Ομάδα γονέων παιδιών σχολικής ηλικίας

Το Κέντρο  Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Χανίων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, πρόκειται  να υλοποιήσει πρόγραμμα ομάδας γονέων παιδιών σχολικής ηλικίας.

Στην ομάδα θα αναπτύσσεται ο διάλογος και ο προβληματισμός που θα στοχεύει όχι στο να δοθούν έτοιμες λύσεις, αλλά ο   κάθε γονιός να βρει τη δική του απάντηση και να συνειδητοποιήσει τις αιτίες που προκαλούν τις ανησυχίες και τους φόβους του, τόσο σε σχέση με την υγιή ανάπτυξη του παιδιού όσο και σε σχέση με τον εαυτό του ως μητέρα ή ως πατέρας.

Η φιλοσοφία της συγκεκριμένης ομάδας είναι ότι μέσα από την αναγνώριση της ατομικότητας και μοναδικότητας τόσο του γονιού όσο και του αναπτυσσόμενου παιδιού, μπορεί να δημιουργηθεί μια σχέση ωφέλιμη και χρήσιμη και για τους δύο. Οι θεματικές ενότητες που θα επεξεργαστούμε στην ομάδα αφορούν καθημερινές καταστάσεις της ζωής που προβληματίζουν και απασχολούν τους γονείς και δεν θα ακολουθείται συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τέτοια  θέματα μπορεί να έχουν σχέση τόσο με την συμπεριφορά του παιδιού  όσο και με τον εαυτό  τους ως γονείς και θα προσεγγίζονται με βάση τις εμπειρίες των μελών. Το πρόγραμμα των συναντήσεων θα καθορίζεται κάθε φορά από τους προβληματισμούς των μελών της ομάδας.

Η ομάδα  έχει διάρκεια 10 συναντήσεων με ημερομηνία έναρξης την 16 Μαρτίου  2012 και ημερομηνία λήξης την 1 Ιουνίου και θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή και ώρα 10:00 έως 11:30 στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης   (οδός Βύρωνος 35).

Συντονίστρια  της Ομάδας είναι: η κα Κουράκη Ελένη, Ψυχολόγος.

Η συμμετοχή στην ομάδα  δεν απαιτεί οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στη γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης  στα τηλέφωνα 28210 28166 και 28210 51214  από 8:30 έως  14.30.

ΟΜΑΔΑ  ΓΟΝΕΩΝ  ΠΑΙΔΙΩΝ ΒΡΕΦΙΚΗΣ & ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ  ΗΛΙΚΙΑΣ

Το Κέντρο  Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Χανίων σε συνεργασία με τον ΟKANA, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους γονείς με παιδιά  βρεφικής και προσχολικής ηλικίας (από ενός μήνα έως 6 ετών) σε θέματα υγιούς ανάπτυξης της προσωπικότητας των παιδιών,  πρόκειται να υλοποιήσει την χρονική περίοδο Φεβρουάριος  – Μάιος  2012, ομάδα γονέων.

Η ομάδα  θα έχει διάρκεια 8 συναντήσεων με ημερομηνία έναρξης την 29/2/2012 και ημερομηνία λήξης την 2/5/2012  και θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη  10.00 – 11.30 στην οδό Βύρωνος 35, Xανιά.. Η θεματολογία  των συναντήσεων θα καθορίζεται κάθε φορά από τους προβληματισμούς των μελών της ομάδας.

Η ομάδα θα είναι ολιγάριθμη και για το λόγο αυτό θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή στην ομάδα  δεν απαιτεί οικονομική επιβάρυνση.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης  στα τηλέφωνα 28210 -28166 και 28210- 51214 έως την Παρασκευή 24/2.

Συντονίστριες  της Ομάδας είναι: η κα Τερεζάκη Αλεξάνδρα Κοινωνιολόγος και η κα Νυσταζάκη Ιωάννα Κοινωνική Λειτουργός.

Η Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης

Τερεζάκη Αλεξάνδρα

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Διευρύνει το προβάδισμά της η γαλλική ακροδεξιά καθώς πέφτει αυλαία στην προεκλογική εκστρατεία

Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) της Γαλλίας διεύρυνε το προβάδισμά του σε δημοσκόπηση που…

12 hours ago

Νέα προειδοποίηση Κ. Μητσοτάκη στα Σκόπια: Θα πρέπει όλοι να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεων τους

Σε νέα σαφή προειδοποίηση στη Βόρεια Μακεδονία προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έθεσε θέμα…

13 hours ago

Σύγχυση με «χαμένο» κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών – Απαντήσεις ζητούν τα κόμματα

Εντολή προς στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας και Λάρισας, ώστε να μεταφερθεί ένα κοντέινερ της εμπορικής…

13 hours ago

Πρωτοβουλία Σφακίων ενάντια στην τοποθέτηση αιολικών ΒΑΠΕ: Τι πραγματικά συμβαίνει με τους πυλώνες υψηλής τάσης, τις ανεμογεννήτριες και την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ;

Στην τελευταία συνεδρίαση της Περιβαλλοντικής Επιτροπής της Περιφέρειας αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία ενάντια…

13 hours ago

Τους εκθέτει όλους ο Ξαρχάκος – Ακυρώνει τη συναυλία στο Αρκάδι με χορηγό την ΤΕΡΝΑ

Μια μικρή αλλά σημαντική νίκη πέτυχε το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ. Η πρόσφατη…

14 hours ago

Αγωνιστικη Συνεργασια Εμπόρων Χανίων: Μονόδρομος η αγωνία για την επιβίωση των μικρών εμπόρων

"Χρειάζεται συλλογικά να διεκδικήσουμε την πλήρη κατάργηση του νόμου για την φορολόγηση όσο και την…

14 hours ago

This website uses cookies.