ΕΛΛΑΔΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Τσελίδης φόρεσε το χάλκινο, άνοιξε λογαριασμό για την Ελλάδα

Ο Θόδωρος Τσελίδης έγραψε ιστορία, νίκησε τον Ισπανό Τριστάνι Μοσακλισβίλι με 1-0 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα -90κ. στο τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο Θόδωρος Τσελίδης κατάφερε και έφθασε σε αυτό που ονειρεύτηκε στην πορεία της ημέρας στο Παρίσι, την κατάκτηση μεταλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο 28χρονος τζουντόκα στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -90κ. , υπέταξε και τον Ισπανό, Τριστάνι Μοσακλισβίλικαι χάρισε στην Team Hellas το πρώτο της μετάλλιο στο «Παρίσι 2024».

Ο πόντος που κέρδισε με βαζάρι στα 3:15 πριν από την ολοκλήρωση του τετράλεπτου, αποδείχθηκε…. χρυσός για τον Τσελίδη.

Τι κι αν το πρωί άρχισε την προσπάθειά τους ως Νο.15 στην παγκόσμια κατάταξη, αγώνα με τον αγώνα ΄αγωνιζόταν σαν «λιοντάρι», άρχισε να το πιστεύει όλο και περισσότερο, ειδικά μετά τη μοναδική ήττα στον προημιτελικό. Μετά χρειάστηκε δύο νίκες και τις κατέκτησε.

Ο Τσελίδης, που αγωνίζεται για την Ελλάδα από το 2017 και έπειτα, έφθασε πανάξια στην κορυφαία επιτυχία, να βρεθεί στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην πορεία του με το εθνόσημο ο πρωταθλητής που γεννήθηκε στον Οσετία, έχει κατακτήσει τα χάλκινα μετάλλια στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο Τελ Αβίβ (2018) και στη Σόφια (2022).

Φέτος πήρε το χρυσό μετάλλιο στο IJF στην Τασκένδη, ενώ σε επίπεδο Μεσογειακών Αγώνων, ήταν 2ος στο Οράν το 2022 και 3ος στην Ταραγόνα το 2018.

Τσελίδης: «Χαρούμενος που χάρισα στην πατρίδα μου το πρώτο της μετάλλιο»

Ο Θοδωρής Τσεκλίδης αφιέρωσε στην Ελλάδα το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στην κατηγορία των -90Κ. στο τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο Θόδωρος Τσελίδης έγραψε ιστορία για το ελληνικό τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -90κ.

Ο 28χρονος τζουντόκα στην πρώτη του δήλωση μετά τη νίκη του επί του Τριστάνι Μοσακλισβίλι, δήλωση και με τη βοήθεια του εθνικού προπονητή, Νίκου Ηλιάδη, αναφέρθηκε στο όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα ο Τσελίδης, είπε: «Χαίρομαι που μπόρεσα να κρατήσω τον λόγο μου και να κατακτήσω μετάλλιο. Το όνειρό μου έγινε πραματικότητα. Είναι η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής μου.

Ήρθα στο Παρίσι για να βρεθώ ακόμη πιο ψηλά, αλλά ότι έγινε-έγινε. Είναι το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας και χαίρομαι πολύ. Είμαι χαρούμενος που πρόσφερα στην πατρίδα μου το πρώτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού».

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σεμινάριο φωτορεπορτάζ / φωτογραφίας δρόμου / δημιουργίας φωτο-ιστοριών με τον διακεκριμένο φωτορεπόρτερ Θανάση Σταυράκη

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ Σεμινάριο Φωτορεπορτάζ / Φωτογραφία Δρόμου…

2 hours ago

Ο Σπύρος Δερβενιώτης στα Χανιά για το Chaniartoon – International Comic & Animation Festival

Ο Σπύρος Δερβενιώτης ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες δημιουργούς κόμικς και γελοιογράφος με δουλειές…

2 hours ago

Χανιά: Αγωνία για Γερμανό πεζοπόρο που αγνοείται

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι αρχές στα Σφακιά, καθώς από το απόγευμα της Παρασκευής αγνοείται ένας…

2 hours ago

Τραγωδία στα Μάλια: Νεκρός 69χρονος Γερμανός στην παραλία

Σοκαριστικό είναι το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην παραλία των Μαλίων, όπου…

2 hours ago

“Μας περνάνε για ηλίθιους!”: Οι «Ενεργοί Γονείς» καταγγέλλουν παραπληροφόρηση για προσλήψεις στο Νοσοκομείο Χανίων

Οι «Ενεργοί Γονείς» του Νομού Χανίων εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν την Διοίκηση του…

2 hours ago

Ακινητοποιήθηκε το «Έλυρος» της ΑΝΕΚ – Επέστρεψε στον Πειραιά μετά από 6ωρη περιπέτεια

Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Έλυρος» της ΑΝΕΚ βίωσε μια απρόσμενη περιπέτεια το βράδυ της Παρασκευής. Κατά…

2 hours ago

This website uses cookies.