ΤΟΠΙΚΑ

Οι Ζάλτος, Ρούμτσιος, Περισίδου και Αδαμοπούλου ξεχώρισαν στα «Βενιζέλεια» στα Χανιά

Η σφυροβολία είναι ένα αγώνισμα που τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα πρωταγωνιστούν αθλητές από την Κρήτη και συγκεκριμένα τα Χανιά.

Την Κυριακή (19/5) στο μίτινγκ Βενιζέλεια – Χανιά, ένας αθλητής από την άλλη άκρη της Ελλάδας, το Κιλκίς, ήρθε για να πάρει την πρώτη θέση.

Ο Κώστας Ζάλτος (φωτό: Γιώργος Φωτεινάκης)

Ο Κώστας Ζάλτος είχε καλύτερη βολή στα 75,81 μ., επίδοση κοντά στο ατομικό του ρεκόρ που είναι 76,33 μ., και έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο 24χρονος σφυροβόλος ξεκίνησε τον αγώνα του με 74,72 μ., συνέχισε με 75,81 μ., 74,24 μ., άκυρη, 74,79 μ., 73,49 μέτρα.

Είμαστε στην αρχή. Ένιωσα καλά, είμαι γερός, ένιωσα δυνατός ξανά μετά από έναν τραυματισμό που ξεπέρασα. Περιμένουμε τα καλύτερα. Η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Η σεζόν τώρα έχει αρχίσει. Το καλοκαίρι μας θα είναι μεγάλο”, τόνισε ο Ζάλτος.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης (φωτό: Γιώργος Φωτεινάκης)

Φετινό ρεκόρ και πολύ καλή παρουσία είχαμε και για τον Μιχάλη Αναστασάκη με καλύτερη βολή στα 74,43 μ., επίδοση που έβγαλε στη δεύτερη προσπάθεια του, ενώ είχε μια ακόμη πάνω από τα 73 μ. (την 6η στα 73,04 μ.).

Αρχίζω και βρίσκω ρυθμό και αυτό είναι το σημαντικό. Πάμε στους επόμενους αγώνες”, είπε ο Αναστασάκης.

Την τριάδα της σφυροβολίας έκλεισε ένας ακόμη Έλληνας, ο Γιάννης Κορακίδης. Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία Κ20 είχε καλύτερη βολή στα 72,73 μέτρα.

Ατομικό ρεκόρ ο Ρούμτσιος

Ο Χρήστος Ρούμτσιος (φωτό: Γιώργος Φωτεινάκης)

Γρήγορη κούρσα έγινε στα 110 μ. εμπ. με τον Χρήστο Ρούμτσιο να βελτιώνει το ατομικό του ρεκόρ τερματίζοντας σε 13.89 (0,9). Μάλιστα ο Κώστας Δουβαλίδης που τον ακολούθησε με 13.98 όταν διαπίστωσε ότι ο Ρούμτσιος έκανε ατομικό ρεκόρ άρχισε να πανηγυρίζει!

Φετινό ρεκόρ για την Πεσιρίδου – Ατομικό για Ιωσηφίδου, Νεαμονίτη

Μια ακόμη γρήγορη κούρσα έκανε η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100 μ. εμπ. όπου κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 13.11 (0,9) και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ. Ατομικό ρεκόρ είχαμε για τη Σοφία Ιωσηφίδου που πήρε την 5η θέση με 13.42, ενώ η Μάρθα Νεαμονίτη επιβεβαίωσε το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ με 13.91.

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα στο μίτινγκ «Βενιζέλεια» στα Χανιά. Η 24χρονη ξεπέρασε τα 4.50μ. στο επί κοντώ, ισοφαρίζοντας το ατομικό της ρεκόρ και επιβεβαιώνοντας το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης.

«Ισοφάρισα το ατομικό μου ρεκόρ σε έναν πιο επίσημο αγώνα. Κυνηγούσα και τη θέση για να πάρω περισσότερους βαθμούς. Τα 4.55μ. είναι στις λεπτομέρειες, είμαι κοντά», είπε η αθλήτρια που προπονείται με τον τον Βασίλη Μεγαλοοικονόμου.

Στη 2η θέση ήταν η Ελένη Πόλακ με άλμα στα 4.40μ., ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.20μ.

Στο ύψος των γυναικών η Τατιάνα Γκούσιν και η Παναγιώτα Δόση μοιράστηκαν την πρώτη θέση με 1.88μ. Οι πρωταθλήτριες είχαν ακριβώς τις ίδιες προσπάθειες με κατάληξη τις τρεις άκυρες στο 1.92μ., όμως δεν θέλησαν να μπουν στη διαδικασία των μπαράζ.

Η Δήμητρα Τσουκαλά κατάφερε να βελτιώσει δύο ατομικά ρεκόρ, σημειώνοντας 11.36 στα 100 μ. και 23.29 στα 200 μέτρα. Στα 200μ. στη 2η θέση ήταν η Αρτεμις Αναστασίου με 23.43, ενώ η Ραφαέλα Σπανουδάκη δεν κατάφερε να τερματίσει, καθώς λίγο πριν τον τερματισμό ένιωσε ενοχλήσεις. Στα 100 μ. ταχύτερος Έλληνας ήταν ο Νίκος Παναγιώτοπουλος με 10.40 και νέο ατομικό ρεκόρ.

Η Λάουρα Ζενέγια ήταν 3η στα 400μ. εμπ. με ατομικό ρεκόρ στα 58.19. Στο τριπλούν των ανδρών ο Δημήτρης Τσιάμης ήταν 3ος με 16.25μ., ο Νίκος Ανδρικόπουλος 6ος με 15.77μ. και ο Ανδρέας Πανταζής 7ος με 15.62μ. Ο Τούρκος Νετσατί Ερ επικράτησε με 16.85μ.

Ο πρόεδρος του ΑΟ Κύδων Χανιών Σάκης Κουβάτσος με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας, Γιώργο Γιατρουδάκη (φωτό: Γιώργος Φωτεινάκης)

Στα Χανιά βρέθηκε και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα που παρακολούθησε τους αγώνες από την αρχή μέχρι το τέλος, χειροκροτώντας τις προσπάθειες των Ελλήνων αλλά και ξένων αθλητών και αθλητριών.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

10 hours ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

10 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

11 hours ago

Τσιτσιπάς: Προπονείται ξανά με τον πατέρα του μετά το επεισόδιο μεταξύ τους – «Μου ζήτησε πολλές συγγνώμες, είναι καλό παιδί»

Ο πατέρας του πρωταθλητή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις τους μετά…

11 hours ago

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια – Δεν μεταβάλλει τα επίπεδα ντοπαμίνης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε…

11 hours ago

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

13 hours ago

This website uses cookies.