Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Ο Έλληνας ως τηλεπροϊόν της κυριαρχίας των ιδιωτικών καναλιών

Γράφει ο Γιάννης Ψαρουδάκης

Το μεγάλο λάθος που κάναμε, είναι ότι, όταν το 2012 η δύναμη των συστημικών κομμάτων περιορίστηκε κατά το ήμισυ, νομίσαμε ξαφνικά πως άλλαξαν οι συνειδήσεις των Ελλήνων.
Η υπερψήφιση του Ολυμπιακού στον Πειραιά, του Μπέου στο Βόλο, του Ψινάκη δεν θυμάμαι που, όπως και η διατήρηση της εκλογικής επιρροής Πασόκων και Νεοδημοκρατών έστω και με το μανδύα του “ανεξάρτητου” σε πολλούς δήμους και περιφέρειες, μας διέψευσαν πανηγυρικά.

Ο Έλληνας παραμένει το τηλεπροϊον 25 χρόνων της κυριαρχίας των ιδιωτικών καναλιών: Ένας τύπος lifestyle, που καραδοκεί να “χωθεί” στο παιγνίδι με τη στήριξη του πολιτευτή που ψήφισε. Δυστυχώς οι συνειδήσεις δεν αλλάζουν αν δεν αλλάξουν οι κατευθύνσεις μιας κεντρικής εξουσίας που θα δημιουργεί την αίσθηση στον πολίτη ότι ζει σε μια κοινωνία συντεταγμένη, όπου υπάρχει δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες, πολιτισμός. Και δεν αλλάζουν επίσης με ευχές – ανοησίες χωρίς νόημα, του στυλ “πρέπει πρώτα να αλλάξει ο καθένας μας ξεχωριστά κλπ..” Η πολιτική συμπεριφορά, δεν υπακούει σε επικλήσεις, στον πατριωτισμό ή σε μια κοινωνική συνείδηση και ηθική που θα έπρεπε να έχουμε, αλλά.. κοίτα να δεις ατυχία, δεν μας προέκυψε.

Δυστυχώς κι ένα μεγάλο μέρος της αριστεράς σήμερα, είναι παγιδευμένο όσον αφορά τι είναι και τι δεν είναι “αριστερή ηθική”. Αφού ξεφύγαμε από μια θρησκεία που μας είχε γεμίσει με “ιερά καθήκοντα”, “υψηλά ιδανικά”, “αταλάντευτες υποχρεώσεις”, φροντίσαμε να γεμίσουμε τη ζωή μας με αντίστοιχες επιταγές, που απλά υπενθυμίζουν την (κατανοητή και ανθρώπινη ανάγκη), να ξεχωρίζουμε από τη μάζα, και το δικό μας μέτρο είναι η “επαναστατικότητα”.

Έχω κακά νέα: Το μόνο ιερό καθήκον που έχουμε απέναντι στη ζωή μας, είναι να τη ζήσουμε όσο μπορούμε καλύτερα. Έτσι, χωρίς μεγάλα λόγια, απλά και ξενέρωτα. Μόλις καταλάβουμε αυτή την αλήθεια, θα μπορέσουμε να βάλουμε σε σωστή βάση τις προτεραιότητες μας, να αναγνωρίσουμε ποια ανάγκη μας σπρώχνει στους κοινούς αγώνες, να μην περνάμε από το απατηλό “αριστερόμετρο” της ηθικής, συντρόφους και φίλους που προσπαθούν αληθινά δίπλα μας και μαζί μας για αυτή την καλύτερη ζωή.

Αλλιώς θα παραμείνουμε για πάντα ιδανικοί κι ανάξιοι εραστές μιας επανάστασης που χάθηκε.

zarpa.gr

"google ad"

Συλλογές Άρθρων

Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Recent Posts

Προεδρία της Δημοκρατίας: Εκτίναξη των εξόδων στη θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Λίγους μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπουλου, τα κοστολόγια της Προεδρίας της Δημοκρατίας…

21 mins ago

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Κάτοικοι που πήγαν να βοηθήσουν οι δύο νεκροί – Χωρίς ενιαίο ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά, μάχη σε διάσπαρτες εστίες

Στους δύο άνδρες που αγνοούνταν -ηλικίας 35 και 40 ετών- ανήκουν τα πτώματα που εντοπίστηκαν απανθρακωμένα το…

23 mins ago

Δύο εβδομάδες υπό κατάληψη τα σχολεία στην Σητεία

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι κάτοικοι της Σητείας απέναντι στις συγχωνεύσεις σχολείων. «Από τις 16 Σεπτεμβρίου τα σχολεία είναι υπό…

49 mins ago

“Seven Jewish Children” της Caryl Churchill την Πέμπτη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

Στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ, θα παρουσιαστεί το…

1 hour ago

Ηράκλειο: Πάτησε το κουμπί πανικού για να γλιτώσει από τα χέρια του γιου της!

Το κουμπί πανικού (panic button) πάτησε μία γυναίκα στο Ηράκλειο, προκειμένου να γλιτώσει από τα…

1 hour ago

Κρήτη: Θρήνος για τον 20χρονο Νίκο – Τί ισχυρίζεται η Μονή για τις εργασίες

Ανείπωτος είναι ο πόνος για τον 20χρονο που το απόγευμα της Κυριακής (29/9) βρήκε τραγικό…

1 hour ago

This website uses cookies.