ΕΛΛΑΔΑ

Ολυμπιακή Φλόγα: Πώς ένα αθλητικό δρώμενο μετατράπηκε σε… πολιτικό σόου – Τι καταγγέλει και η Μάνια Μπικόφ

Υποτίθεται ότι η λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας είναι ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που αναβιώνει κάτι από τη λάμψη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε τη Τρίτη (16/4), το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά την Τελετή Αφής στον αρχαιολογικό χώρο, μπροστά σε χιλιάδες θεατές, για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Βέβαια, αρκετοί είναι οι πολιτικοί που βρήκαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τη δάδα της Ολυμπιακής Φλόγας στην λαμπαδηδρομία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής ΑσφάλισηςΔόμνα Μιχαηλίδου, αλλά και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Βλέποντας μάλιστα και τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να λάβει κανείς μέρος στη λαμπαδηδρομία, κανείς από τους παραπάνω δεν τηρεί ούτε στο ελάχιστο τα συγκεκριμένα κριτήρια. Το αντίθετο μάλιστα!

Όπως είναι λογικό τα παραπάνω περιστατικά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση αθλητών για τη μη επιλογή τους ως λαμπαδηδρόμοι, όταν στη θέση τους βρέθηκαν δεκάδες πολιτικά πρόσωπα.

H Νικόλ Κυριακοπούλου και Μάνια Μπικόφ ήταν ανάμεσα στις αθλήτριες, οι οποίες διαμαρτυρήθηκαν μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το γεγονός της μη επιλογής τους.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου έγραψε στην ανάρτησή της: «Η δύναμη της Ολυμπιακής φλόγας εμπνέει φιλάθλους και αθλητές σε όλο τον κόσμο. Ύψιστη τιμή η μεταφορά της από τους λαμπαδηδρόμους…  που “περιέργως” αυτή την Ολυμπιακή χρονιά η “κλήρωση”… για να συμμετάσχω, δεν κατάφερε να με εντοπίσει παρά το ταπεινό αθλητικό βιογραφικό μου!»

Από την πλευρά της η Μάνια Μπικόφ στη δική της ανάρτηση σημείωσε: «Μέγιστη τιμή και συγκίνηση να συμμετέχεις στο ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας, δακρυσα σήμερα με την συναθλητρια μου Δήμητρα Ασιλιάν και τα λόγια της στην Ακρόπολη, φούσκωσα από υπερηφάνια βλέποντας τον Νικόλα Παπαγγελή λαμπαδηδρόμο, ανατρίχιασα με την Φιλιώ Μανωλιουδακη στα Χανιά μας , με την τριαθλήτρια Αθηνά Αδαού και τόσους άλλους .

Την ίδια στιγμή διαβάζω σήμερα την ανάρτηση της ολυμπιονίκη Νικόλ Κυριακοπούλου για την μη επιλογή της ως λαμπαδηδρόμο και θλίβομαι βαθειά, όταν το διαδίκτυο έχει γεμίσει φωτογραφίες από πολιτικούς κάθε θέσης, λαμπαδηδρόμους

Όπως ρητά αναφέρει η ΕΟΕ για την συμμετοχή στην ολυμπιακή λαμπαδηδρομία ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ η συμμετοχή ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ κ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ παραγόντων.

Λαμπαδηδρομοι ορίζονται, Ολυμπιονίκες, Διακριθέντες αθλητές με σειρά προτεραιότητας διάκρισης και ΟΣΟΙ διακρίθηκαν στις τέχνες, γράμματα και κοινωνική προσφορά

Η Ολυμπιακή φλόγα και όσα ιερά πρεσβεύει ανά τους αιώνες ως παγκόσμιο σύμβολο Ειρήνης, Ελπίδας και μεταλαμπάδευσης των διαχρονικών αξίων του «Ολυμπιακού Πνεύματος» και του «Ευ Αγωνίζεσθαι» είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιείται για να χτίζει προφίλ ,να μαζεύει ψήφους και να μετατρέπεται σε μέσον πολιτικής εκμετάλλευσης».

Τελικά, με βάση όλα τα παραπάνω φαίνεται πως ακόμη και στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας η πολιτική παρέμβαση είναι κάτι παραπάνω από εμφανής…

Με πληροφορίες από topontiki.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εκδηλώσεις με πλούσιο πρόγραμμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Δύο εκδηλώσεις έρχονται αυτή την εβδομάδα στo Πνευματικό Κέντρο Χανιών, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή…

3 mins ago

Το έργο “Ο Πατούχας” έρχεται στα Χανιά

Παρουσίαση από τον Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων, του έργου του Ιωάννη Κονδυλάκη «Ο Πατούχας», την…

4 mins ago

Παράκτια αιολικά πάρκα: Η Σητεία στις περιοχές από τις οποίες θα ξεκινήσει το πρόγραμμα

Μέσα στο 2026 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ανεμολογικές και ωκεανογραφικές μελέτες, προκειμένου μέσω των μετρήσεων…

5 mins ago

BBC: Το ελληνικό λιμενικό πετάει μετανάστες στη θάλασσα, οδηγώντας τους στον θάνατο

Ως υπεύθυνο για τον θάνατο δεκάδων μεταναστών στη Μεσόγειο σε διάστημα τριών ετών “δείχνει” το Λιμενικό Σώμα το BBC,…

29 mins ago

Η δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς της Κρήτης, επανέρχεται στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Επαναφέρει στη Βουλή την ανάγκη εκπόνησης μελέτης σκοπιμότητας για τη βιωσιμότητα κατασκευής ενός μέσου σταθερής…

41 mins ago

Σ. Βαλυράκης: Αναβολή της δίκης για την δολοφονία του

Αναβολή για τις 20 Ιανουαρίου του 2025 έλαβε η υπόθεση ανθρωποκτονίας του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, η…

49 mins ago

This website uses cookies.