ΤΟΠΙΚΑ

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καντάνου απαντούν στο Δήμο Καντάνου αλλά και σε “ακραίους εθνικιστικούς κύκλους”: “Μοναδικό κίνητρο η αγάπη για την πατρίδα μας”

Μετά την ξεκάθαρη θέση που έλαβε με ομόφωνο ψήφισμά του ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου “ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις” με αφορμή και τις καταλήψεις σε Γυμνάσιο-Λύκειο Παλαιοχώρας και ΕΠΑ.Λ. Καντάνου, και με στόχο να αποτραπεί η  “καλλιέργεια κλίματος μισαλλοδοξίας και ανιστόρητου εθνικισμού” αλλά και να προασπίσει το δημοτικό συμβούλιο “την τιμή και την υπόληψη της τοπικής μας Ιστορίας” δημιουργήθηκε αναβρασμός στο ΕΠΑΛ Καντάνου Σελίνου αφού πέραν της ανακοίνωσης του Δήμου, το σχολείο είχε ενταχθεί σε χάρτες φασιστικών καταλήψεων που παρουσίαζαν στις σελίδες τους νεοφασιστικά κόμματα.

Μετά από όλα αυτά πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση από τους μαθητές και σε κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα σημειώνουν ότι η κατάληψή τους έγινε από “αγάπη για την πατρίδα” και δε συνδέεται με κανένα πολιτικό κόμμα.

Μάλιστα απαιτούν “να κατέβουν οι φωτογραφίες και τα κείμενα που αφορούν στο σχολείο από τα κομματικά site

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μαθητών του ΕΠΑΛ Κανδάνου. Η Συνέλευση έγινε για να συζητηθούν τα θέματα που προέκυψαν στο σχολείο μας μετά την κατάληψη της 19ης Νοεμβρίου 2018.

Αρχικά, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη κατάληψη είχε ως μοναδικό κίνητρο την αγάπη για την πατρίδα μας και την ανησυχία μας για το όνομα της Μακεδονίας. Σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε πως η κινητοποίηση μας συνδέεται με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα.

Έπειτα, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η κατάληψη έγινε με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μαθητών και του προέδρου του 15μελούς. Στη διάρκεια της Συνέλευσης, ο πρόεδρος του 15μελούς διέψευσε ότι δεν συμφώνησε με την κατάληψη, όπως αναφέρεται σε κείμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από μαθητές του σχολείου. Επίσης, τονίστηκε ότι οι μαθητές του ΕΠΑΛ Κανδάνου δεν επιθυμούν κομματικές αντιπαραθέσεις στο χώρο του σχολείου.

Τέλος, ως Γενική Συνέλευση μαθητών ζητάμε να κατέβουν οι φωτογραφίες και τα κείμενα που αφορούν στο σχολείο από τα κομματικά site.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί - όχι βέβαια πάντα -…

12 hours ago

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Communications», εντόπισαν πρωτεΐνες στο αίμα οι…

12 hours ago

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική εκδήλωση  συζήτηση την Τετάρτη 22 Μαΐου…

12 hours ago

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάος…

13 hours ago

Κουτσούμπας για Συμφωνία Πρεσπών: Ήταν απόφαση των ΗΠΑ και άλλων “συμμάχων” μας στο ΝΑΤΟ

«Το ΚΚΕ δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στην ΕΕ και μπορεί να αποκαλύπτει τις οδηγίες,…

13 hours ago

Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από την Κομισιόν για τις τιμές των πολυεθνικών

Το 78% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, ότι η ακρίβεια είναι το βασικό…

13 hours ago

This website uses cookies.