ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αμερικάνος πρέσβης και 6 μέλη του Αμερικάνικου Κογκρέσου στη Βάση της Σούδας – Ενημερώθηκαν από την Ντόρα Μπακογιάννη

Ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, υποδέχθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής / NATO Maritime Interdiction Operational Training Center (ΚΕΝΑΠ/NMIOTC) αντιπροσωπεία μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Η αντιπροσωπεία συνοδευόταν από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη και αποτελείτο από τον γερουσιαστή Jerry Moran ως επικεφαλής, καθώς και τα μέλη του Κογκρέσου, γερουσιαστές John Boozman, Katie Britt, Kristen Gillibrand, Bill Cassidy και Robert Aderholt συνοδευόμενοι από 30 και πλέον στρατιωτικούς ακολούθους.

Έμφαση στη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δραστηριότητες του Κέντρου.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην πολυεπίπεδη Στρατιωτική Συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ, που εδράζεται στο κοινό όραμα των δύο χωρών για ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στην στρατηγική σημασία και αξία των υποδομών της Σούδας, της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου και της Λάρισας στην παροχή σημαντικών διευκολύνσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και της Συμμαχίας.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης της αντιπροσωπείας, ο Διευθυντής του Κλάδου Στρατηγικής – Πολιτικής – Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ, υποπτέραρχος (ΕΑ) Απόστολος Μητσόπουλος, παρουσίασε θέματα αμυντικής πολιτικής καθώς και τρεχουσών γεωπολιτικών εξελίξεων και ακολούθησε συζήτηση.

Σημειώνουμε ότι στην αντιπροσωπεία παρέθεσε γεύμα η Ντόρα Μπακογιάννη. Κατά τη διάρκεια του γεύματος υπήρξε εκτενής κουβέντα για τα συμβαίνοντα στην περιοχή μας, με την βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργό Εξωτερικών να ενημερώνει για τις θέσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τις σχέσεις της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ ενώ, σύμφωνα με τον “ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ” έγινε συζήτηση και για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πολάκης: Όσο και να μαγειρεύετε τις δημοσκοπήσεις, την αλήθεια θα τη δείτε – Να σταματήσει η ανθρωποφαγία και ο καυγάς

Ο Παύλος Πολάκης σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε…

2 hours ago

Ο ποταμός που ρέει ανάποδα: Το κρυμμένο μυστικό της Κρήτης που λίγοι γνωρίζουν

Σε έναν από τους πιο άγνωστους και εντυπωσιακούς φυσικούς θησαυρούς της Κρήτης, τον ποταμό Αναποδάρη και το…

3 hours ago

Σπυριδάκη: «Μια κυβέρνηση που λειτουργεί χωρίς διαφάνεια και λογοδοσία, αυτό είναι το μεγαλύτερο δημοκρατικό έλλειμμα που έχουμε»

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τοποθετήθηκε η Βουλευτής Λασιθίου ΠΑΣΟΚ,  Κατερίνα Σπυριδάκη, ενόψει της συζήτησης του Νομοσχεδίου…

3 hours ago

Νέο ΔΣ στο Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» μετά τις εκλογές, οι οποίες διενεργήθηκαν στις 09/09/2024. Το…

3 hours ago

Ημερίδα για την βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου στο ελαιουργείο και την τυποποίηση

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου,…

3 hours ago

Τα φωτοβολταϊκά οδεύουν σε χρονιά ρεκόρ, όχι όμως για την Κρήτη

Στο πρόσφατο αναθεωρημένο ΕΣΕΚ (Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα) ορίστηκαν οι μακροπρόθεσμοι…

3 hours ago

This website uses cookies.