Ολοκληρώθηκαν από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ, μια σειρά από σημαντικά έργα υποδομής

Ολοκληρώθηκαν πρόσφατα από τα συνεργεία ύδρευσης και αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., μια σειρά από σημαντικά έργα υποδομής στους αντίστοιχους τομείς ευθύνης της επιχείρησης, που ως σκοπό τους έχουν τη δημιουργία και συντήρηση των απαραίτητων υποδομών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και τη φροντίδα του ευρύτερου χερσαίου και υδάτινου περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα και παρά τις τεχνικές δυσκολίες και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που συνάντησαν κατά την εκτέλεση των εργασιών τους, τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. με τη συνδρομή μηχανημάτων της, προχώρησαν στα παρακάτω έργα:

Α) Στη Δημοτική Ενότητα Σούδας και συγκεκριμένα σε πάροδο της 25ης Μαρτίου στην περιοχή της Ξυλοκαμάρας, κατασκεύασαν δίκτυο ύδρευσης πολυαιθυλενίου μήκους 400 μέτρων και διατομής Φ90, για την εξυπηρέτηση των κατοικιών που υπάρχουν στην περιοχή και που μέχρι σήμερα υδροδοτούνταν από μεγάλη απόσταση με επιφανειακά λάστιχα. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται τόσο η ποιότητα όσο και η ποσότητα του παρεχόμενου πόσιμου νερού στους συνδημότες μας. (ΦΩΤ-1)

Β) Ενόψει των βροχοπτώσεων της χειμερινής περιόδου και αφενός προς αποφυγή τυχόν σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων αλλά και αφετέρου προς αποφυγή της δημιουργίας εστιών ρύπανσης και μόλυνσης των συμπολιτών μας, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εργασίες σε διάφορες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χανίων:

1) καθαρισμός της κοίτης του Κλαδισού, όπου τα φερτά υλικά και τα σκουπίδια δημιουργούσαν σοβαρό πρόβλημα στην ομαλή ροή των ομβρίων υδάτων αλλά και στον βιότοπο της περιοχής. (ΦΩΤ-2, -3, -4)

2) κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων μήκους περίπου 70 μέτρων και διατομής Φ200 στον Λυγιδέ της Δημοτικής Ενότητας Θερίσου (ΦΩΤ-5),

3) κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων μήκους περίπου 60 μέτρων και διατομής Φ200 στα Τσικαλαριά της Δημοτικής Ενότητας Σούδας (ΦΩΤ-6),

4) κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων μήκους περίπου 110 μέτρων και διατομής Φ200 στην οδό Νιόβης (Μακρύς τοίχος) και δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων μήκους περίπου 280 μέτρων και διατομής Φ200 στην οδό Οδυσσέως (Γερμανικό Πουλί), της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας (ΦΩΤ-7),

5) αφαίρεση τσιμεντένιου εμποδίου στην κατάληξη του κλειστού αγωγού αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας. (ΦΩΤ-8).

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

1 hour ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

2 hours ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

2 hours ago

Χανιά: Σουηδός τουρίστας έκλεψε από κατάστημα με τουριστικά – Πιάστηκε λόγω θράσους

Ένα περιστατικό κλοπής με πρωταγωνιστή έναν Σουηδό τουρίστα σημειώθηκε χθες στην παλιά πόλη των Χανίων.…

2 hours ago

Πληθαίνουν τα καλέσματα για τη συγκέντρωση για την Παλαιστίνη και ενάντια στο 3ήμερο συνέδριο του ΝΑΤΟ στα Χανιά

Το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων στηρίζει το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Αντιστεκόμενη…

2 hours ago

This website uses cookies.