Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Οι ναυτεργάτες στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών – Για 10η ημέρα στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια αγρότες των Χανίων

Με κοινή ανακοίνωσή τους, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, χαιρετίζουν την κινητοποίηση των αγροτών, «ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα μέτρα που προωθεί η Τρόϊκα με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως συνέχεια, των εξοντωτικών μέτρων, των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

«Αυτές οι δυνάμεις που προωθούν και ξεκληρίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά υπονομεύουν το βιοτικό επίπεδο των ναυτεργατών, των εργατικών λαϊκών στρωμάτων, είναι το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια και οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Μετά τον 9ημερο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών, ενάντια στον 4387/16 για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, το νόμο λαιμητόμο, για το δικαίωμα στην εργασία με συγκροτημένα εργασιακά κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, ενάντια στη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και την επίθεση που δεχτήκαμε από κυβέρνηση,  κεφάλαιο προωθώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, είμαστε βέβαιοι ότι τις ίδιες μεθόδους θα χρησιμοποιήσουν και στον αγώνα που ξεκινάτε.

Αυτό που θέλουμε να διακηρύξουμε είναι ότι είμαστε στην ίδια πλευρά για την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων. Ζούμε την ίδια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα τους, να απομονώσουν αυτές τις δυνάμεις του κεφαλαίου και το πολιτικό τους προσωπικό, με ενότητα, αλληλεγγύη και αγώνα, για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που ζούμε.

Να πάρουν θέση τα ναυτεργατικά συνδικάτα και να καλέσουμε τους ναυτεργάτες και τους άλλους εργαζόμενους σε νέους απεργιακούς αγώνες.

Απάντηση θα δώσουμε στο δρόμο του αγώνα.»

Για 10η ημέρα στα μπλόκα αγρότες των Χανίων

Να υπενθυμίσουμε ότι αγρότες των Χανίων βρίσκονται για 10η ημέρα στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια.

Το μπλόκο χθες επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Σάββας Τσιμπόγλου ο οποίος έδωσε και το ψήφισμα συμπαράστασης από τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ κ. Σάββας Τσιμπόγλου συνομιλεί με τον πρόεδρος της Ένωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων κ. Μανούσο Σταυριανουδάκη στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια

Προχθες το βράδυ την αλληλεγγύη της έδειξε η ΠΑΣΕΒΕ με τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους να κρατάνε την βραδινή βάρδια στο μπλόκο.

Αύριο Τετάρτη 1/2 στις 12μμ καλούνται όλοι οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι να δώσουν δυναμικό παρών στο μπλόκο για αποκλεισμό της εθνικής οδού.

Την Πέμπτη 2/2 στις 12μμ θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς (πρώην Αγροτική) στην οδό Τζανακάκη.

Σε μήνυμά τους αναφέρουν:

«Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι διαμηνύουμε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.»

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η Περιφέρεια Κρήτης έλαβε το πρώτο βραβείο καλύτερης αναρτημένης εργασίας στο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας

Το πρώτο πανελλήνιο βραβείο για την επιστημονική μελέτη που αφορά την εντομολογική επιτήρηση των πληθυσμών…

7 mins ago

Κρήτη: Στα ύψη ο τουρισμός, πάει για ρεκόρ – Χωρίς προσωπικό τα ξενοδοχεία

Προς νέο ρεκόρ οδεύει ο τουρισμός σπάζοντας το φράγμα των 35 εκατ. αφίξεων το 2024. Σύμφωνα με…

8 mins ago

Το οργισμένο σχόλιο της Καρυστιανού για τον διορισμό 8 μελών της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, στο υπουργικό συμβούλιο

Η Μαρία Καρυστιανού δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε στο νέο υπουργικό συμβούλιο οκτώ μέλη…

11 mins ago

Θρήνος στην Πυροσβεστική: Έσβησε στα 40 του ο Γιώργος Γεραιουδάκης

Ανείπωτος πόνος σφίγγει την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του 40χρονου πυροσβέστη Γιώργου Γεραιουδάκη,…

12 mins ago

Επανέρχεται το BBC για τους θανάτους μεταναστών με ευθύνη του Λιμενικού – Η αναφορά στην αντιπολίτευση

Το δημοσίευμα του BBC και οι αποκαλυπτικές δηλώσεις του Δημήτρη Μπαλτάκου, για τις επαναπροωθήσεις μεταναστών κάνουν τον…

16 mins ago

Αντιμέτωποι με τη φτώχεια οι Έλληνες – Αποκαλυπτικά στοιχεία!

Το 6,5% του πληθυσμού δηλώνει ότι το 2023 (εισοδήματα 2022) αντιμετώπισε μέτρια ή σοβαρή ανεπάρκεια…

21 mins ago

This website uses cookies.