ΤΟΠΙΚΑ

Ομόφωνο ψήφισμα Δήμου Χανίων: “Ναι” στην ηλεκτρική διασύνδεση, “όχι” στους υπέργειους πυλώνες

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 14ης Οκτωβρίου 2024 έλαβε την υπ΄ αριθμ. 459 ομόφωνη Απόφαση με την οποία εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα, αναφορικά με την κατασκευή υπέργειων πυλώνων μεταφοράς υψηλής τάσης.

Ειδικότερα, στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης στις 18/10/2024 με θέμα Γραμμή Μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150kv Χανιά – Δαμάστα, συνολικού μήκους 101,3 χλμ. της ΑΔΜΗΕ-ΑΕ, τα Δημοτικά Συμβούλια Χανίων, Αποκορώνου και Σφακίων είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την κατασκευή υπέργειων πυλώνων μεταφοράς υψηλής τάσης, καθώς το έργο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στον άνθρωπο, το περιβάλλον και την τοπική οικονομία των περιοχών παρέμβασης.

Είμαστε ΥΠΕΡ στην ηλεκτρική διασύνδεση που θα εξασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια  και επάρκεια του νησιού μας, αλλά με διαφορετικό τρόπο, όπως είναι αυτός της υπόγειας ή υποθαλάσσιας διασύνδεσης.

Δεδομένου ότι οι εναλλακτικοί αυτοί τρόποι διασύνδεσης, δεν εξετάστηκαν για το εν λόγω έργο όπως είχαμε αιτηθεί, καλούμε την Επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης όπως λάβει σοβαρά υπόψη το παρόν ψήφισμα και καταψηφίσει την σχετική ΣΜΠΕ.

Αναθέτει στον κ. Δήμαρχο τις παραπέρα ενέργειες σύμφωνα με το νόμο».

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στα Χανιά ο σύζυγος και οι γιοι της Suzanne Eaton για την πολύκροτη δίκη την Πέμπτη

Στα Χανιά βρίσκονται από σήμερα τα μέλη της οικογένειας της Suzanne Eaton, για την εκδίκαση, σε δεύτερο…

3 hours ago

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων στηρίζει την αυριανή πανυγειονομική απεργία

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων στηρίζει την πανελλαδική πανυγειονομική απεργία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 17 Οκτωβρίου. Όπως…

3 hours ago

Συναυλίες για την ενίσχυση του συλλόγου “ΟΡΙΖΟΝΤΑ” και της ομάδας στήριξης “ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ”

Την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024 στις 21.00, θα διεξαχθεί συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων,…

3 hours ago

Χανιά: Εργαστήρια Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων,…

3 hours ago

Φλωρίδης: «Σύντομα σε λειτουργία νέο κατάστημα κράτησης στην Κρήτη»

Νέο κατάστημα κράτησης στην Κρήτη προανήγγειλε μιλώντας στην ΕΡΤNews ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης. «Μέχρι…

5 hours ago

Ερωτήματα που χρήζουν απάντησης: ‘’Ποιοι δημιούργησαν τα κόκκινα δάνεια;’’ Τι μεθόδευαν;

Τα κόκκινα δάνεια και βέβαια δεν τα δημιούργησαν οι ταλαίπωροι δανειολήπτες. -Ποιοι λοιπόν τα δημιούργησαν…

5 hours ago

This website uses cookies.