Οριακά λειτουργούν τα σφαγεία του Ρεθύμνου

Με τα χίλια ζόρια λειτουργούν τα σφαγεία του Ρεθύμνου την κρίσιμη αυτή περίοδο ενόψει των γιορτών, με έναν αποσπασμένο υπάλληλο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και αφού επέστρεψαν από την άδειά τους οι δυο κτηνίατροι που βρίσκονται ένα βήμα πριν τη συνταξιοδότησή τους.

Στις αρχές της εβδομάδας εγκρίθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι αποσπάσεις δυο κτηνιάτρων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στα Χανιά και το Ηράκλειο, ωστόσο η μια πήρε άδεια επικαλούμενη λόγους υγείας.

Χθες ήρθε ο πρώτος αποσπασμένος κτηνίατρος από το Ηράκλειο και επιστρατεύθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και οι δυο κτηνίατροι που λίγο πριν βγουν στη σύνταξη είχαν πάρει τη νόμιμη άδειά τους κι έτσι μπορούν τουλάχιστον για αυτήν την περίοδο που σφάζονται καθημερινά δεκάδες αμνοερίφια, να λειτουργήσουν τα σφαγεία με τέσσερις συνολικά κτηνιάτρους να πραγματοποιούν ελέγχους.

Ωστόσο το Δ.Σ. της ΠΟΓΕΔΥ καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για μεθοδεύσεις στην αντιμετώπιση της έλλειψης κτηνιάτρων στο Ρέθυμνο, υποστηρίζοντας πως ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι αναρμόδιος για κρεοσκοπικούς ελέγχους φορέας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:
«Με τις μεθοδεύσεις της η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ. αποκαλύπτει τον τρόπο και τη φιλοσοφία αντιμετώπισης των χρόνιων ελλείψεων κτηνιατρικού και γενικότερα Γεωτεχνικού Προσωπικού, τα προβλήματα που προκαλεί η συνειδητή αποστελέχωσή τους και η πλήρης αδιαφορία των κυβερνήσεων του δικομματισμού παλαιότερα και της τρικομματικής κυβέρνησης σήμερα, για την κάλυψη των πάγιων αναγκών με προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων.  Αντί για όλα αυτά, πρόσφατα αποφάσισαν την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων και τη μείωση των οργανικών μονάδων κατά 30% τουλάχιστον,  που θα πολλαπλασιάσει αυτά τα προβλήματα.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία να σταματήσει αμέσως τις παραπάνω μεθοδεύσεις και να υλοποιήσει τα χρόνια αιτήματα των Γεωτεχνικών Σωματείων και της ΠΟΓΕΔΥ για κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών όπως αυτές είχαν προσδιοριστεί από τις αρμόδιες Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Παπανδρέου στηρίζει Χάρη Δούκα στον β’ γύρο

Με άρθρο του ο Νίκος Παπανδρέου τόνισε πως θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα στον δεύτερο γύρο των…

1 hour ago

Συναυλία για Τέμπη: «Να μεταδοθεί δωρεάν και ζωντανά σε όλη τη χώρα» – Η ανάρτηση του Θανάση Παπακωνσταντίνου

Να μεταδοθεί ζωντανά σε όλη τη χώρα η συναυλία μνήμης για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο προτείνουν οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν,…

1 hour ago

Ο Χρήστος Γαρμπιδάκης μιλά για την πορεία του και το Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων “2”: “Η φύση και η ambient μουσική έχουν μια βαθιά σύνδεση”

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων για δεύτερη χρονιά θα δώσει την ευκαιρία στο Χανιώτικο κοινό να…

1 hour ago

ΟΑΚ: Συνάντηση για τα προβλήματα λειψυδρίας σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά

Συνάντηση με φορείς του Δήμου Πλατανιά, με αντικείμενο τη «λειψυδρία», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10/10/2024 στις…

3 hours ago

Τριάντα τρεις απινιδωτές τελευταίας γενιάς προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης θα δοθούν στους Δήμους της Π.Ε Ρεθύμνου

Στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος «ΖΩΗ» της Περιφέρειας Kρήτης, που στοχεύει στην εκπαίδευση των πολιτών…

3 hours ago

This website uses cookies.