Οι Οικολόγοι Πράσινοι στο πλευρό των συνταξιούχων

Τα καίρια θέματα που απασχολούν τους συνταξιούχους αλλά και το γεγονός ότι έχουν αποκλειστεί από το διάλογο που διεξάγεται από τα αρμόδια υπουργεία και τους αφορά τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων και αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Α.Γ.Σ.Σ.Ε. (Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος).

Η αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Α.Γ.Σ.Σ.Ε. αποτελούνταν από τους Ν.Μουλίνο, Πρόεδρο, Π.Βογιατζή, Γενικό Γραμματέα και Π.Γκούμα, Ν.Καραγεωργόπουλο, Θ.Ποϊριάζη και Ε.Βρέττα, μέλη του Δ.Σ., ενώ τους Οικολόγους Πράσινους εκπροσώπησαν οι Γ.Τσέκος, συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας, Γ.Δημητρίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και Ν.Σαραντάκης, επιστημονικός συνεργάτης των Θεματικών Ομάδων Υγείας & Εργασίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος, Πλ.Ελευθερίας 14, στην Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας υπογράμμισαν τον παραγκωνισμό που υφίστανται αναφορικά με την προβολή των θέσεών και των προβλημάτων τους απέναντι στην πολιτική εξουσία, στις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και στην ευρύτερη κοινωνία. Υπογράμμισαν χαρακτηριστικά ότι τη στιγμή που οι συνταξιούχοι υφίστανται δραματικές μειώσεις στις αποδοχές τους – που φθάνουν έως και το 50% – παρά τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες τους, θα έπρεπε να θεσπιστούν ειδικές ρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα για την κατηγορία τους αλλά και η διασφάλιση του δικαιώματος θεσμικής τους παρέμβασης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Ως εκ τούτου, έχουν προγραμματίσει διαδοχικές παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες στα Υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών.

Από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων σκιαγραφήθηκαν οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί κατά καιρούς για την ριζική αλλαγή κατεύθυνσης της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής με στόχο όχι μόνο μια αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους αλλά, γενικότερα, για συγκρότηση μιας οπτικής βιώσιμης ευημερίας για τις επόμενες γενεές. Τόνισαν ότι το κόμμα θα συμβάλλει, με όλες του τις δυνάμεις, στην προβολή και στην στήριξη των προβλημάτων των συνταξιούχων που αποτελούν τα πρώτα και «εύκολα» θύματα της ισοπεδωτικής δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Τέλος, διαβεβαίωσαν ότι θα προσπαθήσουν να παγιωθεί ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους για την ανάδειξη των προβλημάτων τους και για την ανταλλαγή σκέψεων για δίκαιες και βιώσιμες λύσεις σε τομείς όπως το συνταξιοδοτικό, η περίθαλψη υγείας για τους ηλικιωμένους ή και η πρόνοια για τις πολλαπλές ανάγκες τους.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

1 hour ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

1 hour ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

2 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

2 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

2 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

2 hours ago

This website uses cookies.