ΤΟΠΙΚΑ

Ο Αλ. Μαρινάκης για την απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος για τα 6 αιολικά στα Χανιά: «Κατάκτηση του λαϊκού κινήματος»

Δήλωση Αλέκου Μαρινάκη, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης,  για την απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος για τα 6 αιολικά σε περιοχές των Χανίων.

«Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης χαιρετίζει τον αγώνα του λαού της Κισσάμου, των Σφακίων, του  Αποκόρωνα και της Κανδάνου – Σελίνου,  για να μην παραδοθούν  η γη και τα βουνά της περιοχής  στους επιχειρηματικούς ομίλους της Ενέργειας.  Να μην καταστραφεί το περιβάλλον που είναι πολύτιμη λαϊκή περιουσία και να μην διωχθούν οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι από τη γη και τη δουλειά τους.

Η αρνητική απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, στις 16 Ιούλη, για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  των 6 ΑΣΠΗΕ σε περιοχές των Χανίων, είναι κατάκτηση του λαϊκού κινήματος.  Είναι αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησαν και ασκούν οι αγώνες, με τους οποίους ο λαός μπορεί να επιβάλλει τη θέλησή του και να αποσπά κατακτήσεις.

Αυτούς τους αγώνες και τα αποτελέσματά τους ο χανιώτικος λαός να μην επιτρέψει σε κανέναν να τα καπηλευτεί.  Ούτε να εφησυχάσει απέναντι σε ένα εχθρικό για το λαϊκό συμφέρον κεντρικό και τοπικό κράτος.

Να αξιοποιήσει την πείρα του,  γνωρίζοντας ότι όλες οι κυβερνήσεις, όλα τα αστικά κόμματα και οι εκλεκτοί τους στην Τοπική Διοίκηση στήριξαν και στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας» και την απελευθέρωση της Ενέργειας.

Πολιτική,  η οποία φέρνει μόνο ενεργειακή φτώχεια και ταυτόχρονα εκτόξευση των κερδών των μονοπωλίων, των «πράσινων» αρπαχτικών, που, μάλιστα,  κάνουν τις επενδύσεις τους με ζεστό κρατικό χρήμα από την αφαίμαξη του λαού.

Τα καταστροφικά σχέδια της ΤΕΡΝΑ και των άλλων ομίλων στην Κρήτη δεν είναι ουρανοκατέβατα.

Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής εξυπηρέτησης αυτών των ενεργειακών σχεδιασμών των μονοπωλίων,  την οποία, με τις ευλογίες της ΕΕ,  διαδοχικά εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.  Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών όλων  των αστικών κομμάτων και των δυνάμεων τους σε περιφέρεια και δήμους.

Οι όποιες κατά περίπτωση αντιρρήσεις (βουλευτών, τοπικοδιοικητικών, κτλ) αποτελούν, σε τελική ανάλυση, «άσφαιρα πυρά»,  αφού δεν βάζουν στο στόχαστρο την κυρίαρχη πολιτική για την Ενέργεια, τη λειτουργία της Ενέργειας ως εμπορεύματος,  αντί για κοινωνικό αγαθό για όλους.

Απόδειξη για τα παραπάνω είναι το ότι στην ίδια συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος  ψηφίστηκε  η ΜΠΕ για τον Φωτοβολταϊκό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, με χρήση συσσωρευτών και κυψέλης καυσίμου/υδρογόνο, στη θέση Φολές Βόρειο, του Δήμου Χανίων, που μόνο  η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης καταψήφισε.

Όπως μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης καταψήφισε τη νέα μονάδα παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος στην Κοινότητα Χορδακίου, Δήμου Χανίων, για την οποία η επιτροπή περιβάλλοντος  έδωσε «πράσινο φως»,  γεγονός που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την περιοχή,  θα είναι σε βάρος του περιβάλλοντος και των κατοίκων, μαζί με τις ήδη υφιστάμενες ομοειδείς ιδιωτικές επενδύσεις στο Χορδάκι.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα,  στα Χανιά  και σε όλη την Κρήτη να δυναμώσουν την πάλη  ενάντια στην παράδοση του φυσικού και ενεργειακού πλούτου του νησιού μας στα μονοπώλια.

Να δυναμώσει η πάλη για την ισόρροπη αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών της χώρας,  με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών σε επαρκές και φθηνό ρεύμα, με σεβασμό στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

6 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

6 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

7 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

7 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

7 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

7 hours ago

This website uses cookies.