δούμε τότε τι θα τα κάνει.
Δεν είναι, πλέον, μόνο η Ελλάδα το «μαύρο» πρόβατο. Είναι ο ευρωπαϊκός νότος που ασθενεί βαριά. Το ντόμινο δεν το προκαλεί μία χώρα της οποίας η συμβολή στο ευρώ είναι κάτω από το 3%. Το προκαλούν οι λάθος πολιτικές αποφάσεις, το λάθος φάρμακο στον άρρωστο.
“Ο Πωλ Κοντέν είπε ότι τα δύσκολα είναι για τους γενναίους”, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στον Αντώνη Σαμαρά που τον επισκέφθηκε στο Φανάρι για να του ζητήσει τις ευχές του. Αυτή η φράση θα μπορούσε να απευθύνεται σε όλους μας. Σους απλούς πολίτες της κρίσης. Αλλά και στους ηγέτες. Εγχώριους και ξένους. Στο διευθυντήριο των Βρυξελλών. Αναζητούνται γενναίοι να πάρουν γενναίες αποφάσεις. Καλή Ανάσταση.
Follow on twitter:@christina korai
[fbcomments]
Με αφορμή την είδηση περί φιλανθρωπικού αγώνα μπάσκετ για τον Σύλλογο "Ορίζοντα" με συμμετοχή στρατιωτικών…
Τρίζουν τα κόκκαλα του Ειρηναίου... Εκεί που λέμε ότι δεν έχει πιο κάτω, τα Χανιά…
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του documentonews.gr το τηλεφώνημα έγινε από γυναίκα – συνεργάτιδα πασίγνωστου πολιτικού…
Ήταν βράδυ Παρασκευής στα Χανιά, όταν η Άμεση Δράση έλαβε κλήση από πολίτη που κατήγγειλε…
Εθνική προτεραιότητα για τη χώρα μας αποτελεί η ανάπτυξη εθνικής στρατηγικής που θα ενισχύσει την…
Γυναίκα αξιωματικό που υπηρετεί στην Τροχαία Ηράκλειου, η Ευστρατια Κουλαρά αναλαμβάνει, συμφωνά με πληροφορίες, τα ηνία της Τροχαίας Χανίων αφού η διοικητής…
This website uses cookies.