Καθήκοντα διευθυντή στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, αναλαμβάνει ο καθηγητής Μανούσος Μαραγκάκης.Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων ανακοινώθηκε η τοποθέτηση του κ. Μαραγκάκη στη θέση, μετά από την εισήγηση του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλου.
Στις αρμοδιότητες του ανωτάτου αυτού Συμβουλίου, εντάσσεται και η πλήρωση των κενών και κενούμενων θέσεων Διευθυντών Εκπαίδευσης από τους υπάρχοντες αξιολογικούς πίνακες κρίσεων Διευθυντών Εκπαίδευσης (Ν. 3848/2010).
Ακολουθεί το βιογραφικό του νέου Διευθυντή Δ/νσης Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης
Ο Μαραγκάκης Μανούσος, είναι καθηγητής διοίκησης επιχειρήσεων, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στο Ρέθυμνο.
Έχει ολοκληρωμένες σπουδές στα ναυτιλιακά, στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων και τα παιδαγωγικά.
Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης (Μάστερ), ΄΄Φύλο και νέα εκπαιδευτικά και εργασιακά περιβάλλοντα στην κοινωνία της πληροφορίας΄΄ του τμήματος Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, απ΄ όπου αποφοίτησε με άριστα το 2006.
Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του, στο ίδιο πανεπιστήμιο, ως υποψήφιος διδάκτορας της σχολής διοικητικών επιστημών.
Έχει διδάξει σε Λύκεια της χώρας και έχει υλοποιήσει σημαντικά εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα για τα οποία έχει διακριθεί.
Έχει παράλληλα πολυετή διδακτική και διευθυντική εμπειρία στην αρχική και συνεχιζόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση, ως υπεύθυνος ευρωπαϊκών επιμορφωτικών προγραμμάτων.
Ήταν από τους οργανωτές-πιστοποιητές του ΚΕΚ- ΝΕΛΕ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου, φορέα στον οποίο διετέλεσε Διευθυντής Σπουδών για πολλά χρόνια.
Επίσης έχει διατελέσει προϊστάμενος επαγγελματικής εκπαίδευσης, διευθυντής στο ΙΕΚ Ρεθύμνου και στο 1ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου.
Έχει παρακολουθήσει όλα τα προβλεπόμενα επιμορφωτικά προγράμματα του ΙΝΕ/ΕΚΔΔ για τη διοίκηση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών μονάδων.
Είναι πιστοποιημένος εμπειρογνώμονας αξιολογητής εκπαιδευτών ενηλίκων από το ΕΚΕΠΙΣ. Συμμετέχει ως εισηγητής αλλά και ως ακροατής σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια που σχετίζονται με τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα, έρευνες και μελέτες και έχει εκδώσει δύο βιβλία, καρπό της συνεργασίας του με μαθητές του.
Η εργασία του ΄΄Ιστορική προσέγγιση της ακμής και παρακμής του οικισμού των Μύλων Ρεθύμνου΄΄, αποτελεί ΄΄προτεινόμενο βιβλίο – έρευνα ΄΄ από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για την διδασκαλία του μαθήματος της τοπικής ιστορίας.
Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις κοινωνικές αναπαραστάσεις για την οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης.
Την υποψηφιότητά του, ανάμεσα σε αξιόλογους συναδέλφους του, συνόδευε συστατική επιστολή των καθηγητών, του στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου η οποία ανάμεσα στα άλλα αναφέρει, ΄΄ …αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά από την υποστήριξη της διπλωματικής του εργασίας, η τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από την κα Πέρσα Φώκιαλη καθηγήτρια, ως επιβλέπουσα, την κα Μαρία Βακόλα επικ. Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Αλίκη Μουρίκη ερευνήτρια του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, αξιολόγησε ομόφωνα την διατριβή με βαθμό Άριστα 10, αλλά και οι εντυπώσεις από την συνεργασία ήταν άριστες. …΄