Μάστιγα τείνει να γίνει η “ενημερωτική” αρθρογραφία σχετικά με αρρώστιες και ασθένειες που πλέον αποτελούν τμήμα της καθημερινής ειδησεογραφίας.
Όπως μας εξήγησαν γιατροί, οι συνέπειες αυτής της “ενημέρωσης” είναι μεγάλες στο δημόσιο σύστημα υγείας αφού συνήθως τείνουν να δημιουργούν πανικό με ασθενείς που διαβάζουν κάποιο άρθρο για να πιστέψουν μετά ότι έχουν κάποια σοβαρή αρρώστια. Πολλοί από το άγχος καταλήγουν στα νοσοκομεία δημιουργώντας δυσπρόσιτα κόστη. Αλλά ακόμη και αυτοί που πράγματι ασθενούν αναγνωρίζοντας κάποια συμπτώματα δυσκολεύουν το έργο των γιατρών που βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθενείς οι οποίοι δεν τους πιστεύουν και απαιτούν επιπλέον εξετάσεις.
Το αποτέλεσμα συνήθως είναι μεγάλη ψυχική φθορά για τον ασθενή και μεγάλα κόστη για το σύστημα υγείας.
Άραγε, δεν πρέπει να πάρουν θέση οι Ιατρικοί Σύλλογοι γι’ αυτό το φαινόμενο το οποίο πλέον έχει σημαντικές επιπτώσεις; Ή, υπάρχει μία δυσκολία να καταγγείλουν ένα φαινόμενο στο οποίο συμμετέχουν και πολλοί ιατροί;
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, με δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης, τοποθετήθηκε σχετικά με…
Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης Τάσος Δούσης, με αφορμή την προβολή της ταινίας «Υπάρχω», που…
Πολυνίκης αναδείχθηκε η Κρήτη στα Travelers’ Choice™ Awards 2025 της Tripadvisor, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας στον χώρο…
Καθοδική πορεία κατεγράφη για τις εξαγωγές της Κρήτης κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2024, σύμφωνα με…
Λίγα μόλις 24ωρα μετά τον 66χρονο Βρετανό που οδηγούσε επικίνδυνα κάνοντας "οχτάρια" επί του ΒΟΑΚ, στον…
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 60χρονης που εντοπίστηκε σε κωματώδη κατάσταση στο σπίτι της στο…
This website uses cookies.