ΤΟΠΙΚΑ

Οι κάτοικοι της Καντάνου κλιμακώνουν τον αγώνα για την αποτροπή του κλεισίματος του καταστήματος των ΕΛΤΑ

Το Σάββατο 21-10-2023 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Καντάνου,  με μεγάλη συμμετοχή πολιτών από όλο το δήμο Καντάνου – Σελίνου, λαϊκή συνέλευση, με θέμα την συνέχιση  και κλιμάκωση του αγώνα για την ακύρωση του κλεισίματος του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Καντάνου.

Το προαποφασισμένο κλείσιμο και η μεταφορά του στην Παλαιόχωρα δεν  έχει ολοκληρωθεί  έπειτα από τη δυναμική παρέμβαση των κατοίκων  της Καντάνου και των γύρω χωριών το πρωί της Παρασκευής.

Έπειτα από διεξοδική  συζήτηση συμφωνήσαμε ότι τα «ΘΑ» των πολιτικών  δεν μας πείθου ούτε  μας αποπροσανατολίζουν.  Τα παραδείγματα είναι πολλά.

Θυμόμαστε πολύ καλά  για το πως το προεδρικό διάταγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Χρήστου Σαρτζετάκη, που είχε ανακηρύξει τιμητικά την μαρτυρική κοινότητα της Καντάνου σε Δήμο, ρίχτηκε στα σκουπίδια.

Θυμόμαστε τια διαβεβαιώσεις των Βουλευτών για  εξεύρεση λύσης στον αγώνα των κατοίκων του Αποπηγαδιού κατέληξαν σε φιάσκο που επέτρεψε την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Θυμόμαστε πολύ καλά τις υποσχέσεις των Βουλευτών που εγγυούνταν πως δεν διαλύσουν οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες της Καντάνου και αυτές έκλεισαν η μη μια μετά την άλλη: Για να αρχίσουμε από τα παλιά: Αγρονομείο, Ειρηνοδικείο, Γεωπονική υπηρεσία, Κτηνιατρείο, γραφείο ΟΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Αγροτική), το Υποθηκοφυλακείο, και τώρα το Ταχυδρομείο; και γνωρίζουμε τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης για το κέντρο Υγείας Καντάνου.

Και βεβαίως είναι ακόμη νωπές οι υποσχέσεις του υπουργού που ήρθε στην Κάντανο ως πυροσβέστης και μας διαβεβαίωσε ότι δεν υποβαθμιστεί το Δημοτικό της Σχολείο και την επόμενη χρόνια υποβαθμίστηκε, ενώ “ακούγεται” ότι θα υποβαθμιστεί περαιτέρω.

Ήδη έχουν μαζέψει τη μισή Ελλάδα στην Αθήνα, γιατί πρέπει να πάμε και οι υπόλοιποι; Στην απογραφή του 1941 η τότε κοινότητα Καντάνου είχε 1310 κατοίκους και το Σέλινο11541, ενώ στην απογραφή του 2011 η Κάντανος 599 και το Σέλινο 5431 κατοίκους.

Η λαϊκή συνέλευση αποφάσισε να συνεχίσει και να κλιμακώσει τον αγώνα μέχρι την οριστική και πλήρη δικαίωση του, που θα είναι η  αμετάκλητη ακύρωση – και όχι αναστολή- της κατάπτυστης απόφασης κλεισίματος του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Καντάνου. Μιας απόφασης που αγνοεί τις  πραγματικές ανάγκες των Σελινιωτών, ζημιώνει οικονομικά την επιχείρηση των ΕΛΤΑ, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημόσιου και βεβηλώνει την μαρτυρική Κάντανο.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

9 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

9 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

11 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

11 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

11 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

11 hours ago

This website uses cookies.