Η αρμόδια Επιτροπή αναιρέσεων έκανε δεκτή την προσφυγή της «Ελληνικό ΑΕ», αποχαρακτηρίζοντας τα 37 στρέμματα που είχαν χαρακτηριστεί από τον δασάρχη Πειραιά ως δασικά.
Ειδικότερα η επιτροπή επίλυσης δασικών αμφισβητήσεων της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την ένσταση της Ελληνικό ΑΕ κατά της απόφασης του δασάρχη Πειραιά με την οποία 37 στρέμματα περίπου της έκτασης θεωρούντο δασική περιοχή σύμφωνα με πληροφορίες.
Με την εν λόγω απόφαση κλείνει ένα από τα δύο βασικά ζητήματα για την επένδυση στο Ελληνικό. Σημειώνεται πως αύριο Τρίτη συνεδριάζει και το ΚΑΣ, το οποίο θα αποφασίσει για τα αρχαία στην περιοχή και την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).
Σημειώνεται ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει επισημάνει, «η κήρυξη αρχαιολογικού χώρου που επιβάλλει το άρθρο 12 του Αρχαιολογικού Νόμου, δεν αποτελεί κήρυξη αδόμητης ζώνης απολύτου προστασίας Α, ούτε ζώνης Β δόμησης με όρους, ούτε βέβαια χαρακτηρισμό της περιοχής ως οργανωμένου και επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου». Πράγμα που σημαίνει ότι δεν εμποδίζεται η έγκριση ή η εκτέλεση έργου και μάλιστα μεγάλου.
Προσφυγή στο ΣτΕ από Οικολογικά Σωματεία
Εν τω μεταξύ στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν δυο οικολογικά Σωματεία που στρέφονται κατά της συντονιστικής αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής και του δασάρχη Πειραιά, ως προς την μη υπαγωγή του μεγαλύτερου τμήματος της περιοχής του Ελληνικού στην δασική νομοθεσία και σε σχέση με τη θεώρηση του δασικού χάρτη της περιοχής.
Συγκεκριμένα, στο ΣτΕ προσέφυγαν τα Σωματεία Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων και Οικολογική Συνεργασία. Τα δυο Σωματεία υποστηρίζουν, ότι οι προσβαλλόμενες αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές, μη νόμιμες και ακυρωτέες, καθώς διακόπηκε η διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης του δασικού χάρτη της επίμαχης περιοχής (των Δήμων Αργυρούπολης, Βούλας, Γλυφάδας, Βουλιαγμένης, Αλίμου, Ελληνικού, Καλλιθέας, Μοσχάτου, Παλαιού Φαλήρου και Πειραιά).
Τέλος, υποστηρίζουν ότι παραβιάστηκε το άρθρο 24 του Συντάγματος, που προστατεύει, μεταξύ των άλλων, τις δασικές εκτάσεις και κατ΄ επιταγή του οποίου προκύπτει η υποχρέωση σύνταξης δασικού χάρτη, αλλά είναι αντίθετες στη νομοθεσία (νόμοι 3889/2012, 4389/2016,κ.λπ.), ενώ είναι αντισυνταγματικές και παράνομες οι προσβαλλόμενες αποφάσεις, καθώς χαρακτηρίζουν το μεγαλύτερο μέρος της επίμαχης έκτασης ως μη υπαγόμενο στην δασική νομοθεσία.
«Την ανάγκη αξιοποίησης της συμμετοχής του Δημοσίου και αύξηση της παρέμβασης της πολιτείας και στους…
Στις 7-8 Φεβρουαρίου αναμένεται να συμπληρωθεί το 18μηνο της προφυλάκισης γιατρών που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται…
Τα ηχητικά ντοκουμέντα του 112 που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και προκαλούν την κοινή γνώμη, όχι…
Από τις πρώτες μόλις ώρες της νέας του θητείας ο Ντόναλντ Τραμπ αποδεικύνει ότι το δόγμα «Νόμος…
Την ιδέα να εξαγοραστεί το TikTok από τον Ίλον Μασκ, αν ο επικεφαλής του X, της SpaceX και της…
Ντολμάδες με λάπαθα Αγοράζετε λάπαθα από την λαϊκή, τον μανάβη σας ή τα βρίσκεται στους…
This website uses cookies.