ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Κάγια Κάλας και Αντόνιο Κόστα στο τιμόνι της Ε.Ε.

«Αποστολή εξετελέσθη», «τα καταφέραμε», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συμφωνία που επετεύχθη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα τρία πρόσωπα που αναλαμβάνουν την ηγεσία της ΕΕ και τη Στρατηγική Ατζέντα της περιόδου 2024-2029.

Ο Σ. Μισέλ ανακοίνωσε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, θα τον διαδεχθεί στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ δόθηκε το πράσινο φως στην Ούρσουλα τον ντερ Λάιεν να αναλάβει για άλλα πέντε χρόνια την Προεδρία της Επιτροπής και στην πρωθυπουργό της Εσθονίας, Κάγια Κάλας να πάρει τη θέση της Ύπατης Εκπροσώπου.

Λαμβάνοντας τον λόγο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στους ευρωπαίους ηγέτες που ενέκριναν την υποψηφιότητά της για μια 2η θητεία. «Είμαι χαρούμενη που μοιράζομαι αυτήν τη στιγμή με τους φίλους μου Αντόνιο Κόστα και Κάγια Κάλας», δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν. Τόνισε ότι το επόμενο βήμα είναι να ζητήσει την επιβεβαίωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού παρουσιάσει τις πολιτικές της κατευθυντήριες γραμμές.

Κληθείσα να σχολιάσει την αποχή της Ιταλίδας πρωθυπουργού κατά την ψηφοφορία της υποψηφιότητάς της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απάντησε: «Είναι σημαντικό να συνεργαστώ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με την Ιταλία, όπως και με όλες τις άλλες χώρες. Αυτή είναι η αρχή που ακολουθώ πάντα».

«Είναι πραγματικά μεγάλη μου τιμή που ορίστηκα Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας. Η εμπιστοσύνη σας σημαίνει πολλά», δήλωσε από την πλευρά της, η Κάγια Κάλας. «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα εργαστώ μαζί με την Ούρσουλα και τον Αντόνιο Κόστα. Θα κάνουμε πολύ καλή ομάδα για να επιτύχουμε τους στόχους της ΕΕ». Πρόσθεσε ότι το επόμενο βήμα θα είναι η ακρόασή της και η στήριξή της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Αντόνιο Κόστα, ο οποίος μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης κατά τη συνέντευξη Τύπου, εξέφρασε και εκείνος την ικανοποίησή του που θα συνεργαστεί με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την Κάγια Κάλας. «H οικοδόμηση ενότητας μεταξύ των κρατών-μελών θα είναι η προτεραιότητά μου, όταν θα αναλάβω τα καθήκοντά μου το Δεκέμβρη», δήλωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μέχρι την Κρήτη έφτασε ο καπνός από τη φωτιά στην Κερατέα

Βορειοδυτικά της Κρήτης έφτασε ο καπνός από τη φωτιά της Κερατέας, όπως φαίνεται και στη…

2 hours ago

SOS Τροχαία εγκλήματα: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη.

Θλίψη και οργή εκφράζει ο Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της…

2 hours ago

Συνέλευση για το Μαρκοπούλου από τον σύλλογο «Γειτονιά του ΑηΓιάννη»

Σε ανοιχτή συνέλευση για το πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου καλεί αύριο Δευτέρα 1 Ιουλίου στις 8…

4 hours ago

Με μεγάλη προσέλευση οι κρίσιμες εκλογές στη Γαλλία

Στις κάλπες προσέρχονται από σήμερα το πρωί οι Γάλλοι ψηφοφόροι για τις πρόωρες εκλογές της…

4 hours ago

Προθεσμία έως τις 15 Ιουλίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων καλούνται υποχρεωτικά για πρώτη φορά φέτος να δηλώσουν ηλεκτρονικά τον καθαρισμό του…

4 hours ago

Το θαύμα των κρεμαστών κήπων… πολυαιθυλενίου της Βαβυλώνας  στα Χανιά!!

Του Μανόλη Καπετανάκη* Τι έλειπε από τη Μαριορή, όπως είπε κάποτε και ο Κωλέττης; Μα…

4 hours ago

This website uses cookies.