Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Ολιγαρχία ή δημοκρατία;

Γράφει ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

«Καρτερία γράφουν στα μπουκαλάκια οι ετικέτες. Δεν είναι καρτερία. Είναι μια συμφιλίωση εχθρική  ανάμεσα  ζωής, και αβίωτου.
ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ -Από τη συλλογή «ΧΑΙΡΕ ΠΟΤΕ»

Τα μέτρα του πρώτου μνημονίου ήταν βίαια , και ανακόλουθα  ως προς τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ «ότι λεφτά υπάρχουν». Είναι δυνατόν να υπόσχεσαι βελτίωση τη ζωής των εργαζομένων, ενώ γνώριζες την κατάσταση της οικονομίας; Στην Ελλάδα το δύο μεγάλα κόμματα έτσι συμπεριφέρονται για να κατακτήσουν την εξουσία ,όπου την εννοούν ως κομματικό  λάφυρο. Άλλα λένε κι άλλα κάνουν αλλά , με τα ρουσφέτια και τα δάνεια  ο λαός κουτσοβολευόταν. Έκανε βέβαια κι ο λαουτζίκος τις μικροπαρανομίες του, και η εξουσία  για να κάνει τις μεγάλες αρπαχτές, έκανε πως δεν έβλεπε. Ώσπου ήρθε η ώρα της λυπητερής. Ήρθε το πρώτο μνημόνιο και ο κοσμάκης  δεν μίλησε, κατάπιε τον θυμό του, και έδωσε στην κυβέρνηση μια ακόμη ευκαιρία. Βλέποντας όμως, ότι η κυβέρνηση υποτάχτηκε πλήρως στους ξένους τραπεζίτες και σια, αγανάκτησε και βγήκε να διαδηλώσει ειρηνικά στη πλατεία Συντάγματος. Ύστερα ήρθε το δεύτερο μνημόνιο όπου ονομάστηκε «μεσοπρόθεσμο». Γεμάτο φόρους επί των ίδιων υποζυγίων μισθωτών συνταξιούχων και μικροεπαγγελματιών αλλά και «φάστ τράκ» ξεπούλημα ζωτικών τομέων του δημοσίου, όπως το νερό και η ενέργεια. Παιδιά γίναμε χώρα του τρίτου κόσμου, μπανανία και βάλε. Την ώρα που ψηφιζόταν στην βουλή ερρίφθησαν χημικά και δακρυγόνα ,επί των πολιτών, δικαίων και αδίκων για να τους διαλύσουν, να ψηφισθεί από την μειοψηφία πια του 21% η περαιτέρω υποδούλωση της χώρας στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Πείτε μου σας παρακαλώ. Αυτή είναι δημοκρατία που ζούμε , επίφαση δημοκρατίας, ή δικτατορία της και, μιντιακής ολιγαρχίας.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν θα εκδηλωθώ υπέρ κάποιου» λέει ο Παππάς – «Δεν πήγαινε άλλο» είπε ο Φάμελλος

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της…

6 mins ago

Εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου σε Μητσοτάκη, μετά την ελεύθερη πτώση των ποσοστών της ΝΔ

Η χθεσινή δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να αλλάξει τώρα, άνοιξε…

10 mins ago

Ηράκλειο: Έπιασαν τη γυναίκα που εξαπατούσε πολίτες σε όλη την Κρήτη

Τέσσερις υποθέσεις τηλεφωνικών απατών και πέντε απόπειρες εξιχνιάστηκαν από τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου. Για τις υποθέσεις…

23 mins ago

Παίζουν τα ρέστα τους…

Το 2021 κάποιοι και κάποιες (εταιρείες) έπαιξαν το χαρτί «Ανδρέας Λοβέρδος» στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Τον είχαν…

37 mins ago

Αφετηρία η Κρήτη για τον Πολάκη – Από ακαδημαϊκούς μέχρι… «Κασσελίστας» τον στηρίζουν

ο Παύλος Πολάκης πέρασε το κατώφλι της Κουμουνδούρου καταθέτοντας την αίτηση της υποψηφιότητάς του συνοδευόμενη…

42 mins ago

Τουλάχιστον 163 μετανάστες περισυνελέγησαν το τελευταίο 24ωρο – 78 εξ αυτών βγήκαν στη Γαύδο

Τρία διαφορετικά περιστατικά με μετανάστες σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, ενώ μια γυναίκα…

42 mins ago

This website uses cookies.