ΕΛΛΑΔΑ

Ο Βασίλης Οικονόμου έπαυσε τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου – Εμπλέκεται σε υπόθεση ξεπλύματος και trafficking

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Βασίλη Οικονόμου παύθηκε από τα καθήκοντά του, καθώς το όνομά του εμπλέκεται σε υπόθεση ξεπλύματος και trafficking!

Πρόκειται για τον Δημήτρη Καρρά, πρώην μέλος της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται, μεταξύ άλλων και με την υπόθεση «Αμαρυλλίς».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του omniatv.com, ο συνεργάτης του υφυπουργού Μεταφορών, έχει στην ιδιοκτησία του εταιρείες, μέσα από τις οποίες γινόταν ξέπλυμα εσόδων από εμπορία γυναικών.

Η υπόθεση Αμαρυλλίς, αφορά το κύκλωμα τράφικινγκ με θύματα 50 Κολομβιανές , το οποίο εξαρθρώθηκε τον Ιούνιο του 2023.

Δύο εκ των κατηγορουμένων φέρονται ότι χρηματοδότησαν τη σύσταση τουλάχιστον τριών εταιρειών στην Ελλάδα, στην οποία ο διαχειριστής της δεν ήταν ανάμεσα στους κατηγορούμενους.

Τι αναφέρει το κατηγορητήριο

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το όνομα του Δημήτρη Καρρά, είναι πίσω από τις δύο εκ των τριών εταιρειών.

Αν και ο ίδιος έχει δηλώσει πως στις δύο από τις τρεις εταιρείες, πως είναι υπεύθυνος των καταστημάτων, από τα επίσημα έγγραφα προκύπτει το αντίθετο.

Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο αναφέρει για τον πρώην αντιπρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ανατολικής Αττικής και της ΟΝΝΕΔ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης:

«Την 17/2/2020 ο κατηγορούμενος Βασίλης Κ. προέβη στη σύσταση εταιρείας με την επωνυμία «CAPITAL ATHENS RIVIERA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.», με έδρα τη Βάρη Αττικής, και συγκεκριμένα την οδό Δημητρίου Νάσσου αρ. 5. έχοντας δηλωμένη ως δραστηριότητα την παροχή γευμάτων από εστιατόριο ταχείας εξυπηρέτησης, την οποία φερόταν να κατέχει ο αχυράνθρωπος Α.Q., σε ποσοστό 100%. Στην ίδια διεύθυνση φαίνεται να λειτουργεί ακόμη κατάστημα εστίασης με διακριτικό τίτλο «A LA CREPE», με «υπεύθυνο λειτουργίας» τον Καρρά Δημήτριο. Σύμφωνα με το ΓΕΜΗ ο Δημήτριος Καρράς έχει ιδρύσει τη συγκεκριμένη επιχείρηση από το 2012, ενώ παρουσιάζεται ως «ιδιοκτήτης» της στο 100% και όχι ως «υπεύθυνος».

Στις 4/10/22 οι δύο κατηγορούμενοι προχώρησαν στη σύσταση εταιρείας με την επωνυμία «CRYSTAL QUEEN Ι.Κ.Ε.», με έδρα την Καλλιθέα επί της Λεωφόρου Συγγρού 172, έχοντας ως δηλωμένη δραστηριότητα την παροχή ποτών. Στη συγκεκριμένη εταιρία ο κατηγορούμενος Βασίλης Κ. συμμετείχε με ποσοστό 99% και ο αχυράνθρωπος Α.Q., ο οποίος είχε οριστεί και διαχειριστής με ποσοστό 1%. Στην ίδια διεύθυνση φαίνεται ότι είναι δηλωμένος και ο ένας εκ των δέκα οίκων ανοχής που εκμεταλλευόταν η οργάνωση. Ωστόσο αυτή τη στιγμή στο ΓΕΜΗ, μοναδικός εταίρος και διαχειριστής εμφανίζεται ο Α.Q. με τον κατηγορούμενο Βασίλη Κ. να έχει αποχωρήσει ήδη από την 2/1/2023, δηλαδή 6 μήνες πριν τη σύλληψη του.

Στις 30/1/2023 και πάλι οι δυο κατηγορούμενοι φαίνεται να προχώρησαν στη σύσταση εταιρίας με την επωνυμία «DK GROUP ATHENS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.», με έδρα και πάλι τη Βάρη Αττικής, επί της οδού Ηφαίστου αρ. 5, έχοντας δηλωμένη δραστηριότητα την παροχή γευμάτων από εστιατόριο ταχείας εξυπηρέτησης. Και αυτή την εταιρία φερόταν να κατέχει ο αχυράνθρωπος Α.Q. σε ποσοστό 100%. Σε αυτή τη διεύθυνση λειτουργούσε κατάστημα εστίασης με τον διακριτικό τίτλο «ΜΑΚΚΑΝ», σύμφωνα με το κατηγορητήριο με «υπεύθυνο λειτουργίας» και πάλι τον Δημήτριο Καρρά. Το κατάστημα βρίσκεται στην ίδια περιοχή που λειτουργεί και το «A LA CREPE».

Ο Οικονόμου τον απομάκρυνε από τη θέση του

Μετά τις εξελίξεις αυτές, ο Βασίλης Οικονόμου αποφάσισε να τον παύσει από τα καθήκοντά του.

«Μετά τα δημοσιεύματα που ήρθαν σε γνώση μου, το γραφείο μου και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παύει άμεσα τη συνεργασία με τον κύριο Δημήτρη Καρρά. Δεν θα επιτρέψω για κανέναν λόγο να υπάρξουν σκιές, ούτε να υπονομευτεί η αδιάκοπη δουλειά που γίνεται με διαφάνεια, ούτε να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τη διαρκή μάχη μας για βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών» ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

topontiki.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: Δωρεάν εργαστήρια και masterclasses

Για μια ακόμη χρονιά στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα που προσφέρεται με…

3 hours ago

Σοβαρό τροχαίο στα Χανιά: Τραυματίστηκε μοτοσικλετιστής

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή του Μάλεμε, στα Χανιά. Σύμφωνα…

3 hours ago

Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: «Στις επόμενες εκλογές δε θα είναι πράσινη μόνο η Κρήτη αλλά η μισή Ελλάδα»

Στο Ηράκλειο μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Λίγες ημέρες πριν την εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ,…

3 hours ago

Επίθεση με αλυσοπρίονο: Σκηνές θρίλερ περιέγραψε στη δίκη ο δικαστικός επιμελητής

Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας, μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, το Αυτόφωρο Μονομελές…

3 hours ago

Sex Roulette: Ανησυχία από τo νέο challenge στο ΤikTok – Ανήλικοι κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις και «χάνουν» όσες μείνουν έγκυες

Νέα επικίνδυνη μόδα εμφανίστηκε στο TikTok προκαλώντας πονοκέφαλο σε γονείς και υγειονομικές αρχές στην Ευρώπη, μιας και…

3 hours ago

Ξεσπάει ο Νίκος Πλακιάς για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο: Τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15€

Την αντίθεσή του για τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου σε μια…

3 hours ago

This website uses cookies.